اخبار سیاسی روز

معاون اجتماعی قوه قضائیه: آمار دقیقی از مهاجرت نداریم

وی افزود: شاید کمتر کشوری مانند کشور ما باشد که قوانین زیادی نوشته باشد، اما نوشتن قوانین کافی نیست. اگرچه با انباشت قوانین مواجه هستیم، اما هیچ ضمانت اجرایی ندارند و باید با همکاری قوای سه گانه فکری برای آن کرد.

وی با اشاره به آسیب های سیستمی گفت: خطرناک ترین فساد، بحث فساد سیستمی است. وقتی از فساد سیستمی صحبت می کنیم به این معنی است که اگر بررسی کنیم و ببینیم یک مقوله به طور متوالی و به همان شکل و الگو تکرار می شود و دارای الگوی دایره ای است، نشان می دهد که اگر برای رفع فساد و آسیب اقدام نکنیم، فساد سیستمی دارد. شکل گرفت.

جهانگیر ادامه داد: ما از گذشته تاکنون با تحولات زیادی در حوزه مدیریت مواجه بوده ایم که منجر به افراط و تفریط شد و باعث شد در حوزه پایداری با چالش هایی مواجه شویم. برای جلوگیری از آسیب های مدیریتی باید سازوکارهایی را که در دنیا مورد توجه قرار گرفته است را در دستور کار قرار دهیم. ما با مرزهای کنترل مدیریت مواجه هستیم. یکی از مشکلات در حوزه مدیریت ناشناخته بودن مرزهای کنترلی است. اگر مدیر بخشنامه ای صادر کند آیا مجوز صدور دستور را دارد یا خیر؟ حوزه بازرسی باید تلاش کند تا کادرهای پیشرو بر اساس رفتار قانونمند تربیت کند.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از آسیب ها آسیب های مدیریتی است، گفت: به دلیل عدم تعادل توسعه نیافتگی در بسیاری از نقاط کشور با پدیده ای مانند مهاجرت کور و حاشیه نشینی مواجه هستیم که موجب فساد می شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: آمار دقیقی از مهاجرت نداریم و وقتی نمی توانیم آمار را دقیق استخراج کنیم، دستگاه های اجرایی نمی توانند سازوکارهای مورد نیاز برای ارائه خدمات را ارائه دهند.

وی ادامه داد: امروز مشارکت های ما در حوزه تجاری افزایش یافته و چنین چارچوبی روی آن نداریم. این موضوع زمینه فساد را فراهم کرده است و سازمان بازرسی در این حوزه تلاش می کند تا یک سیستم یکپارچه ایجاد کند که انشالله این کار را انجام خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه کلان اقتصادی شاهد نکات مهمی هستیم که آسیب پذیر است، یعنی بحث قراردادهای بزرگ داخلی و خارجی که باید مورد توجه گروه نظارتی به ویژه بازرسی بدنه قرار گیرد. همچنین باید به فرآیند صدور مجوز که در حوزه مالی انجام می شود توجه کنید.

وی با اشاره به ساماندهی و نظارت بر اموال کارمندان کشور گفت: در برخی کشورها حتی سفرهای کارکنان دولت مانند وزرا باید به اطلاع عموم برسند که هزینه سفرهای ماهانه آنها چقدر است و هزینه هایی که صرف سفر می کنند. باید عمومی شود. عمومی چون کمک می کند برای جلوگیری از اسراف، توجه به این سوال نیز ارزش دارد.

وی افزود: اگر الگوی فساد تغییر کند بدیهی است اما تکرار فساد زنگ خطری است که نشان می دهد با فساد سیستمی روبرو هستیم.

وی در پایان گفت: مجلس باید در تصویب دو لایحه با هدف شفاف سازی و کاهش تضاد منافع که سه سال است در مجلس است، تسریع کند. اگر بخواهیم در ارتقای شفافیت موفق باشیم باید تقویت نظارت سازمان بازرسی را بپذیریم و این در صورتی محقق می شود که از نظر بودجه و نیروی انسانی به این نهاد توجه کنیم.

