پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

معادله تبادل طلای محصولات نفتی روسیه

نرسی قربان، کارشناس ارشد حوزه انرژی در این خصوص به ای بی اس نیوز گفت: بحث مبادله فرآورده های نفتی از دریای خزر موضوع جدیدی نیست و سال هاست موضوع بحث است، اما انجام آن در وضعیت فعلی می تواند عواقبی داشته باشد.

وی ادامه داد: البته نباید تنها به فکر مبادله فرآورده های نفتی روسیه بود، بلکه موضوع خرید و فروش یا مبادله فرآورده ها نیز می تواند در دستور کار قرار گیرد. با مبادله محصولات روسی علاوه بر کاهش هزینه ترانزیت، می توانیم هزینه مبادله یا مبادله به ازای هر بشکه را نیز دریافت کنیم که سود ایران را در این معامله دو برابر می کند. به طور کلی تولید نفت ایران و فرآورده های آن در جنوب کشور انجام می شود، اما قطب مصرف آن از تهران در شمال کشور است، بنابراین هزینه های گزافی برای حمل سوخت از جنوب به تهران و شمال پرداخت می کنیم. کشور

بر این اساس ایران و روسیه از نظر ذخایر نفت و گاز و موقعیت ژئوپلیتیکی توانمندی های بسیار بالایی دارند و با همکاری یکدیگر می توانند معادلات جدیدی را در حوزه اقتصاد بین الملل ایجاد کنند که جواد اوجی وزیر نفت اعلام کرد. در زمینه تجارت فرآورده های نفتی مانند بنزین در دریای خزر و همچنین جبران اقلام غیرنفتی، دو کشور قادر به مبادله تا 10 میلیون تن نفت و فرآورده های غیرنفتی هستند که خوشبختانه زیرساخت

همچنین اخیراً جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد که در حال حاضر می‌توانیم بین 300 تا 400 هزار بشکه نفت شمال روسیه مبادله کنیم و در پالایشگاه‌های تهران و تبریز از آن استفاده کنیم، اما تنها گلوگاه زیرساختی آن است. بنادر شمالی که فقط 90 هزار بشکه در روز می توانند دریافت کنند که البته قابل توسعه است.

به گزارش ای بی اس نیوز، ایران می تواند پلی برای انتقال فرآورده های نفت و گاز روسیه به سایر کشورها باشد و این کشور به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و گاز در جهان، شریک استراتژیک ایران در بخش های مختلف انرژی است. . همکاری ایران و روسیه به توسعه میادین نفت و گاز ایران کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه اگر روسیه در تحریم باشد، این روند با مشکل مواجه می شود، گفت: باید برای این موضوع سیاست و برنامه ریزی اندیشیده شود و در ایجاد راهکارها کار ادامه یابد. مبادله محصولات مطمئناً می تواند یک اقدام مثبت باشد.

چندی پیش مدیرعامل شرکت ملی نفت از آغاز مبادله فرآورده های نفتی روسیه از خاک ایران خبر داد. به گفته کارشناسان، اگر زیرساخت های لازم فراهم شود، می تواند معادله طلایی برای هر دو کشور باشد.

به گفته وی، ترانزیت و مبادله نفت و گاز از روسیه، ایران را به قطب انرژی منطقه تبدیل می کند و درآمدهای ارزی فراوانی را برای کشور فراهم می کند. ایران و روسیه به عنوان کشورهای صادرکننده گاز، همکاری های گسترده ای در زمینه تبادل انرژی داشته اند.

وی با تاکید بر اینکه اگر این موضوع در تحریم ها دخیل نباشد بدون شک آثار مثبتی خواهد داشت، گفت: در صورت فراهم بودن زیرساخت ها این موضوع می تواند برای هر دو کشور مفید باشد.

قربان با بیان اینکه در شرایط کنونی باید برنامه ریزی منسجمی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شود، تاکید کرد: تحقق این مهم برای هر دو کشور یک بازی برد-برد خواهد بود، اما باید زیرساخت ها و برنامه ریزی های لازم برای این امر انجام شود.

اخیراً محسن خجستمهر – مدیرعامل شرکت ملی نفتکش گفته است که همکاری با روسیه علاوه بر توسعه میادین نفت و گاز که در حال حاضر در حال انجام مطالعات و مطالعات مهندسی مخازن هستیم، شامل تبادل فرآورده‌های نفتی نیز می‌شود. ما محموله می فرستیم ما می دانیم که قراردادهایی با برخی از شرکت های روسی منعقد می شود تا کالای مبادله ای را به همان شکل و به شکل دیگری اثبات کند و کار مبادله انجام شود. حمل و نقل چندگانه ما هم از مبدا ترکمنستان این کار را انجام دادیم که کار خوبی است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *