شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

مشارکت دو شرکت تجاری غربی در صادرات سوخت روسیه


ویتول و هانوفر، دو تا از بزرگترین شرکت‌های مستقل تجارت انرژی جهان، از بزرگترین خریداران نفت پالایش شده روسیه هستند، بیش از یک سال پس از تعهد به کاهش شدید تجارت با مسکو پس از تهاجم روسیه از اوکراین.

به گزارش ای بی اس نیوز، تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده در چهار ماهه اول سال ۲۰۲۳ در گمرک روسیه نشان می‌دهد که ویتول و هانوفر جزو ۱۰ خریدار برتر فرآورده‌های نفتی روسیه مانند بنزین و گازوئیل هستند.

بر اساس آمار بررسی شده توسط روزنامه فایننشال تایمز، هانوفر که یک شرکت سوئیسی است، با دریافت یک میلیون تن فرآورده های نفتی به ارزش حدود 540 میلیون دلار، هشتمین خریدار بزرگ از نظر ارزش خرید بوده است. ویتول که مدیریت ارشد آن عمدتا در لندن و ژنو مستقر است، دهمین خریدار آن بود که طبق آمار، حدود 600 هزار تن فرآورده نفتی روسیه به ارزش حدود 400 میلیون دلار دریافت کرد.

هر دو شرکت تایید کردند که خریداران دائمی فرآورده های نفتی روسیه هستند، اما صحت این رقم را نپذیرفتند.

تجارت فرآورده های نفتی روسیه با تحریم های غرب منعی ندارد و حتی واشنگتن آن را تشویق کرده است تا اختلالات عرضه سوخت را محدود کند، تا زمانی که بازرگانان به محدودیت های غرب اعمال شده بر مسکو در طول جنگ در اوکراین پایبند باشند. اقدامات تنبیهی شامل مکانیسم سقف قیمت گروه هفت است که در فوریه سال جاری برای فروش فرآورده های نفتی روسیه معرفی شد.

با این حال، چالش پیروی از مکانیسم سقف قیمت، و همچنین خطر شهرت در اروپا از ادامه تجارت با روسیه، باعث شد بسیاری از شرکت‌های تجاری اروپایی، از جمله BP و Shell، به طور کلی تجارت با روسیه را متوقف کنند. ویتول و هانوفر نیز خرید نفت روسیه را متوقف کردند.

داده های گمرک نشان می دهد که هانوفر و ویتول تنها شرکت های غربی در بین 10 خریدار برتر فرآورده های نفتی روسیه هستند. هشت خریدار بزرگ دیگر عمدتاً شرکت‌های تحت کنترل روسیه هستند که اخیراً یک شرکت در امارات متحده عربی، هنگ کنگ یا سنگاپور تأسیس کرده‌اند.

ترافیگورا که همراه با ویتول یکی از بزرگترین خریداران نفت روسیه قبل از جنگ بود، دیگر در بین 10 خریدار برتر نیست اما همچنان سوخت های تصفیه شده این کشور را خریداری می کند. به گزارش کپلر، تاجر سوئیسی هفته گذشته محموله ای از گازوئیل روسی را در پایانه ای در آرژانتین دریافت کرد. ترافیگورا با اشاره به اظهارات قبلی جرمی وایر، مدیرعامل این شرکت مبنی بر اینکه ترافیگورا در راستای تحریم ها، مقدار محدودی از محصولات پالایش شده را از روسیه خریداری خواهد کرد، از اظهار نظر خودداری کرد.

ویتول اعلام کرد که صادرات فرآورده های نفتی پالایش شده روسیه مطابق با تمامی تحریم ها و مقررات است و بخشی از سیاست این شرکت برای به حداقل رساندن خرید از روسیه است و حجم کل نفتی که ویتول از روسیه خریداری می کند در مقایسه با دوران قبل از جنگ بیش از 90 درصد کاهش یافته است.

به گزارش فایننشال تایمز، ویتول گفت که نمی تواند برخی اظهارنامه های صادرکننده روسیه را با سوابق خود مطابقت دهد و برخی سوابق گمرکی گاهی پس از خروج محموله ها از روسیه انجام می شود و به عنوان مثال، صادرات ویتول در ماه دسامبر می تواند برای ژانویه باشد. گانور این آمار را قبول ندارد و می گوید مجموع این دوره بسیار بالاست.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *