نتایج حاکی از آن است که میانگین تولید علوفه دام توسط عملیات آبخوان و سیلابپاشی حوضه آبخیز میانکوه یزد در شرایط خشکسالی 8/3 تن در هکتار بوده و ظرفیت تولید بیش از 5 تن در هکتار دارد. بنابراین بیانگر عملکرد قابل قبول پروژه و اقتصادی بودن آن است که با نتایج تحقیقات انجام شده در آمریکا و تحقیقات مشابه انجام شده در کشور همخوانی دارد.
به گزارش خورشتر، خارشتر با دارا بودن مواد مغذی و ترکیبات شیمیایی ارزشمند برای تغذیه نشخوارکنندگان در مناطق خشک و نیمه خشک به عنوان جایگزینی برای کاه و یونجه خشک گندم، می تواند پاسخگوی نگهداری، پرورش و شیردهی دام هایی مانند میش و بز باشد. با توجه به محتوای لیگنوسلولزی بالای جیره های حاوی چچم می توان آن را جایگزینی برای بخش علوفه ای جیره در نظر گرفت، اگرچه این گونه برای اصلاح مراتع توصیه نمی شود.
شرایط اقلیمی یزد باعث شده میانگین بارندگی در این منطقه از 100 میلی متر در سال فراتر نرود. این مشکل استفاده از سیلاب ها را به عنوان منبع آب های سطحی گذرا در این استان اهمیت، جایگاه و قدمت خاصی بخشیده است. همچنین با توجه به استفاده بهینه از آب های نامتعارف در مزارع توزیع و به منظور جلوگیری از تبخیر آنها، کشت گیاهان بیابانی بسیار مقاوم در مزرعه توزیع به عنوان محصول غرقابی برای انتخاب و احیا و تولید علوفه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در کشور.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز “فایل معجزه آبخیزداری» ; سفرههای زیرزمینی و سیلابپاشی از مناطق پخش سیلاب هستند که ضمن نفوذ آب به سفرههای زیرزمینی و تغذیه کانالها و چاههای اطراف و همچنین جلوگیری از فرسایش خاک، مکانهای مناسبی برای کشت انواع محصولات کشاورزی نیز میباشند. و زمین
یکی از دستاوردهای آبزی پروری و پرورش سیاره، برداشت اقتصادی علوفه برای دام بوده است. در این راستا، نتایج تحقیقات در آمریکا نشان میدهد که تولید علوفه در زمینهای آسیبدیده از سیل 10 تا 30 برابر زمینهای مجاور و راندمان خام آبیاری غرقابی 10 تا 7 برابر هزینه آن بوده است. . همچنین تحقیقات نشان می دهد که از 50 هکتار از اراضی گوربایگان (ایستگاه آبخوان کوثر) که در سال 1377 تا 1377 با مشارکت جوامع محلی برای کشت جو غرقابی در دسترس قرار گرفته است، برداشت دانه جو با عملکرد 1500 تا 4200 کیلوگرم در هکتار انجام شده است. تضمین شده است. بسته به رقم و محل کشت.
گونه ای که در میانکوه یزد به وسیله آبخوان و کشاورزی غرقابی تولید و برداشت می شود گیاه هرشتر است. جلال برخورداری، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی یزد در این خصوص می گوید: «گیاه سفت تر ارزش غذایی نسبتاً خوبی برای دام دارد و در برخی ترکیبات از جمله پروتئین خام، بسیاری از علوفه های رایج مانند کاه گندم و جو مناسب تر بوده و ضرایب هضم آن برای تمامی عناصر غذایی قابل قبول است و گونه سخت از گونه های کم آبدوست محسوب می شود. در عین حال غرق شدن آب در کنار این گیاه باعث شکل پذیری و خفگی گیاه می شود که نشان می دهد این گیاه کمتر به آب علاقه دارد.
میانکوه یزد; نمونه موفق برداشت علوفه برای دام با عملیات آبخوان
اولین مطالعات انتشار سیلاب در سال 1350 در پژوهشکده جنگل ها و مراتع زیر نظر دکتر سید آهنگ کوثر و گروه همراهش آغاز شد و اولین شبکه در نودک قزوین احداث شد. دستاوردهای امیدوارکننده این پژوهش و فراهم شدن شرایط کار باعث شد که پس از پیروزی انقلاب در ممسنی و در مناطق دیگری از جمله بهلو ممسنی، امامزاده جعفر، دوگنبدان، گویم شیراز، بهروزآباد داراب، گربایگان فسا، درز و سایبان آغاز شود. . لار، دلیجان، بناب زنجان، شناات در ابهر، کنجان سروستان، نی ریز، سنگ کلیدر سبزوار، چنبر غربال قوچان، سراوان بلوچستان، عربستان گلپایگان، باقط، اشتهارد، میبد و رامهرمز نیز پخش شد.
منطقه دیگری که در آن عملیات پخش با هدف اقتصادی برداشت علوفه برای دام انجام شده است. حوزه آبخیز میانکوه در استان یزد است. حوزه آبخیز میانکوه که بخش بزرگی از حوزه آبخیز اردکان یزد است و در 35 کیلومتری جنوب غربی یزد قرار دارد. از مجموع مساحت حوضه مذکور، 6455 هکتار اراضی کشاورزی و مسکونی و مابقی مراتع، کوه های مرتفع و دره های عمیق است. 400 هکتار از این منطقه منطقه توزیع سیلاب است. حداقل ارتفاع حوضه از سطح دریا 1530 متر و حداکثر آن 4044 متر است. این منطقه رودخانه دائمی ندارد، اما دارای چندین رودخانه فصلی است که طول بزرگترین آنها 42 کیلومتر است. آب و هوای این منطقه بر اساس تقسیم دومارتن به ارتفاعات، نیمه خشک سرد و دشت های خشک سرد است.
درباره این فایل بیشتر بدانید:
absnews
دلیل انتخاب هارشر برای کشت غرقابی چیست؟
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز