رئیس هیات مدیره انجمن تورگردانان ایران از برگزاری نمایشگاه جاده ایران در سه شهر چین و حضور آتی ایران در نمایشگاه چین برای تقویت گردشگری بین دو کشور خبر داد و برخی موانع سفر بین دو کشور را تشریح کرد. دو کشور
مصطفی شفیعی شکیب در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره انگیزه سفر اخیر سازمان جهانگردی و جهانگردی ایران به چین، اظهار کرد: 4، 5 و 6 شهریور (13، 14 و 15 شهریور) با برنامه ریزی و هماهنگی شرکت تخصصی ایرانگردی انجام شده است. اپراتورها، سه نمایشگاه جاده ای در سه شهر گوانگژو، شنژن و شانگهای چین با همکاری و حمایت کنسولگری های ایران در گوانگجو و شانگهای، نماینده شرکت هواپیمایی ماهان در چین و مدیران مدیریت کل برگزار می شود. معاون توسعه گردشگری داخلی و خارجی، معاونت گردشگری چین و مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان. 17 تورگردان ایرانی و همچنین معاون گردشگری وزارت فرهنگ حضور داشتند. میراث، گردشگری و صنایع دستی و جمعی از مسئولان این معاونت. در مجموع، 74 اپراتور تور چین در گوانگژو، 32 در شنژن و 99 در شانگهای وجود داشت. گفتگو کردند.
از گوانگژو تا شانگهای؛ ایران به دنبال گردشگران ثروتمند چینی است
وی ادامه داد: در این سفر برای اولین بار پروتکل همکاری بین رئیس اتحادیه گردشگری گوانگجو و رئیس هیئت مدیره جامعه تخصصی تورگردانان ایران امضا شد.
رئیس هیئت مدیره انجمن تورگردانان ایران همچنین گفت: از 12 تا 14 سپتامبر (21 تا 23 شهریور) نمایشگاه گردشگری ITB در شانگهای چین برگزار می شود و چند تورگردان ایرانی در آن شرکت می کنند.
شفیعی شکیب که روی بازار گردشگری چین کار می کرد با ارزیابی وضعیت گردشگران چینی در سفر به ایران و پیش بینی آینده این بازار گفت: چین بازار گردشگری بسیار بزرگ و جالبی است و جای کار بسیار است. استانها و شهرهایی بکر و نامرئی در چین وجود دارد که مردم میخواهند به آنها سفر کنند، ایران را معرفی کنند و گردشگران را جذب کنند، اما در حال حاضر ساختار گردشگری مشکلات عمدهای دارد که پاسخگوی تعداد گردشگران فعلی نیست.
وی افزود: اول از همه ما هتل کافی برای پذیرش گردشگران انبوه نداریم. حتی برای تعداد تورهای فعلی، راهنماهای کافی با کارت رسمی از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری که به زبان چینی مسلط باشند، نداریم. پروازهای داخلی حتی در حد نیازهای فعلی ما نیست. ما رستورانهای چینی بسیار کمی داریم و حتی در بسیاری از شهرها رستورانهایی برای پذیرایی از ذائقه چینی نداریم. خدمات حمل و نقل کافی به شدت کم است. کمبود زیرساخت های زیادی در گردشگری وجود دارد.
رئیس هیئت مدیره جامعه تورگردانان ایران گفت: در صورت رفع مشکلات اساسی و زیرساخت های گردشگری، چین به یک بازار گردشگری فوق العاده بزرگ و سودآور تبدیل می شود.
شفیعی شکیب در همین حال گفت: با وجود این کمبودها، چینی ها به ایران می آیند، اما ما هنوز نتوانسته ایم این گردشگران بسیار ثروتمند و ثروتمند را که عمدتا به اروپا و آمریکا می روند، جذب کنیم.
وی همچنین به برخی چالش های فرهنگی پیش روی گردشگران چینی از جمله اپیدمی کرونا اشاره کرد و گفت: متأسفانه اهمیت و منزلت گردشگران جدا از نژاد، ملیت و پیشینه آن ها هنوز مورد توجه عده کمی قرار نمی گیرد و آنها نیز این موضوع را نشان می دهند. در نظرسنجی های توریستی ذکر شده است که خشم گردشگران چینی را برانگیخته است و لازم است با این رفتارها برخورد جدی شود.
گرفتن ویزای چین برای ایرانی ها سخت است
شفیعی شکیب با اشاره به لغو روادید یک طرفه ایران برای گردشگران چینی گفت: معافیت ویزا برای جذب گردشگر بیشتر خوب است به شرطی که متقابل باشد. در حال حاضر هموطنان ایرانی مبالغ بسیار بالایی برای اخذ ویزای چین پرداخت می کنند و با تاخیر طولانی مواجه می شوند.
انتهای پیام