رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در حال حاضر صدها سامانه در دنیا وظیفه هدایت افکار عمومی، تجار و فعالیت های اقتصادی در نرخ ارز را بر عهده دارند، گفت: سیگنال دادن به این سامانه ها به فعالان اقتصادی یکی از آسیب های اساسی است. بازار ارز ما است، بنابراین بانک مرکزی باید آن را به عنوان مرجعی برای هدایت بازار و مردم داشته باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا فرزین در همایش چشم انداز اقتصاد ایران 1403 اظهار کرد: در حوزه تنظیم بازار، عرضه طلا در سال آینده افزایش می یابد. طلا مهمترین جایگزین ارز است، بدون ورود به بازار طلا نمی توانیم ارز را مدیریت کنیم. تلاش ما استفاده از ابزارهای مختلف بازارمحور در این اتاق پایاپای خواهد بود.
وی در خصوص راه اندازی مرکز مبادلات طلا و ارز گفت: با راه اندازی مرکز مبادلاتی که قول آن را داده بودیم اما به برکت تهیه نرم افزار امسال راه اندازی شد. در حوزه پولی میخواهیم اختیارات بحث اجرایی را به مرکز مبادلات ارزی بسپاریم تا مرکز مبادلات نشانههایی از تبدیل شدن نرخ به نرخ مرجع داشته باشد. وقتی صدها سیستم در نقاط مختلف جهان به طور مداوم مسئولیت هدایت افکار عمومی، تجار و فعالیت های اقتصادی را از نظر نرخ ارز و تأثیرگذاری بر انتظارات بر عهده دارند، نمی توانیم به همین منوال ادامه دهیم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بازار ارز و طلا تعریفی دارد، گفت: این سامانه ها بازار محور نیستند. حجم تراکنش و نوع پول رد و بدل شده در این سیستم ها مشخص نیست. کشور ما حجم بسیار بالایی از قاچاق کالا را در قالب واردات، صادرات و پولشویی تجربه می کند. این عملیات قاچاق در بسیاری از این سامانه ها صورت می گیرد. تحمیل این سیستم ها به فعالان اقتصادی یکی از آسیب های اساسی بازار پولی ماست و باید بتوانیم مرکزی داشته باشیم که بتواند مرجعی برای هدایت بازار و مردم باشد.
ادامه بده…