محمدعلی برومند گفت: دو رکن اصلی آزمایشگاه ها در کل دنیا نیروی انسانی و تجهیزات است متاسفانه در ایران مشکلات اساسی در هر دو حوزه وجود دارد که به دلیل سهل انگاری ها و سیاست های ناموجهی که داریم این مشکلات روز به روز بدتر می شود. ضربه زدن علیه
وی افزود: در رابطه با نیروی انسانی چه در رده تخصصی و چه در رده کارشناسی با بی انگیزگی شدید مواجه هستیم به گونه ای که کارشناسان مرتبط با حوزه یعنی متخصصان حوزه علوم آزمایشگاهی نمی خواهند. برای کار کردن در زمینه فنی خود بیشتر جذب امور بازرگانی می شوند و تبدیل به شرکت های تجاری می شوند.
برومند ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل بی توجهی به رشته های تخصصی و فرعی در آزمایشگاه، متاسفانه بکارگیری نیروهای مرتبط با این رشته ها در اکثر آزمایشگاه ها تقریبا غیرممکن است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در حوزه تجهیزات و مواد مصرفی نیز وضعیت بهتر از این نیست. هم به دلیل محدودیت ارزی و هم به نظر من با توجه به نگرش تصمیم گیرندگان، انجام آزمایشات لازم برای بیماران با کیفیت لازم.
روز به روز سخت تر می شود.
برومند تصریح کرد: زمانی که نگاه تخصصی و فنی به آزمایشگاه بالینی به نمایش ساده نتایج به بیمار و تمام جزئیات دقیق مربوط به آزمایشگاه بالینی از مرحله تامین تجهیزات و مواد مصرفی گرفته تا مراحل مختلف انجام آزمایشات خلاصه شود. شروع با نمونه برداری، ارائه و تفسیر نتایج اگر فقط از منظر اقتصادی و بسیار سطحی در نظر گرفته شود، امری ساده است که ظاهر بیرونی آن نارضایتی همه ارائه دهندگان و دریافت کنندگان خدمات خواهد بود که شاهد آن هستیم. امروز
وی افزود: چند سالی است که ارز ترجیحی مربوط به تجهیزات به طور کامل قطع شده است و اکنون شرایط به گونه ای شده است که هزینه ای که برای یک قطعه می پردازیم برابر با قیمت کل تجهیزات سال های قبل و در نتیجه تمدید است. و خرید تجهیزات جدید غیرممکن شده است. این تفاوت قیمت و هزینه تحمیل شده به آزمایشگاه ها به هیچ وجه قابل جبران نخواهد بود. یعنی نه با افزایش تعرفه و نه با تخصیص مابه التفاوت قیمت به شرکت های بیمه ای که بتوانند از سیستم بالینی و آزمایشگاهی حمایت کنند که موضوعی مشابه پرونده داروور است که به داروخانه ها واگذار شد.
برومند در خصوص تعاریف آزمایشگاهی و پوشش بیمه ای گفت: در مورد تعاریف آزمایشگاهی صحبت های زیادی شده است اما به دلیل مشکلات اقتصادی همچنان با چالش مواجه هستیم. با توجه به گرانی دستگاه ها و عدم پرداخت غرامت در تعرفه ها، بیمارستان های دولتی دیگر امکان خرید دستگاه های جدید را ندارند و این موضوع در برخی مناطق به حدی می رسد که درآمد معاینه کافی است.
مواد مصرفی ارائه نمی کند، چه رسد به تامین و توسعه تجهیزات و روش های آزمایشگاهی.
وی افزود: در سیستم خصوصی اگرچه وضعیت کمی بهتر از سیستم دولتی است اما آزمایشگاه ها در خطر ورشکستگی قرار دارند و این موضوع به ویژه در مورد آزمایشگاه های کوچک و متوسط صدق می کند.
یکی از اعضای هیات مدیره انجمن علمی آسیب شناسی ایران تایید کرد: علاوه بر همه این مشکلات، بیمه ها در پرداخت هزینه های آزمایشگاهی تاخیر دارند که متاسفانه به نظر می رسد در مورد آزمایشگاه ها آخرین اولویت بیمه ها باشد. این مشکل جدا از آن است که با وجود افزایش چند برابری هزینه ها، هر ساله تعرفه نامتناسب با هزینه ها تعیین می شود.
وی افزود: آنچه نگرانی را بیشتر می کند اعمال تخفیف در پرداخت هزینه ها با بیمه تکمیلی است که بدون رعایت تعرفه مصوب دولت و با بهره برداری از شرایط مالی آزمایشگاه ها در قراردادهای آنها اعمال می شود و اعتراضی نیز در این زمینه مطرح نشده است. این رابطه تاکنون
برومند در پایان گفت: جمله آخر این است که آنقدر درگیر مشکلات روزمره هستیم که آخرین آزمایشات و آزمایشات مربوط به بیماری های خاص به کلی فراموش شده و مردم دیگر از چنین خدماتی بهره مند نیستند و نخواهند کرد. او هست.
بیست و ششمین کنگره بین المللی آسیب شناسی و پزشکی آزمایشگاهی و دوازدهمین کنگره بین المللی واحد ایران
آکادمی بین المللی آسیب شناسی از 11 تا 13 مهر ماه 1403 در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17410/%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%D8%B2%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D8%A2%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%88%D9%84%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D9%87-%D9%87%D8%A7
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز