مروری بر ادبیات تشکیل دولت توسعهای: بازنگری در نقش و اهمیت سازمانهای حاکمیتی

لازم به ذکر است که با توجه به ادامه روند تدوین پیش نویس برنامه هفتم توسعه، این گزارش ممکن است رویکرد متفاوتی را در مسیر سیاست توسعه پیشنهاد دهد.
به گزارش خبرنگار ای بی اس نیوز از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز در گزارشی با موضوع «بررسی شکل گیری ادبیات توسعه دولت: بازاندیشی در نقش و اهمیت نهادهای رهبری.
در این گزارش، دلایل موفقیت اقتصادی کشورهای آسیای شرقی در چارچوب تئوری های دولت توسعه محور ارائه می شود و عمدتاً به نقش دستگاه های بزرگ به عنوان متولی توسعه در هماهنگی و پیشبرد اهداف توسعه می پردازد. از جمله اجرای سیاست صنعتی در این کشورها.
بر اساس بررسی این گزارش، می توان گفت که آژانس پیشرو عملکردی مشابه اتاق فکر استراتژیک دارد. این آژانس مسیر توسعه اقتصادی را ترسیم میکند، تصمیم میگیرد که کدام صنایع باید وجود داشته باشد و کدام صنایع دیگر برای بهبود ساختار و افزایش رقابتپذیری صنعتی کشور در سطح بینالمللی مورد نیاز نیست و در بخش خصوصی بر سر برنامههای خود اجماع ایجاد کند. بخش خصوصی از ابتکار عمل به طور مثبت حمایت می شود. آژانس پیشرو باید اهداف عملیاتی مانند متنوع سازی صنایع، متنوع سازی بازارها، کاهش وابستگی به مواد اولیه وارداتی و افزایش اشتغال در صنایع خاص را در نظر گرفته و با تحلیل نحوه عملکرد سیاست های مختلف برای دستیابی به این اهداف تلاش کند.