سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی نیز با تاکید بر لزوم تلاش بیشتر بخش خصوصی در زمینه سطح روابط دو کشور خاطرنشان کرد: سطح تجارت و سرمایه گذاری مشترک ایران و قزاقستان مناسب نیست. در حال حاضر صادرات ایران به قزاقستان 165 میلیون دلار و واردات ایران از این کشور 275 میلیون دلار برآورد می شود که رقم رضایت بخشی نیست.
به گزارش اتاق بازرگانی ایران، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران با بیان اینکه علیرغم پروتکل ها، مرزهای ایران و قزاقستان بسته نشد و دو کشور از طریق دریا به هم متصل شدند، گفت: یکی از اولویت های دولت ایران است و خوشبختانه ظرفیت همکاری بسیار بالاست، هرچند حجم روابط در سطح روابط سیاسی نیست، بنابراین باید اقدامات عملیاتی برای افزایش سطح روابط انجام شود.
به گفته شافعی، حجم روابط تجاری ایران و قزاقستان در حال حاضر معادل 440 میلیون دلار است که پیش بینی می شود افزایش یابد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اگرچه ایران بخش قابل توجهی از تلاش های خود را برای تقویت همکاری ها و تجارت با کشورهای همسایه و منطقه به کار گرفته است، اما نبود زیرساخت ها و آمادگی برای افزایش همکاری های دوجانبه، گاها روند تجاری مشترک را کند کرده است. یکی از موضوعات اصلی در این زمینه بحث ویزا و کاهش محدودیت تردد تجار است. این موضوع در اجلاس اخیر همکاری های اقتصادی ایران و قزاقستان نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اعضای اتاق بازرگانی ایران از دولت خواسته اند تا با یکی از همسایه های شمالی کشور به توافقنامه ممنوعیت روادید دست یابد.
به گفته شافعی، کریدور ایران – ترکمنستان – قزاقستان جایگاه ویژه ای در افزایش و تسهیل تجارت بین دو کشور دارد و باید مورد توجه دو طرف قرار گیرد. در این میان تسهیل روابط دریایی ایران و قزاقستان بسیار مهم و موثر است.
به گفته وی، برنامه های خوبی برای همکاری های بلندمدت بین دو کشور وجود دارد که از جمله آنها می توان به توافق برای ایجاد شورای تجاری مشترک، برپایی نمایشگاه توانمندی های ایران در قزاقستان در بهار 1401، کمیته مشترک بانکی برای استفاده از ارزهای ملی در قزاقستان اشاره کرد. تجارت، توسعه حمل و نقل و شرایط تعرفه ای و تقویت حمل و نقل دریایی از جمله این موارد است و باید در جلسه کمیته مشترک در مورد آنها بحث کنیم و به نتیجه برسیم.
محمدرضا کرباسی، معاون بین الملل اتاق ایران نیز در این مراسم با نگاهی به حجم روابط تجاری دو کشور گفت: متاسفانه با وجود ظرفیت های بالا از سال 1395 تاکنون شاهد روند کاهشی هستیم. به نظر می رسد شرایط لازم برای توسعه همکاری ها فراهم نشده است. در صورت تحقق این الزامات با تلاش مقامات دولتی کمیسیون مشترک، حجم روابط تجاری دو کشور به بیش از 2 میلیارد دلار خواهد رسید.
وی همچنین امکان همکاری در صادرات کالاهای صنعتی و خدمات فنی مهندسی، همکاری در حوزه بیوتکنولوژی و گردشگری سلامت را برشمرد.
absnews
نبود خدمات مستقیم بانکی، پیچیدگی شرایط ویزای قزاقستان، عدم وجود پروازهای مستقیم و گرانی سفر بین دو کشور، کمبود امکانات در بنادر دو کشور و در نتیجه هزینه های بالا و در نهایت شرایط سخت شرکت های فنی مهندسی، ایرانیان قرافستان را یکی از مهمترین چالش های فعالان اقتصادی دانست.
ساداتی نژاد در پایان بر لزوم حذف روادید تجاری به منظور ارتقای سطح روابط دو کشور تاکید کرد.
وزیر کشاورزی با اشاره به تمرکز و تلاش دو طرف برای تداوم این روابط تاکید کرد: اگر انگیزه ها و زمینه ها را با همکاری دو طرف فراهم کنیم، می توانیم در یک دوره سه ساله این رابطه را به 3 میلیارد دلار برسانیم. . عادت زنانه.