سایر موضوعات

مرکز نوآوری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی می شود



رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایجاد مرکز نوآوری این پژوهشکده را برشمرد و گفت: این مرکز برای هدایت فعالیت شرکت های نوپا ایجاد می شود و در ابتدای راه قرار است در این زمینه فعالیت کنیم. بتواند با پتانسیل های پژوهشکده و نیروهای نخبه مرکز نوآوری ایجاد کند و در نتیجه به توسعه فناوری های جدید کمک کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید محمد رضوی زاده امروز در نشست خبری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره جایگاه این پژوهشکده در منطقه فاوه کشور گفت: پژوهشکده ارتباطات از گذشته به عنوان مرکز تحقیقات مخابرات شناخته می شد. دو سه دهه پیش بزرگترین مرکز تحقیقاتی کشور بود. این مرکز در اواخر دهه 1950 حاصل تفاهم نامه ای بین ایران بود. دانشگاه تهران و ژاپن تأسیس شد. پس از انقلاب این مرکز به وزارت پست و تلگراف و تلفن منتقل شد. در حال حاضر بخشی از زمین دانشگاه به این پژوهشکده اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: این تغییر ماموریت های پژوهشگاه را تغییر داده و ماموریت های پژوهشگاه نیز با توجه به نیاز این وزارتخانه تغییر کرده است. در طول جنگ، فعالیت‌ها بر روی سامانه‌های رادیویی و راداری متمرکز بود، اما طی سه دهه گذشته، مأموریت‌های پژوهشگاه با توجه به نیازهای وزارت ارتباطات و حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تغییر کرده است. در دهه 60 و 70 مستقیماً وارد تولید محصولات شدیم و شرکت‌هایی از این بخش ایجاد شدند، اما به تدریج این روند تغییر کرد و از تولید خارج شدیم و سیاست‌های بومی‌سازی و تدوین را در این حوزه به عهده گرفتیم.

رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات با بیان اینکه این پژوهشکده قرار است بازوی آموزشی پژوهشی وزارت ارتباطات باشد، گفت: این پژوهشکده مغز حوزه ICT کشور است و همین موضوع باعث می شود ما کار سخت تر

وی گفت: وزارت ارتباطات 10 زیرمجموعه دارد که ما و پژوهشگاه فضایی زیرمجموعه مطالعاتی هستیم و مابقی عملیاتی است و وارد حوزه پژوهشی نمی شود. .

رضوی زاده با بیان اینکه پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات تنها محدود به وزارت ارتباطات نیست، گفت: از سوی دیگر این پژوهشکده با دانشگاه ها نیز مرتبط است و از نظر قوانین و غیره تحت پوشش قرار دارد. وزارت علوم همچنین برای تحقیقات با وزارت علوم در ارتباط هستیم. علاوه بر این، ما با نخبگان و فعالان صنعت نیز همکاری داریم.

وی بر اهمیت بحث آینده پژوهی و بررسی روندهای جهانی تاکید کرد و گفت: همچنین یکی از وظایف اصلی پژوهشکده بصیرت گرفتن برای سیاست گذاران کشور و کمک به سیاست گذاری و بومی سازی است.

رئیس پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: در گذشته دانشکده ای به نام پست، تلگراف و تلفن در وزارت ارتباطات وجود داشت و بسیاری از ورودی های مخابرات از این دانشکده فارغ التحصیل شدند. اما این دانشکده به دلیل حذف مراکز زیر مجموعه دستگاه ها و انتقال نیروها به این پژوهشکده جمع آوری شد. بر این اساس یکی از ماموریت های ما تربیت متخصصان ICT در این زمینه است.

رضوی زاده در خصوص آزمایشگاه های تخصصی این پژوهشکده تصریح کرد: 30 آزمایشگاه تخصصی در سطح پژوهشکده وجود دارد که تجهیزات آنها 100 میلیارد است و برای توسعه تجهیزات ICT و تحقیق و توسعه استفاده می شود. همچنین برای تست و تایید نمونه های ICT داخلی و خارجی و ارائه خدمات برای دانش پژوهان و نخبگان استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از چالش های موجود در این حوزه تجهیزات گران قیمت است، گفت: تهیه این تجهیزات برای بسیاری از شرکت های نوپا سخت است. ما این تجهیزات را در اختیار دانشجویان، شرکت های دانش و غیره قرار می دهیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: فعالیت‌هایی در زمینه زیرساخت‌های شبکه‌های ارتباطی رادیویی، ماهواره‌ای و نوری نیز انجام شده و اخیراً در حوزه‌های دولت هوشمند، بسترهای خدمات داده، خدمات ابر پست داخلی و غیره انجام می‌شود.

وی افزود: در حوزه سیاست گذاری، حاکمیتی و مقرراتی نیز فعالیت هایی را آغاز کرده ایم تا از بومی سازی به سمت مقررات حرکت کنیم.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به رصد فناوری‌های نوین که یکی از فعالیت‌های اصلی این موضوع است، گفت: با رصد موضوعاتی مانند هوش مصنوعی، ارتباطات کوانتومی، اینترنت اشیا، نسل جدید شبکه های ارتباطی و غیره، آخرین دستاوردهای آن را مطالعه می کنیم، زمین را پرداخت خواهیم کرد.

وی ایجاد مرکز نوآوری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات را مهم برشمرد و گفت: این مرکز برای هدایت فعالیت شرکت‌های نوپا ایجاد می‌شود و در ابتدای راه می‌توانیم مرکز نوآوری با پتانسیل های پژوهشکده و نیروهای نخبه و در نتیجه به بخش کمک به توسعه فناوری های جدید.

وی با اشاره به فعالیت دیگری گفت: توسعه شبکه آزمایشگاهی از جمله اقداماتی است که نیاز به بودجه زیادی دارد اما به دلیل این سهم به دنبال این هستیم که در بحث تحقیق و توسعه و در بحث ارزیابی محصول نقش آفرینی کنیم. .

رضوی زاده درباره ارتباط با دانشگاه ها توضیح داد: ما در چند سال گذشته ارتباط تنگاتنگی با دانشگاه ها داشتیم و فعالیت های پژوهشی را به دانشگاه ها واگذار کردیم. ما همچنین اشکال دیگری از همکاری مانند فرصت مطالعاتی برای کارآموزان و معلمان داشتیم.

وی حمایت از پایان نامه های دانشجویی را برشمرد و ادامه داد: یکی از فعالیت های این رشته در سال گذشته حمایت از پایان نامه های این رشته بود تا فعالیت های دانشگاهی را که جهت گیری مناسبی نسبت به نیازهای کشور نداشتند و در این رشته برای ارائه فرصت های تحصیلی و کمک هزینه تحصیلی.

به گفته رئیس پژوهشگاه فناوری ارتباطات و اطلاعات، این پژوهشکده یکی از سه مرجع مرجع اختراعات فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور است.

رضوی زاده درباره فعالیت های بین المللی این پژوهشکده توضیح داد: فعالیت های بین المللی نیز در این پژوهشکده انجام می شود و با نهادها و سازمان ها وارد همکاری شده ایم.

وی به سه پژوهشکده و سه مرکز این پژوهشکده اشاره کرد و گفت: پژوهشکده های امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات، پژوهشگاه فناوری اطلاعات و فناوری ارتباطات پژوهشگاه های این پژوهشکده هستند. همچنین مراکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی، آموزش مهارت‌های تحول دیجیتال و مراکز مطالعات استراتژیک و اقتصاد دیجیتال نیز در این پژوهشکده فعال هستند.

وی خاطرنشان کرد: بیش از 1200 ساعت دوره آموزشی در مرکز آموزشی این پژوهشکده برگزار شده است و سال گذشته مجوز دوره های تخصصی ICT از سازمان مشاغل استخدامی اخذ شد. همچنین در زمینه آموزش با وزارت علوم و آموزش و پرورش همکاری هایی صورت گرفته است.

به گفته رضوی زاده، 400 کارگر در پژوهشگاه فعال هستند که از این تعداد 200 نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد و 80 نفر دارای مدرک دکتری هستند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا