با آغاز نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) قدم در راه مبارزه با رژیم پهلوی گذاشت. وی در آبان 1343 هجری شمسی در دستگیری حضرت امام (ره) فعال بود و مراجع را به صدور بیانیه یا اعلام موضع در این زمینه تشویق می کرد.
وی یکی از سازمان دهندگان اصلی قیام در قیام 28 دی 1356 بود که در پی توهین روزنامه خبر به مرجعیت مقدس امام و امام رخ داد. به گفته ساواک، او یکی از محرکهای اصلی مردم برای تظاهرات بود و نقش مؤثری در این زمینه داشت. وی سرانجام با حکم تامین اجتماعی به سه سال اقامت اجباری (تبعید) در شهرستان میناب محکوم شد. کمیسیون قم اما قبل از اینکه کارگزاران رژیم موفق شوند. زمانی که او دستگیر شد، متواری شد و مأموران او را دستگیر نکردند.
یکی از دلایل دستگیری وی اعدام پیشگامانه پاسبان محمدرضا مدنی یکی از افسران شهربانی قم بود که در سال 1352 توسط ساواک به همراه روحانیون مبارزی چون آیات محمد یزدی و ربانی املشی در آن زمان شهر قم دستگیر شد. کمیسیون تامین اجتماعی وی را به مدت سه سال به اجبار (تبعید) به مشکین شهر بازداشت کرد. در مشکین شهر در تبعید به مبارزات خود علیه رژیم پهلوی ادامه داد. تا جایی که در این شهر از سوی کمیسیون تامین اجتماعی قم خطرناک تشخیص داده شد; از این رو در سال 1353 محل تبعید وی از مشکین شهر به شهرستان مرند تغییر یافت. دوران محکومیت وی (تبعید) در سال 1355 به پایان رسید و به قم بازگشت و فعالیت های سیاسی خود را از سر گرفت.
آیت الله شیخ حسن صانعی، روحانی عالیقدر و از یاران امام خمینی (ره) در دوران مبارزه با طاغوت، در سال 1313 در شهرستان شهرضا دیده به جهان گشود. وی برای دروس حوزوی به حوزه علمیه اصفهان رفت و پس از فراگیری دروس مقدماتی و سطح، راهی قم شد. دروس علوم دینی را با حضور در دروس خارج آیت الله اعظمی بروجردی ادامه داد، سپس به محضر امام رسید و دروس خارج فقه و اصول را از ایشان فرا گرفت. وی از یاران امام از دوران دانشجویی بود و بخشی از برنامه های پذیرایی و زیارت امام را در بیت مطهر مدیریت می کرد.
پس از تبعید امام به کارزار خارج از کشور ادامه داد. در سال 1345 از سوی ساواک متهم به ارتباط با عناصر مشکوک خارجی شد و در سال 1346 به جرم تحریک دانشجویان به تظاهرات از سوی ساواک قم احضار شد. در همان سال اعلامیه ها و بیانیه های امام را در قم پخش کرد و با افرادی که قصد تخریب اعلامیه های آویخته شده بر دیوار مدرسه فیضیه را داشتند که باعث درگیری بین طلاب مبارز و نظام شد، مقابله کرد. در سال 1352 به دلیل ادامه مبارزات سیاسی علیه رژیم پهلوی توسط ساواک قم احضار شد.
بررسی چهره افراد حقیقی که در 9 دوره به عضویت مجمع درآمده اند نشان می دهد که در این مدت 64 نفر به عنوان اعضای حقیقی در جلسات مجمع حضور داشته اند که از این میان می باشد. آیت الله شیخ حسن صانعی با شرکت در هشت دوره بیشترین تعداد اعضا را در این سازمان به خود اختصاص داده است. ایشان تنها در اولین جلسه مجمع که به دستور امام خمینی (ره) تشکیل شده بود، حضور نداشت.
این نهاد برخاسته از قانون اساسی است که اولین فلسفه آن مصلحت در زمان اختلاف مجلس و شورای نگهبان بر سر مصوبات مجلس بود، اکنون طبق قانون اساسی وظایف گسترده تری دارد که مهمترین آنها بر اساس اصل 112 قانون اساسی در مواردی که رهبری به آنها ارجاع می دهد مشورت می کند.
وی علاوه بر عضویت در شورای فرصت، از تدریس نیز غافل نبوده و در حال حاضر به تدریس دروس دینی می پردازد.
اقامتگاه اجباری او (تبعید) بعدها به میاندوآب تغییر یافت. در حالی که هنوز پنهان شده بود. سپس کمیسیون تامین اجتماعی قم او را به تبعید به ایذه محکوم کرد. در حالی که مأموران هنوز نتوانستند او را دستگیر کنند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بازگشت امام به کشور، در مدارس رفاه و علوی به خدمت امام رسید و از برگزارکنندگان دیدارهای امام خمینی (ره) با شخصیت ها و بازدیدکنندگان بود.
مسلماً در دوره اول مجلس که به سال 1366 قبل از بازنگری قانون اساسی بازمی گردد، مجلس ترکیب فعلی را نداشت. در آن زمان سران سه قوه، نخست وزیر، فقهای شورای نگهبان و همچنین حجت الاسلام طوسی در مجمع حضور داشتند و مرحوم سید احمد خمینی نیز در جلسات حضور داشتند. ارائه گزارش جلسات در امام راحل (ره). پس از اصلاح قانون اساسی در سال 1368، دوره فعالیت مجمع را می توان به دو دوره تقسیم کرد، در واقع دوره دوم از سال 1375 تشکیل شد و نه تنها نمایندگان واقعی مجلس افزایش یافتند، بلکه شرح وظایف و وظایف بیشتر و بیشتر شد. وظایفی به او داده شد. از جمله مواردی که می توان به تدوین سیاست های کلی نظام و پیشنهاد آن به مدیریت اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، نهمین دوره مجمع تشخیص فرصت ها از 21 مهرماه آغاز شد و بدین ترتیب اعضای جدید اجلاسیه جدید به ریاست آیت الله صادق آملی لاریجانی و دبیری محمدباقر ذوالقدر فعالیت خود را آغاز کردند.
شیخ حسن صانعی کیست؟
پس از استقرار نظام مقدس اسلامی، وی بارها از سوی حضرت امام خمینی (ره) به سمت ریاست امور شرعی منصوب شد و رسولی محلاتی به همراه سید هاشم، در تاریخ 31 تیرماه از سوی امام (ره) به ریاست بنیاد پانزده خرداد منصوب شد. ، 1362. و همچنان آن سمت را دارد.
پس از ایشان آقایان محدی کرمانی، علی اکبر ولایتی، دری نجف آبادی، سید مصطفی میرسلیم، مرتضی نبوی، غلامرضا آقازاده و محسن رضایی با حضور در 6 جلسه مجمع تشخیص «فرصت» رکورددار بیشترین تعداد اعضای واقعی هستند.