وی ادامه داد: در طرح کشت، تدوین و اجرای نظام کشت محصولات کشاورزی (کشاورزی و باغی) بر اساس شرایط اقلیمی، استفاده بهینه از آب، خاک و گیاهان متناسب با توانمندی ها و مزیت اقتصادی کشور است. با رعایت کلیه مسائل علمی، فنی و مدیریتی و ملاحظات زیست محیطی در جهت دستیابی به امنیت غذایی پایدار و اقتدار غذایی مورد توجه قرار می گیرد.
وی مهمترین رویکردها و ویژگی های تدوین الگوی کشت را برشمرد و افزود: کاهش مصرف خالص و ناخالص آب، حفظ و بهبود تولید با مدل مصرف فعلی و صرفه جویی ارزی از آن ویژگی هاست.
به گفته وی با اجرای مدل کشت می توان 3 میلیارد متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی و تولید غذای 5 میلیون نفر را محقق کرد.
absnews
وی در پایان یادآور شد: اجرای نظام نوآوری در بخش کشاورزی مستلزم حضور سایر وزارتخانه ها، دستگاه ها و معاونان اجرایی در کنار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.
خیام نکویی با اشاره به اینکه مدل سازی چندهدفه برای این منظور در مدل کشت محصولات کشاورزی طراحی شد، تصریح کرد: سرانه و الگوی مصرف، ضریب خودکفایی محصول، تخصیص آب و زمین، اشتغال، درآمد ناخالص، صادرات و واردات، استراتژی های ملی و منطقه ای، قطب های تولید و شاخص های امنیت غذایی در مدل سازی چند هدفه برای مدل کشت محصول در نظر گرفته شد.
خیامنکویی ادامه داد: همچنین افزایش ضریب نفوذ دانش با بهبود عملکرد در هکتار و کاهش ضایعات، توسعه کشت در مزارع دیم کم بازده، توسعه کشت گیاهان علوفه ای کم آب، توسعه کشت دانه های روغنی، بهبود کشت سبزی و صیفی جات. از فضای باز تا گلخانه مهم ترین رویکرد و ویژگی در تدوین مدل کشت محسوب می شود.
به گزارش گروه اقتصادی و کارآفرینی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید مجتبی خیام نکویی در خصوص تدوین طرح کشت محصولات کشاورزی گفت: هدف اصلی در تدوین طرح فرهنگ سازی، تحقق است. امنیت و حاکمیت غذایی پایدار و اجرای سیستم نوآوری مهمترین راه برای دستیابی به این امر است. امنیت غذایی پایدار در نظر گرفته می شود.
به گفته معاون وزیر؛ سال آینده منطقه باغ را به مدل کشت اضافه خواهیم کرد.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی از اجرای الگوی کشت باغ در سال آینده خبر داد.