مشاغل دریایی و ارزش گذاری ظرفیت های نادیده گرفته شده ساحلی
دسترسی کشورمان به آبهای آزاد شمال و جنوب، همجواری با منطقه استراتژیک خلیج فارس و تنگه هرمز و حضور در کریدورهای ترانزیتی بینالمللی، اهمیت توجه به اقتصاد دریایی با استفاده از ظرفیت مغفول مانده را نشان میدهد. سواحل و توسعه تجارت دریایی.
به گزارش ای بی اس نیوز، اقتصاد دریایی در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است و ایدههای تقویت اقتصاد دریایی و استفاده از ظرفیت سواحل و مناطق آزاد بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. لزوم ساماندهی و توسعه اقتصاد ساحلی و دریایی برای بهره مندی از این ثروت خدادادی همواره مورد تاکید بوده و رئیس جمهور فعال سازی ظرفیت سواحل و احیای اقتصاد دریایی را مدنظر قرار داده است. در ایجاد فرصت های شغلی و رونق تولید موثر باشد.
کارشناسان معتقدند تقویت و توسعه اقتصاد دریایی و صنایع دریایی موجب افزایش صادرات و ارز کشور می شود و معتقدند اقتصاد دریا محور به معیشت و درآمدزایی ماهیگیران، قایقرانان و کسانی که امرار معاش می کنند کمک می کند. به این ترتیب به گفته آنان برای توسعه اشتغال در بستر دریا باید زیرساخت های لازم و تامین امنیت اشتغال و معیشت کارگران این بخش فراهم شود.
دسترسی ایران به دریا از شمال و جنوب، دسترسی به آبهای آزاد، همجواری با منطقه استراتژیک خلیج فارس و تنگه هرمز و حضور در کریدورهای ترانزیتی بینالمللی، لزوم استفاده از ظرفیت دریایی ایران و توسعه دریایی این کشور را نشان میدهد. توانایی ها. کسب و کار.
در همین راستا سید صولت مرتضوی – وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی “حمل و نقل دریایی” آن را یکی از حوزه های اقتدار ملی کشور و نیازمند کمک های ویژه دانست و گفت: اصول اعتقادی به نظام جمهوری اسلامی ایران تعبیر «ما می توانیم» است، پس باید ثابت کنیم که واقعاً می توانیم. ، و یکی از زمینه هایی که می تواند آن را ثابت کند، حوزه حمل و نقل به ویژه «کشتیرانی» است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حمل و نقل بسیاری از کشورها در حوزه نفتی و غیرنفتی از ایران می گذرد، گفت: مقام معظم رهبری در دهه فجر سال گذشته به موضوع اقتصاد دریایی اشاره کردند و توسعه آن را در کشور ما برجسته کردند. که بزرگراه دریایی محسوب می شود باید به حمل و نقل دریایی کمک ویژه ای شود.
بر اساس آمار، بیش از 40 درصد از جمعیت جهان از طریق اقتصاد دریایی امرار معاش می کنند و بیشتر کشورها بخش قابل توجهی را به اقتصاد آب و دریا اختصاص داده اند تا جایی که سهم دریا در تولید ناخالص داخلی کشور اتحادیه اروپا به 50 درصد می رسد و در ویژگی خاص کشور ما با 6000 کیلومتر خط ساحلی و 40 درصد مرزهای دریایی، پیش بینی می شود که درصد بیشتری از اقتصاد جهانی دریایی و سهم پایین شرکت های دریایی در تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص دهد. .
در حال حاضر بسیاری از مشاغل به دریا مربوط می شود مانند کشتی سازی، غواصی، دریانوردی، گردشگری ساحلی، ماهیگیری، دریانوردی و بارگیری بندر.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر بسیاری از کشورها بر اقتصاد دریایی تمرکز کرده اند و دلایلی را برای افزایش تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی خود از این طریق ارائه کرده اند. لذا شایسته است در راستای تقویت معیشت و امنیت شغلی فعالان این حوزه از ظرفیت مغفول مانده سواحل، دریاها و مناطق آزاد و توسعه مشاغل دریایی به عنوان یک ضرورت اساسی استفاده شود. در حال حاضر بیش از 90 درصد واردات و 85 درصد صادرات ایران از طریق بنادر انجام می شود و با توجه به حجم بالای صادرات و واردات کالا، لازم است توسعه بنادر به عنوان دروازه های ارتباطی کشور مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام