زهراوند در گفت و گو با ایلانا:
کارشناس مسائل بین الملل گفت: آمریکا در قالب یک طرح جامع علیه چین، روسیه و منافع و شرکای آنها چاقوی خود را تیز می کند و دامنه این موضوع ممکن است به غرب آسیا هم کشیده شود.
ابوالفضل زهراوند، کارشناس مسائل بین الملل در گفت وگو با خبرنگار رکنا، با اشاره به موج گسترده اعتراضات در دانشگاه های آمریکا در حمایت از غزه، گفت: اعتراضات دانشجویان در آمریکا در حمایت از فلسطین و غزه بسیار تلقی می شود. رویداد مهم واکنش جهانی پیش از آن شاهد استیضاح رئیس دانشگاه هاروارد تحت فشار لابی یهودی بودیم که باید آن را در تاریخ آمریکا بی سابقه دانست. واقعیت این است که این تظاهرات ترکیبی از یک واکنش اپیدمی است. زیرا حتی یهودیان مقیم آمریکا نیز در این تظاهرات حضور داشتند تا به جهانیان بگویند که با جنایات رژیم صهیونیستی، نتانیاهو و لیکود به عنوان یک جریان افراطی در اسرائیل موافق نیستند. این در حالی است که یایر لاپید، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی علیه نتانیاهو موضع گرفته و علیه او اقدام می کند.
وی ادامه می دهد: در همین حال آمریکایی های عرب آمریکایی که در انتخابات ریاست جمهوری 2020 به بایدن رای دادند، اکنون به وی اعتراض می کنند و می گویند این موضوع برای دموکرات ها و کاخ سفید خطرناک تلقی می شود. در همین حال، بایدن شعارهایی مبنی بر حمایت از اوکراین و اسرائیل را نیز ارائه کرد که با مخالفت جریان های فکری اداره کننده دانشگاه های آمریکا مواجه است. معترضان و حتی مالیات دهندگان آمریکایی به شدت از این روند و حمایت دولت فعلی آمریکا از اسرائیل انتقاد می کنند و به این نتیجه رسیده اند که میلیاردها دلار مالیات آنها به جیب اسرائیل و کشتار فلسطینی ها می رود که به طور کلی باید به این موضوع توجه کرد. یک حادثه دانستن این موضوع مهم است. اگر نگاهی به رابطه پلیس با دانشجویان بیندازیم، به وضوح متوجه میشویم که در واقع از ساختار پلیسی علیه اعتراض مذکور در آمریکا استفاده میشود که بار دیگر فضای دوگانگی و پلیسی را تشدید میکند.
سفیر سابق ایران در ایتالیا گفت: من معتقدم پارادایم تحت رهبری آمریکا ضعیف شده و در مسیر فروپاشی است. اگر هژمونی آمریکا از بین برود، بدون شک واشنگتن با مشکلات زیرساختی در داخل و خارج آمریکا مواجه خواهد شد. ما شاهد بازی صفر مقابل یک هستیم و من فکر می کنم که اختلاف نتانیاهو و بایدن فقط یک اختلاف ظاهری و شکلی است و باید این موضوعات را به صورت گسترده تری در دستور کار قرار دهیم. این واقعیت که برخی در ایالات متحده ادعا می کنند که اکنون مرزهای ما از مرزهای روسیه فراتر رفته است، دقیقاً نشان می دهد که وضعیت در مورد اوکراین فراتر از بحران رفح و غزه پیشرفت کرده است. بنابراین باید گفت که آمریکا در قالب یک طرح جامع علیه چین، روسیه و منافع و شرکای آنها چاقوی خود را تیز می کند و دامنه این موضوع ممکن است به غرب آسیا هم کشیده شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که هر چه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک می شویم، دولت ها اقدامات خود را محدود می کنند. البته در این راستا دموکرات ها می خواهند به هر طریق ممکن دونالد ترامپ را از رقابت حزبی و انتخابات بعدی آمریکا کنار بگذارند. این در حالی است که آمریکا به دنبال نزدیک کردن اسرائیل و عربستان به یکدیگر است تا در نهایت بتوانند اردوی منطقه ای را در دستور کار خود قرار دهند. به همین دلیل باید تحولات داخلی آمریکا و اعتراضات دانشجویی در داخل این کشور را جزئی از یک کل بسیار مهم و فوق العاده مهم و تأثیرگذار بدانیم.
رکنا نیوز
نرم افزار موبایل ایلانا