اتصال 6765 تعاونی به سیستم ارزیابی از طریق یک پلت فرم فناورانه


معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و حفاظت اجتماعی گفت: 450 تعاونی مرزنشین در 17 استان کشور وجود دارد که 2 میلیون مرزبان در این تعاونی ها عضویت دارند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی مسکنی در گفت و گو با اشاره به برگزاری روز گذشته (یکشنبه) اولین همایش اقتصاد تعاونی در ایران با حضور رئیس جمهور، سوالاتی را در خصوص این همایش و نقش این همایش مطرح کرد. تعاونی ها در اقتصاد کشور
وی گفت: برای انتخاب تعاونی های برتر 6 هزار و 765 تعاونی از طریق بستر فناوری به سامانه تعاونی متصل و مورد ارزیابی قرار گرفتند.
این مدیر می افزاید: شاخص سقف گزینش هر تعاونی 2000 امتیاز بوده و 60 درصد تعاونی ها به طور میانگین بیش از 1100 امتیاز کسب کرده اند. به نظر ما همه کسانی که در حوزه تعاونی فعالیت دارند برتر هستند اما بر اساس استانداردهای تعیین شده 23 تعاونی به عنوان برتر انتخاب و مورد تجلیل قرار گرفتند.
وی ادامه داد: تعاونی ها بر اساس 2 شاخص کمی و کیفی ارزیابی شدند. شاخص های کیفی آنها با سطح بهره وری، صادرات و شفافیت و شاخص های کمی با حجم معاملات و صادرات مرتبط بود.
مشکانی افزود: تعاونی علاوه بر این 2 شاخص، پوسته قانونی یک تعاونی است. ابتدا باید تعاونی ایجاد شود و بعد تبدیل به تعاونی شود. از آنجا، تعاونی هایی که اعضای زیادی داشتند نیز نقش مهمی در این انتخاب داشتند.
وی با اشاره به اینکه مشارکت تعاونی ها در این جشنواره با وجود شاخص های سخت گیرانه 27 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت، افزود: تعاونی فولاد علویجه که یک تعاونی خانوادگی با بیش از 50 سال سابقه است به عنوان تعاونی برتر معرفی شد.
معاون وزیر تعاون خاطرنشان کرد: این تعاونی چند شاخص مهم داشت. اول اینکه اعضای خانواده در مرکز توجه قرار داشتند و حوزه اجتماعی آنها جدی بود. این تعاونی با سرمایه چند صد میلیارد تومانی، درمانگاهی در ابعاد بیمارستانی در شهر الویجه اصفهان را تجهیز کرده و برای ارائه خدمات درمانی به کارگران الویجه در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار می دهد.
مسکنی تاکید کرد: تعاونی های مرزی تلاش می کنند و باید در رفع مشکلات آنها جدیت بیشتری داشته باشیم. اولین قدم برای کمک به آنها فعال کردن اتحادیه این تعاونی هاست. اتحادیه این تعاونی در حوزه مالیاتی مشکلاتی دارد که هم اکنون در حال بررسی است.
1.7 میلیارد دلار سهم بخش تعاونی از صادرات کشور
وی در خصوص سهم این تعاونی در صادرات افزود: بر اساس گزارش گمرک در سال گذشته سهم تعاونی در صادرات غیرنفتی یک میلیارد و 700 میلیون دلار بوده است. باید سهم این بخش افزایش یابد و آن را ارتقا دهیم.
این مسئول تاکید کرد: عمده صادرات تعاونی ها مربوط به محصولات غذایی، صنایع معدنی و بهداشتی بوده است. بخش تعاونی توانست دو برابر سایر بخش ها صادرات داشته باشد.
وی گفت: تفاوت بخش تعاونی با سایر بخش های اقتصادی کشور این است که در تعاونی ها فرقی نمی کند که فرد کارگر باشد یا مدیر تعاونی، هر کدام از آنها حق رای دارند.
مسکنی در خصوص افزایش سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور گفت: در آستانه اجرای برنامه هفتم توسعه هستیم اما به هدفی که در برنامه های قبلی «افزایش سهم تعاونی ها» تعیین شده بود، نرسیده ایم.
وی گفت: در دولت سیزدهم رئیس جمهور دستور بازنگری در سند قانونی تعاونی را صادر کرد و این کار در کمتر از سه ماه انجام شد.
معاون وزیر تعاون با بیان اینکه 81 مصوبه برای بخش تعاونی صادر شده است، خاطرنشان کرد: اولین مصوبه تشکیل شورای عالی هماهنگی تعاونی ها به ریاست رئیس جمهور بود. در این سند تصریح شده است که سهم تعاونی باید سالانه 2 درصد افزایش یابد.
وی در خصوص راهبرد وزارت تعاون برای استفاده بهینه از ظرفیت های تعاونی ها در حوزه صادرات گفت: تعاونی ها بعضاً بنگاه های کوچکی هستند که باید در زمینه های مختلف از جمله صادرات آموزش ببینند و برای توسعه صنعت در نمایشگاه های خارجی شرکت کنند. بازار.
مسکنی افزود: برای حمایت از حضور تعاونی ها در نمایشگاه ها بودجه را چند برابر کرده ایم و اقداماتی نیز از سوی اتاق تعاون در حال انجام است که تاثیرات بسیاری خواهد داشت.