به گزارش رکنا به نقل از ایلنا از وزارت نیرو، عبدالامیر یاقوتی با بیان اینکه بیشتر وسایل سرمایشی مورد استفاده در بخش خانگی در کشور شامل چیلرهای آبی یا گازی است، گفت: در میان سیستم های خنک کننده بدون آب، وجود دارد. دو نوع سیستم تراکم و جذب هستند. در بخش خانگی، به طور کلی از نوع فشرده سازی استفاده می شود. در طول 6 سال گذشته، تغییرات جزئی در راندمان کولر گازی ها ایجاد شده است و راندمان کولرهای گازی اینورتر را می توان 10 تا 15 درصد بهبود بخشید.
وی میانگین راندمان چیلرهایی که در حال حاضر در کشور استفاده می شود را 10 BTU بر وات عنوان کرد و افزود: وقتی می گوییم یک چیلر می تواند 24 هزار بی تی یو در ساعت سرمایش ایجاد کند، معادل 2.4 کیلووات مصرف است که نزدیک به 2.1 کیلووات است. همچنین کاهش یافته است و در بهترین حالت در حال حاضر در کشور استفاده می شود.
مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین شرکت مادر تخصصی توانیر میزان مصرف آبنما را نسبت به آبنمای گازی مقایسه کرد و خاطرنشان کرد: مصرف آبنما از نظر هوادهی به طور میانگین در ماه 7000 عدد در ماه است. سیکل کند تقریباً 400 وات و نزدیک به 800 وات و حدود 120 کیلووات ساعت در اقلیم هایی مانند تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و در نقاطی با آب و هوای خشک و نسبتاً معتدل تر از مناطق جنوبی است.
یاقوتی با اشاره به افزایش 7 تا 8 برابری مصرف برق سیستم تهویه مطبوع خاطرنشان کرد: بر این اساس در صورت استفاده از این سیستم ها مصرف برق بیش از هزار کیلووات ساعت در ماه خواهد بود و این چنین است. در اقلیم هایی مانند تهران که خشک و نسبتاً معتدل است. کولرهای آبی از قدیم الایام مورد استفاده بوده و در مقایسه با کولرهای گازی مصرف برق بسیار کمی دارند.
وی با اشاره به مصرف حدود 80 درصدی مشترکان زیر مدل مصرف و 300 کیلووات ساعت در ماه های گرم، ادامه داد: طیف وسیعی از مردم در مناطق عادی از آبنما استفاده می کنند و این سیستم می تواند سطح رفاه مردم را ارتقا دهد. .تامین نسبتا.
وی با بیان اینکه الگوی مصرف در مناطق عادی بر اساس چیلرهای آبی تدوین شد، گفت: با توجه به مصرف ماهانه 8 برابری برق چیلرهای گازی، میزان قبوض آب برق با افزایش شدید مواجه خواهد شد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین شرکت مادر تخصصی توانیر با اشاره به تعرفه های جدید و همچنین افزایش الگوی مصرف در استفاده از کولر گازی خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از کولر گازی، الگوی مصرف با افزایش 2.5 برابری به 750 کیلو خواهد رسید. به وات ساعت می رسد و به این صورت است که اگر کولر گازی در شبانه روز حدود 10 ساعت روشن باشد از این مقدار فراتر رفته و میانگین مصرف ماهانه مشترکان را افزایش می دهد و همچنین مصرف برق به شدت افزایش می یابد.
وی افزود: در صورت تغییر الگوی مصرف و فراگیر شدن استفاده از کولر گازی به جای کولر آبی، تاثیرات بسیار مخربی بر تامین پایدار برق کشور در ماه های گرم سال خواهد داشت.
یاقوتی اختلاف پیک مصرف برق تابستانی و زمستانی را حدود 31 هزار مگاوات اعلام کرد و خاطرنشان کرد: این رقم بالایی است که در صورت عدم توجه به آن، تامین برق در ماه های گرم و علاوه بر آن تولید برق را با مشکل مواجه می کند. هزینه ها به میزان قابل توجهی افزایش می یابد
وی تاکید کرد: مشتریان در انتخاب خانه علاوه بر تمامی پارامترهای راحتی و زیبایی باید به سیستم های سرمایشی مصرفی برق توجه ویژه ای داشته باشند چرا که این سیستم قابل تعویض نیست و در افزایش هزینه برق تاثیر بسزایی دارد.
رکنا نیوز