مشکل اصلی تولیدات دام و طیور در استان مرکزی گرانی است

وی 553 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی را قابل کشت دانست و افزود: 2 هزار و 27 هزار هکتار مرتع در استان، 490 هزار هکتار بیابان، 385 هزار هکتار زمین زیر کشت و 76 هزار هکتار باغ و گلخانه است.
علی صفری روز پنجشنبه 30 مهرماه در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی گفت: وسعت دشت های استان مرکزی 25 درصد مساحت استان، کوهستان ها و کوهپایه ها 75 درصد، نیمه نیمه است. مناطق کویری 38 درصد و آب و هوای معتدل کوستانی 50 درصد و میانگین بارندگی سالانه استان 280 میلی متر است.
فتاحی تاکید کرد: نبود متخصص داخلی، حاکمیت وظایف محوله و عدم امکان واگذاری آن به بخش خصوصی، دیر ابلاغ اعتبارات و ابلاغ در قالب اسناد خزانه، عدم ثبات قیمت در خرید. کیتها و واکسنهای آزمایشگاهی و عدم پوشش بیش از نیمی از پستهای مصوب از جمله چالشهای زیرمجموعه کشاورزی است.
وی ادامه داد: 400 هزار کشاورز در استان وجود دارد که از مراتع استفاده می کنند. از 10 پارک جنگلی استان 5 پارک جنگلی به شهرداری واگذار شده و 5 پارک باقی مانده است.
رئیس دامپزشکی مرکز استان ادامه داد: اهداف کاهش بیماری های مشترک دام و انسان 94.8 درصد محقق شده است و عدم تخصیص اعتبارات لازم و همکاران بازنشسته و جایگزینی آنها از دلایل عدم موفقیت است. برنامه های خاص در زیربخش دامپزشکی.
وی ادامه داد: اعتبار برنامه ششم توسعه دامپزشکی 20 میلیارد و 400 میلیون تومان بوده است.
صفری با بیان اینکه تولید بخش کشاورزی استان 2 میلیون و 820 هزار تن است، گفت: تولیدات بخش کشاورزی در سال زراعی 1399-1400 یک میلیون و 685 هزار تن محصول، 580 هزار تن سبزی، 548 هزار تن، 5 تا 000 دامی و دامی است. تولیدات آبزیان همچنین 3.5 درصد از تولیدات کشور را تولیدات استان تشکیل می دهد.
وی افزود: انار استان مرکزی در رتبه دوم، گل شاخه بریده در رتبه پنجم، پسته در رتبه ششم، انگور در رتبه نهم، شیر در رتبه دوازدهم، گوشت مرغ در رتبه دهم، رتبه نهم تخم مرغ و ماهیان زینتی استان قرار دارند. بالاترین در کشور
ای بی اس نیوز/مرکزی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه در تولید شیر، گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ مازاد تولید داریم، گفت: مشکل اصلی در حوزه دام و طیور گرانی است که این بخش را تحت تاثیر قرار می دهد.
رئیس دامپزشکی استان مرکزی همچنین گفت: اداره کل دامپزشکی متشکل از 170 نفر آموزش دیده در دانشگاه است و 12 اداره دامپزشکی در استان مرکزی فعالیت می کنند.
محمد فتاحی گفت: پوشش بهداشتی دام در استان 88 درصد است در حالی که میانگین کشوری 85.2 درصد است.
صفری بیان کرد: در تولید شیر، گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ مازاد تولید داریم و مشکل اصلی در حوزه دام و طیور گرانی است که این بخش را تحت تاثیر قرار می دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: 305 واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت 3 میلیون تن در سال و اشتغال 5 هزار و 871 نفر در استان وجود دارد.
انتهای پیام
وی افزود: شاخص پوشش سلامت محصول 90 درصد و میانگین کشوری 89 درصد است. بر اساس دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت حیوانات در خصوص ریشه کنی طاعون، عملیات کنترل این بیماری از سال 1400 در سطح استان تسریع شد و کل جمعیت هدف واکسینه شدند و تعداد شیوع بیماری از 14 مورد کاهش یافت. این موفقیت در سایه افزایش بهره وری و استفاده از توان بخش خصوصی و فعالیت های آموزشی ترویجی به دست آمد.
فتاحی افزود: اولویت های دامپزشکی استان در برنامه هفتم علاوه بر تامین سلامت دام، پوشش کیفیت و کنترل بهداشتی فرآورده های خام است.
محمد محمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز افزود: در حال حاضر 70 درصد اراضی استان جزء اراضی ملی است که حفاظت شده است.