همچنین اعضای مجمع با تاکید بر سیاست های کلی زیست محیطی مقرر کردند: ارتقای شاخص های عملکرد زیست محیطی حداقل پنج مرحله در هر سال، کاهش سالانه ده درصدی آلودگی هوای شهرهای بزرگ و مدیریت اثرات آن. و عوارض تغییرات آب و هوایی استفاده از ظرفیت های ملی، منطقه ای و بین المللی در سطح بین المللی و اجرای سیاست های کلی زیست محیطی به ویژه بندهای 2 و 10 این سیاست ها.
بررسی سایر بندهای سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه در جلسات آتی مجمع ادامه خواهد داشت. این سیاست ها برای بررسی و ابلاغ به رهبر معظم انقلاب تقدیم می شود.
به گزارش گروه سیاسی ای بی اس نیوز، در این جلسه که با حضور رئیس و معاون سازمان برنامه و بودجه، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد، پس از بحث و بررسی قرار گرفت. نمایندگان مجلس و نمایندگان دولت و مجلس در خصوص حدود فعالیت های اقتصادی دولت مصوب شد: در اجرای بند (ج) سیاست های کلی اصل 44، دولت مستقیم خود را افزایش دهد. و مشارکت سرمایه گذاری غیرمستقیم در شرکتها و بنگاههای موضوع این بند حداکثر تا 20 درصد در پایان برنامه به نحوی که منجر به ایجاد انحصار نشود.
همچنین در این جلسه با اجرای چندین کلان پروژه و پروژه زیربنایی در برنامه هفتم توسعه تصویب شد: اجرا و تکمیل چندین کشور بزرگ اقتصادی، زیربنایی، مدرن، ارزآور و ایجاد اشتغال با توجه به آینده، تنها با پیشنهاد دولت در لایحه برنامه هفتم.
اعضای مجمع همچنین با منطقیسازی مقررات و با ایجاد و توسعه زیرساختهای لازم، فعالسازی مزیتهای ژئوپلیتیک و تبدیل جمهوری اسلامی ایران به مرکز تجارت و خدمات بازرگانی، انرژی، ارتباطات و حملونقل را تصویب کردند.
در این جلسه ماده دیگری از بند مربوط به صندوق توسعه ملی در سیاست های کلی برنامه هفتم به مجمع ارائه و به منظور ایجاد یکپارچگی و انسجام در بودجه کشور به تصویب رسید: اعتبارات تخصیص یافته در نهادهای ملی. صندوق توسعه با مجوز ویژه یعنی در بودجه کل کشور لحاظ شده است.
در ادامه اعضای مجمع تصویب کردند که فرآیندها و آیین نامه های واگذاری بنگاه های دولتی مندرج در بند (ج) سیاست های کلی اصل 44 مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و واگذاری ها با روش های معتبر و سالم انجام شود. انتقال و اهداف ذکر شده در این سیاست ها به ویژه بهبود کارایی و بهره وری. بنگاه های اقتصادی، افزایش توان رقابتی اقتصاد ملی، حفظ و افزایش سطح اشتغال و کاهش بار مالی و اداری دولت باید تسهیل و تسریع شود.
بند احیای اراضی در سیاست های کلی برنامه هفتم از دیگر مصوبات اعضای مجمع بود: اجرای سیاست های کلی احیای اراضی با توجه ویژه به طرح های توسعه اقتصادی کشور در دریا، سواحل. بنادر و آبهای مرزی و ایجاد واحدهای اقتصادی، صنعتی و جمعیتی مناسب در سواحل جنوبی کشور و در صورت لزوم ارائه برنامه و تدوین و تصویب قوانین و مقررات لازم طی دو سال اول از برنامه.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز