دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق گفت: برای حفظ مبادلات تجاری با عراق باید راهکاری برای رفع دوبرابر نرخ ارز در عراق و مشکلی که تجار آنها مجبور به استفاده از ارز بازار آزاد در مبادلات تجاری با ایران هستند اندیشیده شود. . وی بیان کرد: در حال حاضر سرعت صادرات ایران به عراق به صورت تصاعدی است در حالی که عراقی ها جایگزینی برای محصولات ایرانی وارد شده به این کشور پیدا نکرده اند، اما اگر به چالش ها توجه نکنیم، خطر از دست دادن این بازار مهم صادراتی را داریم.
به گزارش ای بی اس نیوز، جهانبخش سنجابی شیرازی در سومین جلسه شورای سیاسی همکاری ایران و عراق، اظهار کرد: بودجه سالانه 2023 عراق به ارزش 150 میلیارد دلار تصویب شد که در بخش پروژه های عمرانی 65 درصد افزایش یافت و گفته می شود که این بودجه سالانه 150 میلیارد دلار است. تا سال 2025 تقریباً همینطور خواهد بود. بودجه برای کشور عراق در نظر گرفته شده است. درآمدهای نفتی عراق در برخی ماه ها از 11 میلیارد دلار فراتر می رود، بنابراین همه این موارد و قانون سرمایه گذاری نسبتاً مترقی عراق فرصت های خوبی را برای تجارت و سرمایه گذاری مشترک فراهم می کند.
دبیرکل خانه مشترک ایران و عراق با بیان اینکه در فاصله سال های 1391 تا 1394 صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران رشد خوبی را تجربه کرد، گفت: اگر از تجربیات این دوره استفاده کنیم و در زمینه تجاری نیز با عراق به روز شویم، می توانیم به روز رسانی کنیم. می تواند در بودجه های عمرانی شرکت کند و برای شرکت های ایرانی در عراق کار کند.
سنجابی شیرازی در ادامه در خصوص چالش های تجارت با عراق گفت: بر اساس سیاست فدرال رزرو آمریکا، تجار عراقی نمی توانند از ارز رسمی برای تجارت با ایران، روسیه و سوریه استفاده کنند و این سوال از سال گذشته مطرح شده است. به عبارت دیگر عراقی ها نمی توانند از ارز حاصل از صادرات نفت در مبادلات تجاری خود با ایران استفاده کنند و باید از ارز آزاد استفاده کنند که در برخی موارد تفاوت نرخ این دو ارز بین 8 تا 20 درصد است. همچنین تعدادی از بانک هایی که در چارچوب تحریم های آمریکا عمل نکرده بودند از سهمیه تخصیص ارز حذف شدند، به طوری که بانک مرکزی عراق توزیع ارز را به بازار عراق محدود کرد و از 200 میلیون دلار به 50 دلار افزایش داد. میلیون. .
به گفته وی، از ژانویه سال 2024، بانک مرکزی عراق تصویب کرده است که واحد پول رایج این کشور یعنی دینار برای مبادلات کوچک و بزرگ داخلی استفاده شود و از سایر ارزها استفاده نشود که این امر نیز مشکلاتی را برای تجار ایرانی در عراق ایجاد می کند. .
سنجابی شیرازی گفت: برای تداوم تجارت با عراق باید راهکاری برای رفع دو نرخی شدن ارز در عراق اندیشیده شود و مشکل تجار استفاده از ارز بازار آزاد در مبادلات تجاری خود با ایران برطرف شود. ما باید از فرصت های ناشی از افزایش درآمدهای نفتی و رشد بودجه عراق برای هموار کردن راه برای صادرات خدمات فنی و مهندسی استفاده کنیم. در حال حاضر سرعت صادرات ایران به عراق در حالی است که عراقی ها جایگزینی برای کالاهای ایرانی وارد شده به این کشور پیدا نکرده اند. بنابراین، اگر چالشها را حل نکنیم، این بازار مهم صادراتی را از دست میدهیم.
انتهای پیام