وی همچنین درباره احساس خودکفایی رهبر معظم انقلاب میگوید:کشور باید در مسائل حیاتی و اساسی خودکفا باشد. نه اینکه او کاملاً از دیگران بی بهره باشد، نه. اما اگر در چیزی به کسی یا کشوری نیاز دارد، باید روابط خود را طوری تنظیم کند که اگر بخواهد به آن برسد، مشکلی نداشته باشد. او همچنین آنچه کشور نیاز دارد را دارد. خودکفایی یعنی همین. » (بیانیه مورخ 9 نوامبر 2006)
** سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی
** سیاست های کلی نظام در بخش کشاورزی
absnews
ماده 8 سیاست های کلی بخش کشاورزی: تخصیص یارانه های هدفمند به بخش کشاورزی به منظور دستیابی به خودکفایی، حمایت از ساخت و ساز زیرساخت ها، رعایت استانداردهای زیست محیطی، انعطاف پذیری در شرایط مختلف محیطی و ارتقای رقابت پذیری در بازارهای ملی و بین المللی.
** قانون مقررات دائمی برنامه توسعه کشور
ماده 31 قانون برنامه ششم توسعه: دولت موظف است در راستای تامین امنیت غذایی و دستیابی به خودکفایی در محصولات اساسی کشاورزی، دامی و آبزی به میزان نود و پنج درصد (۹۵%) به اهداف بندهای ششم و هفتم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دست یابد. در پایان برنامه و افزایش تولیدات کشاورزی به ویژه محصولات زراعی با مزیت صادراتی، دستیابی به تراز مثبت تجاری، تقویت و تکمیل زنجیره های تولید و توسعه صادرات و بهبود بهره وری آب و خاک کشاورزی، اقدامات زیر را برای دستیابی به شاخص های کمی انجام دهید. همانطور که در جداول زیر توضیح داده شده است …
با توجه به نقش راهبردی غذا در معادلات جهانی در اسناد و قوانین مختلف بالادستی جمهوری اسلامی ایران از جمله قانون اساسی، سند چشم انداز نظام افق 1404، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست های کلی بخش کشاورزی، قانون برنامه ششم توسعه و … غذا و خودکفایی در کالاهای اساسی مورد توجه ویژه قرار گرفته است و این وظیفه بسیار سنگین بر عهده بخش کشاورزی و منابع طبیعی گذاشته شده است. در این اسناد و قوانین امنیت غذایی و خودکفایی در محصولات آمده است:
بند 9 اصل 43 قانون اساسی: اقتصاد جمهوری اسلامی ایران به منظور تامین استقلال اقتصادی جامعه و رفع فقر و محرومیت و رفع نیازهای انسان در دوران رشد با حفظ آزادی آنان بر اساس معیارهای زیر استوار خواهد شد. (بند 9)تاکید بر افزایش تولیدات کشاورزی، دامی و صنعتی که نیازهای عمومی را تامین می کند و کشور را به مرحله خودکفایی و رهایی از وابستگی می رساند..
** قانون اساسی
اصل 13، اصل 3 قانون اساسی:دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم از کلیه امکانات خود برای امور زیر استفاده نماید… (بند 13) برای تأمین خودکفایی در عرصه های علمی و فناوری، صنعتی، کشاورزی، … تجارت نظامی و دیگران
ماده 61 قانون احکام دائمی: به منظور حفظ ظرفیت تولید و دستیابی به خودکفایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی و دامی از جمله گندم، جو، ذرت، برنج، دانه های روغنی، چغندرقند و نیشکر، گوشت قرمز، شیر و تخم مرغ، اصلاح عادات مصرف بر اساس رعایت استانداردهای تغذیه ای، گسترش کشاورزی صنعتی و دانش بنیان، تامین زیرساخت امنیت غذایی و ارتقای ارزش افزوده بخش کشاورزی بر اساس ملاحظات توسعه پایدار اقدامات زیر انجام می شود.
ماده 7 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی: تضمین امنیت غذایی و فرآوری و ایجاد ذخایر استراتژیک با تمرکز بر افزایش کمیت و کیفیت تولید (مواد اولیه و کالا).
درباره این فایل بیشتر بدانید:
بهره مندی از رفاه سلامت، امنیت غذایی، امنیت اجتماعی، فرصت های برابر، توزیع خوب درآمد… و بهره مندی از محیط زیست سالم.
** سند چشم انداز سیستم:
** قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوزفایل معجزه آبخیزداری» ; امنیت غذایی و خودکفایی در محصولات اساسی کشاورزی و همچنین حفظ منابع تولید (آب و خاک) از طریق اجرای عملیات آبخیزداری از اصول اساسی و تغییر ناپذیر کشورهای توسعه یافته در بخش کشاورزی است. تعریف امنیت غذایی به این صورت است: امنیت غذایی زمانی وجود دارد که مردم در تمام فصول سال به غذای کافی، ایمن و مغذی دسترسی فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی داشته باشند و غذا برای رفع نیازهای آنها در دسترس باشد. نیازهای غذایی متناسب با آنها. سلیقه ها و ترجیحات برای داشتن یک زندگی فعال و سالم.
ماده 2 سیاست های کلی بخش کشاورزی:تامین امنیت غذایی با تکیه بر تولید از منابع داخلی و دستیابی به خودکفایی در کالاها، ارتقای سطح سلامت مواد غذایی در حد استانداردهای جهانی، تغییر و بهینه سازی الگوی مصرف و حمایت موثر از تولید و صادرات محصولات با مزیت های نسبی و ایجاد مزیت ها از جمله هدفمندسازی یارانه ها برای تولید و صادرات)
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز