مطهرنیا خاطرنشان کرد: معتقدم در بهترین حالت تحریم هایی که در سال 1394 اعمال شد، برداشته می شود. “
یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: ما در مذاکرات وین در مسیر بسیار لغزنده ای قرار داریم و کوچکترین اشتباهی می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
این استاد دانشگاه با اشاره به مواضع سه کشور اروپایی در مذاکرات، حتی گاهی سریعتر از آمریکا، گفت: آمریکا و فشار بیشتر بر تهران. »وارداتی
وی افزود: از سوی دیگر، اگر قرار است بایدن به سمت سازش با ایران حرکت کند، می داند که حل پرونده مانند دوره اوباما رای به او نیست. در سال 2012 با توجه به شرایط آن زمان آمریکا، اوباما می توانست با مذاکره با ایران رای را از آن خود کند، اما اکنون پس از گذشت ده سال، شرایط به کلی تغییر کرده است. از سوی دیگر، اگر بایدن بخواهد با عقب نشینی از مواضع خود در برابر ایران موفق شود، این عقب نشینی ضربه مهلکی به سیاست خارجی او وارد می کند.
وی با بیان اینکه مذاکرات هسته ای نوعی جنگ تروریسم برای ایران است، گفت: ایران از مقامات ارشد خود خواسته است که همه تحریم ها را لغو و راستی آزمایی کنند و خسارت لغو تحریم ها را بپردازند و اینکه آیا ایران از این مواضع عقب نشینی می کند یا خیر. این به ضعف ایران در مقابل 1+5 تعبیر می شود. می توان گفت حداکثرها به حداقل ها می رسد و در اینجا بازگشت به برجام 2015 و لغو تحریم ها به این شکل پیش بینی شده است، اما به نظر می رسد ایالات متحده و حامیان اروپایی آن حتی پیگیر تصویب نظرات نیستند، مگر اینکه یک طرف میز از موضع قبلی خود منحرف شود که با توجه به وضعیت فعلی ایالات متحده غیرعملی است. ایالات متحده و متحدان آنها در بلوک قدرت بین المللی که خواهان ایران هستند. کنترل شود.
مطهرنیا در پاسخ به اینکه یکی از چالشهای مذاکرات احیای برجام در وین، نحوه لغو تحریمها است، گفت: ایران میگوید تحریمهای اعمالشده در دوره ترامپ باید برداشته شود، اما دولت فعلی آمریکا میگوید که رفع خواهد شد. تنها تحریمها را به عنوان بخشی از توافق 2015 لغو کنید. یکی از بزرگترین موانع برای بازگشت به برجام، لغو تحریمهای اعمال شده توسط ترامپ و تیمش است که تحریمهای قبلی را تقویت میکند و هزینه تصویب بایدن را به همراه دارد، و اکنون که دموکراتها در قدرت هستند. مجلس نمایندگان، بایدن در تماس است، هیچ هماهنگی در مجلس نمایندگان با پرونده ایران وجود ندارد.
انتهای پیام/
وی در واکنش به پیوستن روسیه و چین به اروپا و آمریکا گفت: روسیه و چین نیز به دنبال کنترل ایران هستند نه مانند آمریکا و اروپا، اما نمیخواهند ایران یک قدرت بزرگ منطقهای باشد. ایالت ها. بنابراین به نظر می رسد که در مورد مذاکرات وین در مسیری بسیار لغزنده قرار داریم و حتی کوچکترین اشتباهی می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
مهدی مطهرنیا در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: مذاکرات وین تاکنون در موقعیت بسیار شکننده ای برای احیای برجام بوده است. ایران با رویکردی انقلابی با یک نبرد سخت با نظم بینالمللی روبروست.
این استاد دانشگاه گفت: تیم آقای رئیسی وارد شده و با سخنان انقلابی ایشان جور در می آید و سعی می کند نشان دهد که اصلاً برجام را به رسمیت نمی شناسد و استفاده از کلمه برجام در همه سطوح مذاکرات و صحبت های مختلف توسط وی. رئیس مذاکره کننده گفت: این همان چیزی است که تیم مطرح می کند، این اعتقاد بسیاری از نیروها در دولت فعلی است که اگر از مواضع انقلابی ایران عقب نشینی شود، این عقب نشینی پایان نخواهد یافت و هزینه های مقاومت باید پرداخت شود. بنابراین تیم مذاکره کننده آقای رئیسی بر این باورها استوار است و معتقد به تاب آوری است، این منطق تا حد زیادی بر این ایده حاکم است که بهترین دفاع تهاجمی است، اما باید دید آیا این امر در دستگاه سیاست خارجی کشور امکان پذیر است یا خیر. ، با توجه به شرایط
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: بر اساس ارزیابی کشورهای بزرگ، ایران در بدترین وضعیت اقتصادی قرار دارد و نمی تواند اراده خود را در موضوع هسته ای به سایر کشورها به ویژه قدرت مرکزی ایران، گروهی از کشورها، یعنی آمریکا، دیکته کند. ایالت ها. از سوی دیگر دولت آمریکا دارای دولت متزلزلی است و بایدن در سنی قرار دارد که کنترل ذهن او زیر سوال رفته است، اگرچه این سوال بیشتر توسط رقبای او مطرح می شود، اما نحوه رای دادن او از طرف اول. دست و اوضاع داخلی آمریکا نشان می دهد که پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات بعدی قطعی است و طبق نظرسنجی ها کمترین میزان محبوبیت را در کشورش دارد.به نظر می رسد با توجه به ائتلاف دو حزبی در کنگره آمریکا، بایدن نمی تواند خواسته های ایران را حتی اگر بخواهد برآورده کند، بنابراین من مذاکرات را لغزنده می دانم.
وی در مورد چشم انداز هر گونه معامله در آینده نزدیک تصریح کرد: به هر حال هر دو طرف تلاش می کنند وضعیت فعلی را به نفع خود مدیریت کنند و هر یک در تلاش هستند تا نفوذ خود را علیه دیگری افزایش دهند. سفر سالیوان به اسرائیل و پوشش رسانه ای گسترده آن و مواضع هماهنگ فرماندهان نظامی آمریکا با مواضع فرماندهان اسرائیلی نشان از فشار تمام عیار بر ایران دارد و از سوی دیگر تهران یک نظام و حکومت یک دست و یک حکومت انقلابی است. معتقد است که باید در مقابل آمریکا بایستد و میداند که اگر از این عقیده خارج شود و آشکارا از مواضع خود عقب نشینی کند، در مراحل بعدی با حملات بیشتری از سوی افکار عمومی و طرف مقابل مواجه خواهد شد.