به نظر من انقلاب اسلامی ایران یک شکل به سه نوع حکومت اضافه کرد و آن رویکرد دین به حکومت بود. جمهوری مسئله مشروعیت و مقبولیت سیاسی را مطرح می کند، اما اسلام گرایی جنبه مشروعیت دینی حکومت را در بر می گیرد که اینطور نیست، شکل حکومت جمهوری اسلامی ایجاد نمی شود.
وضعیت منطقه ای، جزیره ای و ایالتی قانون گذاری کشور مشکلات زیادی را برای کشور به وجود آورده است. سند الگو برای مدیریت و همزیستی با اسناد و قوانین متعدد و ناهمگون طراحی شد تا پایه های تمدن نوین اسلامی را فراهم آورد. مدیران در نقاط مختلف کشور نیازمند طراحی برنامه های خرد با نگاه کلان هستند.
از سوی دیگر، در زمینه اطمینان از اجرای سند پیشرفت، باید توجه داشت که در تدوین سیاستهای کلی نظام، از سند پیشرفت الگو استفاده شود. وقتی این سند تبدیل به خط مشی کلی نظام شد و توسط مدیریت ابلاغ شد، ضمانت اجرایی خود را پیدا می کند.
بنا به دلایل ذکر شده، کشور به شدت به یک سند پیشرفت نیاز داشت. تاکید می کنم این سند نباید روی کاغذ بماند یا به صورت شعاری درآید، بلکه باید به درستی اجرا شود و ایرادات و ایرادات حین اجرا برطرف شود.
* نسبت سند الگو با تمدن نوین اسلامی چیست؟
سند الگو در 10 سال گذشته 3 بار بین مدیریت و مرکز نمونه رفت و آمد داشته است و مدیریت دیدگاه خود را در مورد سند بیان کرده است تا با توجه به مرکز الگو سند بالغ حتی عالیه تشکیل شود. رهبر به طور کلی به جامعه نخبگان کشور دادند تا نظرات خود را جمع آوری کنند.
فلسفه وجودی مرکز الگو، بازوی مشورتی و کمکی رهبر انقلاب اسلامی در سیاستهای کلی کشور است. یکی از وظایف رهبران، تدوین سیاست های کلی نظام است و این سیاست ها در هیچ جهتی نمی تواند بار بار باشد، لذا جامعه نخبگان مسئولیت ایفای نقش بیشتر در نظام سیاست گذاری کشور را بر عهده گرفته اند.
ما مبانی الهیات، کیهانشناسی، انسانشناسی، جامعهشناسی و الهیات خود را داریم که بر اصول دینی متفاوت از اصول اومانیسم، سکولاریسم و جبرگرایی استوار است. ما از عناصر منعطف فقه اسلامی برای پاسخ به سؤالات جدید استفاده می کنیم تا به سمت تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم. همه این سوالات در هنگام تهیه الگوی سند در نظر گرفته می شود.
این سند دارای تدابیر پیش برنده است و مبانی کلی اسلام و خطوط قرمز اسلام و تشیع در مبانی سند گنجانده شده است. بنابراین اجرای این سند تأثیر بسزایی در تحقق تمدن نوین اسلامی دارد. البته نکته مهم این است که آیا این سند روی کاغذ می ماند یا اجرایی می شود؟ برای تحقق عملی تمدن نوین اسلامی باید این سند اجرا شود، اگر سند الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی نباشد، یک یا دو سال همایش برگزار می شود و مورد تمجید و تمجید قرار می گیرد، اما مانند سایر اسناد کشور، اجرا نخواهد شد.
آرایش و ساختار دولت برای اجرای سند الگو به گونه ای است که در رأس هرم ولایت مطلقه فقیه و رهبر انقلاب قرار دارد. پیشنهاد میکنم پیوندی بین مدیریت و هیئت فرصت برای ایفای نقش اجرای سند الگو تعریف شود. مدیریت باید از این سند حمایت کند و افرادی را برای نظارت بر اجرای سند در تمام نیروها و عناصر سیستم تعیین کند. این سند در کنار قانون اساسی قرار می گیرد و تبدیل به سند می شود.
