سایر موضوعات

مصرف سالانه هر چیلر آبی 2 برابر استاندارد تعیین شده است

محرابیان افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته مدیریت مصرف انرژی توسط مصرف کنندگان با اهرم قیمت انرژی مدیریت می شود و مصرف کنندگان به میزان انرژی مصرفی توجه زیادی دارند، در هنگام خرید کالای برقی اما در اقتصاد کشور ما در جاهایی که برق قیمت پایینی دارد، باید با وضع قوانین و تقویت نظارت به سمت کنترل مصرف انرژی حرکت کرد.

absnews

**بدون استفاده از سوخت جدید تا 30 درصد به توان نیروگاه های کشور اضافه کردیم.

وزیر نیرو ادامه داد: در سمت تولید نیز اقدامات مختلفی برای افزایش راندمان و بهره وری انرژی در حال انجام است که از جمله مهمترین آنها می توان به ایجاد واحدهای بخار در نیروگاه های حرارتی اشاره کرد که باعث افزایش حداقل قدرت نیروگاه ها می شود. 30% بدون استفاده از سوخت جدید.

وزیر نیرو اعلام کرد؛

وزیر نیرو گفت: امروزه بخش بزرگی از مصرف انرژی در حوزه برودتی مربوط به چیلرهای آبی، چیلرهای گازی و داکت‌های اسپلیت است. هر چیلر آبی 700 کیلووات ساعت در سال مصرف می کند که بیش از دو برابر استاندارد توسعه یافته است. در بخش چیلر گازی شرایط بدتر از چیلرهای آبی است و در بخش داکت اسپلیت و چیلر شرایط بسیار بدتر است و دلیل اصلی این مشکل عدم نظارت و استاندارد نبودن بر تولید و مصرف است. این سیستم های خنک کننده

**قابلیت کاهش 15000 مگاواتی مصرف انرژی با افزایش راندمان

محرابیان افزود: آنچه امروز رونمایی شد اقدامات کوچک بهره وری برای صرفه جویی در تعداد بسیار زیاد است. به عنوان مثال در فصل گرما سال گذشته 70 هزار مگاوات برق در کشور وجود داشت که بر اساس محاسبات 30 هزار مگاوات واحد سرمایشی و انواع مشاغل خانگی، اداری و تجاری ایجاد شد.

وزیر نیرو گفت: مصرف هر چیلر آبی 700 کیلووات ساعت در سال، بیش از دو برابر مسافت نسبت به استاندارد تدوین شده است که با اجرای استاندارد جدید اصلاح خواهد شد.

محرابیان در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: اگر اقدامات و برنامه های وزارت نیرو در حوزه تقاضا در افزایش بهره وری به خوبی پیش برود، انتظار داریم که شاهد کاهش مصرف انرژی باشیم.حداقل 15 هزار مگاوات در سرمایش شبکه.

محرابیان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم استانداردی دقیق و قابل کنترل در فرآیند تولید خود داشته باشیم، می توانیم ردیابی دقیق تری بر تولید محصولات و دستگاه های مصرف کننده برق داشته باشیم و مصرف برق این محصولات را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم.

وی ادامه داد: امیدواریم با چشم انداز موجود و همکاری مثبت وزارت حراست و سازمان ملی استاندارد ضمن به روز رسانی استانداردها و تقویت نظارت ها، محیط تولید محصولات کم مصرف را تقویت کنیم.

وی افزود: رفع شکاف عظیم بین تولید و مصرف انرژی کشور در وزارت نیرو در دو بخش ادامه دارد که بخش اول شامل اجرای طرح هایی مانند توسعه نیروگاه، توسعه شبکه، توسعه پست ها است. و خطوط انتقال و بخش دوم نیز شامل طرح هایی است که مدیریت مصرف بر اساس افزایش بهره وری در بخش های مختلف اعم از تولید و مصرف استوار است.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، علی اکبر محرابیان در مراسم رونمایی از استاندارد برچسب انرژی جدید کولرهای آبی اظهار کرد: تامین آب و برق پایدار و ضروری مهم ترین مولفه انرژی برای رشد اقتصادی کشور است. در این میان رفع عدم تعادل در بخش انرژی یکی از مهمترین برنامه های دولت است و ادارات نفت انرژی هستند که امروزه در بخش های مختلف با جدیت دنبال می شوند.

وی در آخرین قسمت سخنان خود ضمن قدردانی از تلاش ها برای ارتقای برچسب انرژی کولرهای آبی گفت: ایجاد برچسب انرژی کولرهای آبی و همچنین الزام به تولید چیلرهای با فناوری BLDC که با این امر محقق شد. کمک وزارت ایمنی و سازمان ملی استاندارد اقدام بسیار ارزشمندی است. امیدواریم با همکاری بنگاه های دانش بنیان و تولیدکنندگان توانمند داخلی نقش موثری در صیانت از سرمایه های کشور داشته باشد.

وی افزود: در گذشته تلاش خوبی برای تغییر لامپ های رشته ای پرمصرف به لامپ های کم مصرف انجام شده است، اما باید در نظر داشت که لامپ های کم مصرف 10 سال پیش نیز امروزه پرمصرف محسوب می شوند و با توجه به پیشرفت سایر فناوری ها در حالی که بر اساس آمارهای موجود هنوز هم سالانه 5 میلیون لامپ رشته ای در کشور تولید می شود که آمار نگران کننده ای است.

وی بیان کرد: بر اساس برنامه ای که به مجلس ارائه شده و امروز در دستور کار دولت قرار گرفته، قرار است 10 هزار مگاوات از طریق افزایش بهره وری به ظرفیت انرژی کشور اضافه شود که بدون کاهش رفاه مردم انجام می شود. شهروندان و با کمترین هزینه خواهد بود. او خورد.

وی در ادامه به موضوع بهینه سازی مصرف انرژی پرداخت و گفت: در بحث بهینه سازی مصرف انرژی که به آن گنج پنهان می گوییم با کمترین هزینه بیشترین سود را به دست آورده ایم و این سود یک مسیر دو طرفه است هم برای انرژی برای هر دو مصرف کننده انرژی مهم است، در حالی که در این فرآیند فضایی برای فعالیت بسیاری از شرکت ها فراهم شده است.

وی بیان کرد: برای تحویل آن 30 هزار مگاوات برق، اگر متکی به ایجاد و ساخت نیروگاه های جدید بود، باید 40 هزار مگاوات ظرفیت جدید ایجاد می کردیم که نیاز به 20 میلیارد دلار سرمایه داشت، با وجود اینکه جدا از سرمایه بسیار سنگین مورد نیاز. برای حل مناقشه، اساساً ساخت چنین نیروگاهی مقرون به صرفه نیست، زیرا این نیاز به طور دائم در طول سال و در مناطق مختلف کشور وجود ندارد.

** تولید سالانه 5 میلیون لامپ رشته ای در کشور

محرابیان خاطرنشان کرد: در بخش نیروگاه حرارتی برای هر کیلووات ساعت ظرفیت سازی با استفاده از فناوری های بومی حدود 500 یورو نیاز است اما در سال گذشته با افزایش بیش از یک هزار تومانی راندمان نیروگاه های موجود. مگاوات، یعنی ما تنها 25 یورو به ازای هر کیلووات ساعت یا یک بیستم هزینه سرمایه گذاری برای ایجاد ظرفیت جدید صرف کردیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا