مدیرعامل اتحادیه تعاونی های ساختمانی شهر تهران گفت: بنا داریم 40 هزار واحد کوچک تحت عنوان مسکن اقتصادی در استان های تهران و البرز بسازیم که ربطی به پروژه های دولتی ندارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، خشایار باقرپور در نشست خبری «طرح اقتصادی مسکن» با بیان اینکه طی یک ماه گذشته پس از مطرح شدن بحث مسکن اقتصادی در رسانه ها، دیدگاه های مختلفی در بخش های مرتبط و غیرمرتبط مطرح شده است، گفت: نشان می دهد که این بحث رایج شده است. ما به دنبال تبلیغات رسانه ای یا بازاریابی نیستیم. اما تا این لحظه صف 10 هزار واحد مسکونی بودجه وجود دارد.
ما از مقررات قانونی پیروی می کنیم
وی افزود: در روزهای اخیر مشخص شد که طراح مسکن اقتصادی از این برنامه خارج شده است. در حالی که در خصوص این پروژه همان مسیر روز اول را بدون تغییر ادامه می دهیم و تمام مقررات قانونی تعیین شده توسط دولت را رعایت می کنیم.
باقرپور میانگین سن ازدواج پسران ایرانی را به 30 سال رساند و گفت: کسانی که به سن ازدواج رسیده اند به ویژه با مشکل مسکن مواجه هستند. شما خبرنگاران می دانید که اخبار بی خانمانی و مسکن بد به گوش می رسد. تورم مسکن به حدی رسیده است که حتی اگر جوانان شغل داشته باشند، تامین مسکن و حتی حفظ آن کار آسانی برای آنها نیست.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های ساختمانی تهران تاکید کرد: حدود دو سال روی مدل های مختلف مسکن کار کردیم تا زوج جوان بتوانند در فضای خصوصی زندگی کنند.
دلیل گرانی مسکن هزینه ساخت است
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های ساختمانی تهران با بیان اینکه هزینه ساخت پروژه های بلندمرتبه کمتر از 30 میلیون تومان نیست، گفت: پروژه نهضت ملی مسکن برای کاهش هزینه های ساخت به سمت ویلاهای یک طبقه سوق داده شد. در حال حاضر سیمان، فولاد، بیمه، عوارض و دستمزد در حال افزایش است و تورم ساختمانی حدود 160 درصد یا حدود چهار برابر تورم عمومی است.
باقرپور گفت: دلیل اینکه به منطقه کوچک رفتیم گرانی مسکن است. زیرا هزینه ساخت افزایش یافته است.
وی کاهش طبقات، استفاده از معماری ساده و متقارن، کاهش حداکثری فضای مشترک، استفاده از مصالح استاندارد ارزان قیمت، فناوری های نوین، صنعتی سازی، خرید عمده تجهیزات لازم و در نهایت کاهش متراژ را از جمله مواردی دانست. راهکارهایی برای کاهش قیمت مسکن
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های ساختمانی استان تهران یادآور شد: سرانه واحدهای مسکونی 17.5 متر برای هر نفر است که برای دو نفر به 35 متر می رسد، بنابراین به خانه های 25 متری پروانه ساختمانی داده نمی شود. اما ما از ابتکار مفهوم اقامت و سکونت استفاده کردیم. در حال ساخت یک مجتمع مسکونی در قالب هتل آپارتمان هستیم. بر اساس مدل ها و واقعیت های جهانی امیدواریم قوانین تغییر کند تا بتوانیم با مجوز واحد مسکونی مسکن اقتصادی بسازیم.
باقرپور با بیان اینکه ما خود را از اهداف دولت جدا نمی دانیم گفت: همه ما نقد و چالش را بلدیم اما نباید فراموش کنیم که باید راهکارها را هم ارائه دهیم و شاهد اقدامات مفید باشیم. در بحث مسکن اقتصادی به یک ریال امکانات و منابع دولتی تکیه نکرده ایم.
ذائقه جامعه در بازار مسکن تغییر کرده است
وی خاطرنشان کرد: برخی می گفتند کوچک بودن خانه با فرهنگ ایرانی جور در نمی آید. در حالی که هر جامعه ای در طول زمان دستخوش تغییرات فرهنگی می شود. خانه های قدیمی ما روزگاری اندرونی، بیرونی و هشتی داشتند. حالا خانه ای را به من نشان بده که به این شکل ساخته شده است. زمانی که آپارتمان سازی در تهران شروع شد خیلی ها به آن قوطی کبریت می گفتند اما امروزه افراد زیادی در این خانه ها زندگی می کنند. بنابراین سلیقه جامعه در طول زمان تغییر کرده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های ساختمانی شهر تهران گفت: برخی با استناد به احادیث، مسکن کوچک را مغایر با مبانی دینی می دانند. علاوه بر این، سادگی یکی از ارکان شرع است. از مراجع قم هم سوال کردیم و مخالفتی ندیدیم. مکاتباتی نیز انجام داده ایم تا ما را بر اساس فقه شرعی راهنمایی کنند تا در این واحدها قرار بگیریم.
ساخت واحدهای دارای پروانه هتلداری
باقرپور با اشاره به انتقاد از تبعات اجتماعی ارزان قیمت مسکن گفت: قرار نیست شهرسازی کنیم. 30 تا 40 هزار واحد پایلوت در استان های تهران و البرز می سازیم. برخی از کارشناسان دوست دارند توضیحات ما را سانسور کنند. زمانی که این واحدها با پروانه هتل ساخته می شوند، مشمول قوانین و مقررات قابل اجرا هستند و استفاده از آنها انحصاری نخواهد بود. با این حال معتقدم باید برای مسکن مجردها برنامه داشته باشیم که در فازهای بعدی مسکن اقتصادی نیز نگاهی جزئی به جامعه مجردی داشته باشیم.
انتهای پیام