رئیس اتاق شرکت های ایران با بیان اینکه طی سال گذشته تنها 50 تاجر به دلیل ممنوعیت کار موفق به اخذ مجوز شدند، گفت: برای جلوگیری از قاچاق و سیگار روش های دیگری مانند افزایش نرخ مالیات وجود دارد. و عوارض سیگار و تنباکو، اما قیمت سیگار در سال های اخیر افزایش چندانی نداشته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، مجتبی صفایی در نشست ساماندهی سطح عرضه محصولات دخانی و بررسی راهکارهای مبارزه با قاچاق و جعل محصولات مذکور، یکی از اهداف اصلی اتاق شرکت های ایران را مبارزه با دخانیات عنوان کرد. قاچاق طرح مبارزه با قاچاق کالا با مقررات و چالش هایی مواجه است که شرایط کار را دشوارتر می کند و بر اساس ماده 2 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، هر بخشنامه و مصوبه باید به تصویب مرجع ذیصلاح برسد، در غیر این صورت ممکن است لغو شد.
مجتبی صفایی افزود: اصناف در مبارزه با کالای قاچاق همواره در کنار دولت هستند زیرا کالاهای قاچاق به اقتصاد و تولید کشور آسیب می زند، باندها و سوداگران مافیایی را تغذیه می کند و همواره کشور را با چالش های امنیتی جدی مواجه می کند.
رئیس خانه اصناف ایران گفت: باید از شفافیت فروش کالا حمایت کنیم و در نظر داشته باشیم که وقتی صحبت از سیستم توزیع می شود، صحبت از مجموعه ای چند هزار نفری در گروه صنفی است. که خدمات بسیاری از جمله اشتغال زایی را ارائه می دهد.
معاملهگرانی که با ممنوعیتهای جدید مواجه هستند
رئیس اتاق شرکتهای ایران درباره فعالیت غرفههای روزنامهها نیز گفت: غرفههای مطبوعاتی به فروش روزنامه و مطبوعات میپردازند و در مقطعی بر اساس روابط اجتماعی اجازه فروش محصولات دیگر را داشتند و سال گذشته با ایجاد ممنوعیت کار، تنها 50 واحد تجاری توانستند در سامانه ثبت نام و مجوز بگیرند.
رئیس اتاق شرکت های ایران تاکید کرد: اگر قرار است با این اقدام جلوی قاچاق، سیگار و دخانیات گرفته شود، چرا در وهله اول تجار را ممنوع می کنند؟ روش های دیگری مانند افزایش نرخ مالیات و مالیات بر سیگار و تنباکو وجود دارد. در سال های اخیر مالیات و عوارض سیگار و دخانیات با وجود اینکه برای سلامت جامعه مضر است افزایش چندانی نداشته است و در بحث آزادسازی قیمت ها، بسیاری از محصولات افزایش قیمت چند برابری داشته اند، اما قیمت سیگار افزایش نیافته است. بسیار افزایش یافته است، معیارهای فروش مناسب تری مورد نیاز است. محصولات دخانی باید مورد توجه قرار گیرد و عرضه کننده محصولات دخانی می تواند محصول را با شناسنامه و تولید ملی با ضوابط خاص به فروش برساند و با این کار قطعا از ورود کالای قاچاق جلوگیری می شود.
لزوم بازنگری مصوبات مغایر با واقعیت های جامعه
رئیس اتاق شرکتهای ایران افزود: برای مبارزه با قاچاق باید رویکرد جدیتر و اصولیتر در مبادی ورودی کالا اتخاذ شود. اینکه اتحادیه ها در حوزه توزیع عمل نمی کنند اشکالی ندارد. در عوض، مانند گذشته، اصناف به عنوان مجریان سیاست های دولت برای مبارزه با قاچاق تلاش خواهند کرد. بنابراین لازم است مصوباتی که مغایر با واقعیت های جامعه است و در حین اجرا برای شرکت ها مشکل ایجاد می کند بررسی و ساختار و ضوابط اساسی برای فروش شفاف کالا در نظر گرفته شود تا در اجرا مشکلی پیش نیاید.
رشد فروش مخفیانه با ایجاد ممنوعیت های غیرحرفه ای
در ادامه این نشست، فرمانده انتظامی نظارت بر اماکن عمومی فراجا گفت: ایجاد ممنوعیت فروش دخانیات و سیگار در غرفه ها باید با ضوابط و ساختار پایه همراه باشد و باید به فکر غرفه فروشان بود. بنابراین مجوز فروش دخانیات نیز باید با ساختار و معیارهای اساسی همراه باشد. برخی از مصوبات موانعی را در کنار سایر موانع ایجاد کرده است و باید موانع ایجاد شده برای کسب و کارها را برطرف کنیم. همه ما می دانیم که اگر تجارت را ممنوع کنیم، قطعاً فعالیت های مخفیانه، فروش و قاچاق اتفاق می افتد. مثل عرضه قلیان در سفره خانه ها.
نوروزی در گزارشی گفت: در شش ماه گذشته بیشترین تراکنش با کالاهای قاچاق را داشته ایم. برای اینکه بتوانیم با اجرای مصوبات صحیح و کارشناسی شده بازار را مدیریت کنیم، قطعا هزینه کمتری خواهیم پرداخت، البته باید قبول کنیم که برخی از مصوبات ما قانونی نیست.
تاثیر مثبت تبلیغات فرهنگی وزارت بهداشت
در ادامه این نشست، قاسم نوده فراهانی، خزانه دار و نماینده وزیر صلح در هیات رئیسه اتاق اصناف ایران، کاهش مصرف دخانیات به ویژه دخانیات تقلبی و قاچاق را نگران کننده دانست. برای کشور و افزود: وقت آزمون و خطا نداریم و باید از تصمیمات غیراصولی پرهیز کنیم. » از گذشته درس بگیرید و کار کارشناسی انجام دهید.
نوده فراهانی گفت: وقتی بحث کاهش فروش سیگار در سال های اخیر مطرح شد، وزارت بهداشت طی یک دوره با تبلیغات مناسب میزان دخانیات را در اماکن عمومی کاهش داد که بازخورد خوبی داشت. این تبلیغات موثر بوده و باید ادامه پیدا کند.
نماینده وزیر صمت در اتاق اصناف ایران افزود: ما صد درصد با عرضه و فروش کالای قاچاق مخالف هستیم و مبارزه با کالای قاچاق در اولویت سیاست اتاق اصناف ایران است، اما جلسات و مصوبات نیز باید انجام شود. مستدل و صحیح باشد و بحث عرضه و فروش محصولات دخانی نیز باید انجام شود. در اختیار داشتن کالا باید با ضوابط و شناسنامه انجام شود.
چندین کار برای اتحادیه های مربوطه
در این جلسه مقرر شد: اعضای تحت پوشش اتحادیه های مربوطه از فروش سیگارهای تقلبی و قاچاق خودداری کنند و اتحادیه بر عملکرد آنها نظارت کافی داشته باشد. “، “اتحادیه ها هشدارهای بهداشتی لازم را از سوی مسئولان به موقع اجرا کنند و ممنوعیت تبلیغات دخانیات را سرلوحه کار خود قرار داده اند.”، “از سوی دیگر تصمیم بر ممنوعیت فروش محصولات دخانی گرفته شده است. در فروشگاه های زنجیره ای (که طبق مجوزهای قبلی اعلام شده بود) که در جلسه بعدی ستاد هماهنگی مبارزه با قاچاق و جعل وزارت حریم خصوصی مورد بررسی و بازنگری قرار می گیرد.
انتهای پیام