
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: این مرکز به عنوان بازوی پژوهشی فکری و کاربردی وزارت راه و شهرسازی نیازمند ساختاری هوشمند مبتنی بر حکمرانی است تا در حوزه ماموریت خود پیشرو باشد و پیشرو باشد. نقش. نقش رهبری برای کلیه خدمات زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی. فناورانه است.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، محمدمهدی حیدری با برشمردن جایگاه ویژه این مرکز در صنعت راه و ساختمان کشور توضیح داد: این مرکز با بیش از بیش از با نیم قرن تجربه علمی و کار پژوهشی و آموزشی، در حال حاضر یکی از شناخته شده ترین مراکز علمی و پژوهشی کشور است. این مرکز از بدو تاسیس تاکنون با انتشار فرآیند و نتایج تحقیقات و همچنین انجام تحقیقات، توانسته است نقشی جامع و تاثیرگذار در برنامه های توسعه کشور در بخش های ساختمانی، مسکن و حمل و نقل و در توسعه جامعه فنی و مهندسی کشور ایفا کند. به عنوان تدوین و ارائه برنامه های آموزشی آن. .
وی گفت: بر این اساس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان پایگاه ملی و متولی حوزه تحقیقاتی ساخت و ساز و حمل و نقل کشور همواره تلاش خود را صرف شناسایی مشکلات و گلوگاه های این بخش کرده است. در برنامههای مطالعاتی و بهویژه در اجرای پروژههای پژوهشی و عملی، سعی در ارتقای کیفی توانمندیها و ظرفیتها با رشد تخصصهای علمی و تخصصی در زمینههای ساختمانی، مسکن و حملونقل داشت.
حیدری تاکید کرد: امروز این مرکز با بهره گیری از دانش تخصصی و کارشناسی، برخورداری از نیروهای متخصص و مجرب، امکانات تحقیقاتی و آزمایشگاه های مجهز، مجموعه ای قدرتمند و موثر را که در منطقه و جهان حائز اهمیت است، گردآوری و ارائه کرده است. .
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی معتقد است: این مرکز به عنوان نهاد پژوهشی فکری و کاربردی وزارت راه و شهرسازی باید در حوزه ماموریتی خود پیشرو و در راستای حل مشکلات راهبردی کشور باشد. سیستم. ، باید بتواند نقش رهبری را برای تمامی دستگاه های زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی ایفا کند.
وی معتقد است: برای دستیابی به این چشم انداز لازم است ساختاری هوشمند مبتنی بر حاکمیت فناوری در مرکز راه اندازی شود.
حیدری ادامه داد: در ابتدا باید نظام موضوع راهبردی وزارت راه و شهرسازی و مسائل صنعتی بر اساس سیاست ها و دکترین ها، رصد و آینده پژوهی، حضور میدانی در پروژه های صنعتی و عمرانی و موضوعاتی که ذی نفعان و مردم را درگیر کند، مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در گام بعدی موضوعات شناسایی شده توسط نخبگان دانشگاهی و صاحب نظران صنعت در شورای پژوهش و فناوری ستادی وزارتخانه باید اعتبارسنجی، اولویت بندی و دسته بندی شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: با توجه به زیرساخت های علمی و مادی و نقش پیشرو مرکز در حوزه ماموریتی در کشور، شبکه ملی پاسخگویی با محوریت راه، مسکن و شهرسازی تشکیل شد. مرکز تحقیقات در قالب اتاق فکر و میزهای تخصصی راه اندازی شد. ، مباحث پژوهشی و فناوری مراکز علم و فناوری کشور را با توجه به نیازهای واقعی و اولویت دار وزارت راه و شهرسازی و صنعت ساختمان کشور هدایت می کند.
وی گفت: مخزن دانش تجربیات و سامانه ملی پاسخگویی در نهایت در قالب مدیریت دانش از طریق نگارش و مستندسازی تجربیات، تدوین سرفصل های آموزشی در حوزه های گرایش مورد تایید وزارت آموزش و پرورش. علوم، تحقیقات و فناوری و تولید محتوای آموزشی متنی برای آموزش، محتوای کاربردی، توسعه ای و بنیادی در دانشگاه ها و سازمان نظام مهندسی برای آموزش و به روز رسانی نیروی انسانی موثر مورد نیاز صنعت پدیدار خواهد شد.
حیدری برنامه های اصلی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را به پنج حوزه پژوهش و فناوری، قانون جهش تولید مسکن، کاهش ریسک و ارتقای تاب آوری (حوزه مسئول راه و شهرسازی)، آموزش و ترویج و پروژه های ملی تقسیم کرد. .