ایران یکی از کشورهایی است که قوانین زیادی دارد و حدود 11 هزار قانون داریم و این یکی از مشکلات کشور است. اصلاح این وضعیت یک ضرورت است. هر ارگان، نهاد و سازمانی برای خود قانونی نوشت و جزیره ای عمل کرد. یکی دیگر از معایب بسیاری از قوانین این است که این قوانین با قانون اساسی کشور منطبق نیست، در حالی که در هیچ جای دنیا قوانین عادی با قانون اساسی و مادر منافاتی ندارد.
مرکز نمونه برای انجام کارهای اجرایی یا یک مرکز ابرقدرت در نظر گرفته نشده است، بلکه به عنوان یک مشاور فکری نقش مشاوره ای دارد. به عبارت دیگر محور الگو، محدوده اختیارات نیست، بلکه نهاد ناظر است تا ببیند سند الگو چگونه اجرا می شود و اگر نهاد یا اختیارات خود را اجرا نکرد، به عنوان یک متفکر عمل کند و به مدیریت اطلاع دهد. ، تا بر اساس سازوکارهای قانونی تصمیم گیری کنند.
* نظام حکومت یا حکومت اسلامی در سند الگو چگونه توصیف شده است؟
دبیر اندیشکده فقه مرکز الگوی اسلامی ایران پیشرفت گفت: در اجرای برنامه های مختلف کشور پراکنده و جزیره ای بوده و هیچ گاه زنجیر نشده است و همیشه خلأ راهبردی وجود دارد. سند .
مقام معظم رهبری بر عدم تعجیل در تهیه سند الگوی اسلامی ایران تاکید داشتند تا اکثریت افکار و اندیشه های حاضر در کشور در تدوین سند الگو مشارکت خوبی داشته باشند.
به نظر من برای اجرای صحیح سند الگو تحت رهبری مقام معظم رهبری به دو نهاد کارشناسی و نظارتی نیاز است تا این دو نهاد بتوانند به طور منظم بر روند اجرا نظارت کنند، نیازسنجی کنند، نظارت مستمر داشته باشند و به ایرادات پاسخ دهند. و موضوعات در سند مرکز الگوی اسلامی ایرانی برای پیشرفت.
انتهای پیام/
ما به دنبال برنامه توسعه غربی نیستیم، بلکه به دنبال پیشرفت هستیم، به همین دلیل سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عنوان نقشه راه پیشرفت کشور تدوین شد. حتی اگر قانون اساسی بازنگری شود، باید بر اساس این سند باشد، زیرا این سند، سندی برتر از سایر قوانین و اسناد کشور خواهد بود.
اسلام گرایی و ایرانی بودن دو شاخص اصلی برای نگارش این سند هستند، یعنی هر چیزی در سند الگو نباید خلاف شرع باشد. در واقع ایرانی بودن به معنای توجه به جنبه های فرهنگی و زیست محیطی کشور است. ما در کشوری زندگی می کنیم که مدعی است احکام اسلامی بر ما حاکم است، هرچند نتوانسته ایم آنچه را که دین می خواهد به طور کامل اجرا کنیم. در واقع در زمان غیبت معصومین علیهم السلام نمی توان اسلام را به طور کامل اجرا کرد. حکومت ایران بر اساس اسلام شکل گرفت و به همین دلیل اسلام بر ناسیونالیسم ارجحیت دارد. اسلام شاخص اصلی است و ایرانیت زیر پرچم اسلام قرار گرفته است. این دو علاوه بر اینکه در تضاد، تغییر یا تمایز نیستند، همپوشانی دارند. اسلام برای ایرانیان اذیت نمی کند و بالعکس.