وی با اشاره به قاچاق کالا و ارز گفت: این معضل مغایر با تولید ملی است و باید با آن مبارزه کرد.

در ادامه این سخنرانی، حجت الاسلام والمسلمین مهدی هادی، رئیس پژوهشکده قضایی نیز پیشنهاد داد که بحث شفافیت را به یک اصل قانونی تبدیل کنیم و گفت: اصل شفافیت را می توان به عنوان یک اصل قانونی شناخت. و دادگاه ها و دیوان عدالت نیز می توانند از این اصل استفاده کنند.

انتهای پیام

با طرح این سوال که گلوگاه های فساد چگونه ایجاد می شود؟ وی گفت: هر جا پول و اطلاعات مهم باشد، بستری برای شروع فساد است. بنابراین اولین بازرسی که باید در دستور کار قرار دهیم در حوزه های مربوط به پول و سرمایه است. تلاطم هایی که در بازار مثلاً در بازار ارز به وجود می آید این فرصت را به عده ای می دهد که شفافیت بازار اقتصادی را با مشکل مواجه کنند.

وی افزود: همچنین لازم است دستگاه های اجرایی دستگاه های مختلف که نیاز به جذب نیرو دارند از طریق آزمون اقدام کنند و از این بهم ریختگی جذب نیرو در سازمان ها جلوگیری کنند و سازمان بازرسی نیز پیگیری جدی داشته باشد. در این دسته توسط مجلس و دولت

وی افزود: در حوزه اشتغال جوانان با بیماری گسترده ای مواجه هستیم که باید برای اشتغال آنها کاری انجام شود و متاسفانه با مهاجرت نخبگان مواجه هستیم. باید در دستور کار دستگاه های مختلف مسئول اشتغال و ادغام جوانان قرار گیرد.

وی گفت: برای ایجاد شفافیت نیازمند بازنگری در قوانین هستیم. ما هیچ شفافیتی در نظام استخدامی کشور نداریم. در اطلاع رسانی نیز باید شفافیت داشته باشیم زیرا شهروندان از خدمات ما مطلع نیستند.

به گزارش ای بی اس نیوز، اصغر جهانگیر در نخستین همایش ملی ارتقای شفافیت اظهار کرد: مبارزه با فساد و جرم و جنایت یک پدیده جهانی است که همه کشورها را درگیر خود کرده است و رشد پنج برابری جمعیت جهان، جرایم و جنایات رخ می دهد. یکی از مهمترین برنامه ها در این زمینه ارتقای شفافیت است.

وی ادامه داد: ما آمار دقیقی از مهاجرت نداریم و زمانی که نمی توانیم آمار را به طور دقیق استخراج کنیم، دستگاه های اجرایی نمی توانند سازوکارهای لازم را برای ارائه خدمات ارائه دهند. عدم شفافیت، بستری را برای فساد در مناطق حاشیه ای ایجاد می کند، جایی که بیشتر جرایم در مراکز حاشیه ای رخ می دهد.

جهانگیر با تعریفی از فساد گفت: از آنجایی که فساد دارای ویژگی های خاصی است و به صورت پنهانی خود را نشان می دهد، شاید تعاریف فساد منطقی و دقیق نباشد، بنابراین به جای تعریف فساد باید به تشریح فساد پرداخت.

وی ادامه می دهد: بین دهک ها فاصله طبقاتی وجود دارد. علاوه بر این، ما یک قطبی شدن در بخش های مختلف داریم. بنابراین با وجود تحریم های ظالمانه استکبار جهانی، این مسائل دست به دست هم داده تا ما که دنبال شفافیت هستیم، باز هم نمی توانیم در این عرصه موفق باشیم. باید تلاش کنیم از ظرفیت سازمان بازرسی برای ارتقای شفافیت استفاده کنیم.

وی افزود: اگر دقت نکنیم و سیستم های کنترلی به وظایف خود عمل نکنند، زمینه ایجاد فساد در بخش های مختلف فراهم می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *