این مسئول بیان کرد: در مجموع مخالف نظام یارانه ای هستم و فکر می کنم باید فضای رقابتی بین تولیدکنندگان ایجاد شود تا بتوانیم نان مصرفی باکیفیت و سالم تولید کنیم اما زمانی که پرداخت یارانه اختیاری است، همه تولیدکنندگان نان باید یارانه دریافت کنند. و هیچ تبعیضی وجود ندارد.
** یارانه نان به صورت بهینه توزیع نمی شود
محمدجواد کرمی رئیس سندیکای نان فانتزی سنگین و نیمه حجیم در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، با اشاره به حذف یارانه نان فانتزی در اردیبهشت 1401 گفت: حذف یارانه نان های سنگین. و نان های صنعتی اشتباه بزرگی بود چرا که طبق برنامه های توسعه مانند اسناد بالادستی باید به سمت تولید نان صنعتی حرکت کنیم. به همین منظور دولت و شورای اسلامی افزایش سهم تولید صنعتی نان به 40 درصد در سال 1385 را تصویب کردند و در این سال ها گام های ارزنده ای در این راستا برداشته شد اما با قطع یارانه کلان و نان های نیمه بزرگ در سال 1401، حجم تولید ما به شدت کاهش یافته است.
به گفته کرمی، مسائل مربوط به تولیدکنندگان نان و نان همچنان در دست وزارت حریم خصوصی بود، اما به یکباره این کار را به وزارت اقتصاد و دارایی دادند که هیچ نظارتی نداشت. هزینه های بخش نانوایی افزایش قابل توجهی داشته است که با تورم امسال و سال های گذشته همخوانی ندارد. نان خوب نیست قبلا آرد کیسه ای 60 هزار تومان می خریدیم و الان 640 هزار تومان.
absnews
رئیس اتحادیه نان های فانتزی ادامه داد: در حال حاضر دولت برای جلب رضایت مردم و تولیدکنندگان نان نزدیک به 120 هزار میلیارد تومان یارانه می دهد که متاسفانه به دلیل رویه غلط حذف آرد این هدف محقق نشده است. یارانه نان های بزرگ و به طور سنتی حجم تولید نانوایی های لوکس کاهش چشمگیری داشته و گاه تا حدی تعطیل شده است. قبل از آزاد شدن قیمت آرد نان فانتزی، مصرف کل کشور 400 هزار تن بود که اکنون به 250 هزار تن رسیده است. به این ترتیب کاهش مصرف تقریباً 38 درصد مشاهده می شود.
وی افزود: در سال 1385 کارشناسان پس از بررسی شرایط تولید نان در کشورهای مختلف به این نتیجه رسیدند که کشور باید به سمت تولید نان صنعتی حرکت کند و با این سیاست میزان تولید نان را افزایش دهد. کارشناسان دلیل این سیاست را کاهش قیمت نان و ضایعات کمتر در تولید دانستند.
بر اساس اظهارات رئیس اتحادیه نان های فانتزی، کشورهای بزرگ و نیمه بزرگ مانند هند به تولید نان صنعتی روی آورده اند و حتی عراق نیز این رویه را در پیش گرفته است. افغانستان به منظور افزایش بهره وری، بیشترین میزان ماشین آلات نان صنعتی را از ایران خریداری کرد و سوریه جنگ زده نیز تولید نان سنتی را به صورت صنعتی در اولویت قرار داد، زیرا با این مدل سرعت کار افزایش می یابد و از نظر فرآیند تولید، یک حرکت است، استاندارد ساخته شده است.
کرمی گفت: سهم تولید نان فنتری 15 تا 20 درصد از کل تولید نان تهران است که این رقم در کل کشور به 7 درصد می رسد. هدف از سیاست های دولت کاهش این سهم به 7 درصد است. دولتمردان توجه داشته باشند که یکی از محصولات ما تکه نان است که برای اطعام فقرا در محیط کار استفاده می شود و افزایش آن خلاف روال پرداخت یارانه است.
با افزایش قیمت ها؛
**امکان کاهش سهم نان صنعتی در تولید نان
رئیس اتحادیه بزرگ و نیمه بزرگ نان فانتزی گفت: قبل از آزادسازی قیمت آرد نان فانتزی، مصرف کل کشور 400 هزار تن بود که اکنون به 250 هزار تن رسیده است. به این ترتیب کاهش مصرف تقریباً 38 درصد مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه ما هیچ تفاوتی با سایر تولیدکنندگان نان نداریم و همه ما برای مردم نان تولید می کنیم، تصریح کرد: اینکه چون نان حجیم اروپایی است، تولیدکنندگان نان حجیم یارانه نگیرند غیرقانونی است. ما بهترین نان را از نظر سلامت، یکپارچگی و مواد مغذی تولید می کنیم که با کمترین ضایعات مصرف می شود.