مدیریت با افرادی که انتخاب می کند به اجرای این سند ادامه خواهد داد. به نظر من روش هیئت مدیره جواب نمی دهد، اما مدل رهبری، رویه مطلق است. و البته آنها شخصیت همه فن حریف ندارند، اما تجارت را از متخصص به متخصص ارجاع و مدیریت می کنند و این مشروعیت بخش است. در حال حاضر رویکرد رهبر معظم انقلاب این است که سوالات کارشناسی را به صاحب نظران بسپارند.
* با توجه به کثرت اسناد راهبردی و سیاسی در کشور چه نیازی به ارائه سند دیگری مانند سند الگو بود؟
منظور امام خمینی (ره) که «جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر است و نه یک کلمه کمتر» همین است که عرض کردم. البته ممکن است مجریان نتوانند این نوع حکومت را به درستی اجرا کنند، اما به هر حال این حکومت هم مقبولیت مردمی دارد و هم مشروعیت دینی.
مشروح این گفتگو به شرح زیر است.
جمهوری یک مشکل است و اسلامیت-ایرانی گرایی یک مشکل جداگانه. در ادبیات سیاسی، اشکال و اقسام حکومت هایی مانند حکومت داریم. اشکال حکومت از زمان های قدیم به پنج یا هفت شکل بوده است، اما در نهایت به سه شکل دیکتاتوری، اشرافیت و دموکراسی محدود شد.
* با توجه به اینکه بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در شعار «جمهوری اسلامی» به لحاظ تقدم و تأخر، جمهوری قبل از اسلام، چرا با نامگذاری مرکز الگوی اسلامی ایران، پیشرفت اسلامی را قبل از ایران نوشته است. آیا در این زمینه دوگانگی وجود دارد یا اسلام و ایران ملاک بوده اند؟
اسلام و جمهوری مکمل یکدیگرند و دو جنبه شکل حکومت ملاک است.
سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یک قانون نیست، بلکه بستر و نقشه راهی است که همه سیاست ها و قوانین کشور باید بر آن استوار باشد. این سند معیارها و معیارهای مورد نیاز برای ایجاد یک نقشه راه را مشخص می کند.
بستگی به برداشت دارد. می توان گفت که هر سه وجود دارد. این سند قطعاً قانون نیست، بلکه یک پارادایم، یک نقشه راه و یک سیاست، یک طرح و الگو برای همه برنامه های کشور است. در اجرای برنامه های مختلف کشور پراکنده و جزیره ای بوده و هرگز زنجیر نشده است، به همین دلیل خلأ یک سند راهبردی همواره احساس می شود و به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر تدوین سند الگوی پیشرفت اسلامی ایران.
این مرکز هرگز کار نخواهد کرد. به طور خلاصه، دریافت بازخورد در مورد پیاده سازی مدل سند یکی از وظایف اصلی مرکز مدل است.
امام با اینکه فقیه است، اما در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی فرمودند مردم به حکومت رأی نمی دهند، من دست به حکومت نمی زنم. وی در مورد بنی صدر نیز گفت: اگر مردم از طریق نمایندگان خود در مجلس، رئیس جمهور را می خواهند که مخالفان و رقبایشان از او انتقاد کرده و با او مبارزه کنند، باید بماند.
* مبانی معرفتی سند الگویی چیست؟
* جایگاه مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در ساختار مدیریتی کشور چیست؟
به گزارش ای بی اس نیوز، حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا حسینی با انتقاد و ارزیابی عملکرد مرکز الگوی اسلامی ایران در یک دهه گذشته گفت: . به عبارت دیگر مرکز الگو، محدوده اختیارات نیست، بلکه نهادی ناظر است که ببیند سند الگو چگونه اجرا می شود و اگر نهاد یا نیروهایش آن را اجرا نکردند، به عنوان یک متفکر وارد شوید و به مدیریت اطلاع دهید تا تصمیم گیری بر اساس سازوکارهای قانونی .
* ماهیت سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چیست؟ آیا سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یک نظریه کلان است یا یک سند راهبردی یا صرفاً یک گفتمان اجتماعی جهانی؟