به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز ، در کنار بی توجهی خاصی از روابط همسایگی جمهوری آذربایجان ، برخی اقدامات و تحرکات در مرزهای این منطقه حساسیت ها و واکنش هایی را از سوی مقامات و حتی جمعیت دو کشور برانگیخته است. به با توجه به اهمیت استراتژیک مرزهای ایران و لزوم برقراری رابطه متوازن با آنها ، ضرورت تجدید نظر در ریشه اختلافات برای دستیابی به استراتژی ای که به نفع کل منطقه باشد ، بیش از هر زمان دیگر ضروری به نظر می رسد. شفاف سازی این نکته مهم توسط رهبر معظم انقلاب نیز اهمیت صلح در مرزهای جمهوری اسلامی و همچنین حفظ روابط با همسایگان مسلمان منطقه را نشان می دهد. همسایه هایی که گاهی اوقات در برآوردی دور بینانه به دنبال خرید امنیت خارجیانی هستند که منافع هیچ کشور یا مردمی را دنبال نمی کنند مگر به معنای منافع خود ، و امنیتی که با تکیه بر این گروه به دست می آید موقتی و غیرقابل اعتماد است. در بهترین حالت. بین گفتار و عمل ، چیزی که هیچ کشور منطقه ای یا غیر منطقه ای نباید فراموش کند این است که مرزهای ایران و هر قطعه ای از زمین در این سرزمین خط قرمز است که هرگونه قصد بد بر آن می تواند معادلات بسیاری از منطقه و جهان را بر هم بزند.
خیر منطقه را از دیدگاه رهبر انقلاب ترسیم کنید
با نگاهی به دلایل شکل گیری تنش های منطقه ای ، به وضوح می توان رد پای خارجی ها ، به ویژه از ایالات متحده را مشاهده کرد. ایالات متحده ، یا با برهم زدن سابقه خود در مورد کشتی ها و پایگاه های خود در منطقه ، یا با حمایت از نیروهای نیابتی خود ، مانند رژیم صهیونیستی ، در تلاش است تا همزیستی هزاران ساله صلح آمیز ایران با همسایگان خود را مختل کند. در این رابطه رهبران گفتند: «همه مشکلات و حوادث باید بدون دخالت خارجی و با مثال کشورهای منطقه اقتدار و عقلانیت ایران و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی حل شود.
ماجراهای رژیم صهیونیستی در منطقه به ویژه در سال های اخیر یکی از مهمترین عوامل ایجاد تنش در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا است. تلاشهای نمایشی برای حضور در کشورهای عربی با عدم تعادل در روابط بین همسایگان ایران. در پاسخ ، مقامات ایرانی نه تنها بر ماهیت صلح آمیز مانورهای نظامی در مرز تأکید کردند ، بلکه بارها از همسایه خود در شمال غرب خواستند در مورد حضور رژیم صهیونیستی در کشور خود بسیار هوشیار بوده و حساسیت های ایران در این زمینه را برطرف کند. توجه. در کنار این تحرکات ، رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصویری با مراسم فارغ التحصیلی مشترک دانشجویان دانشگاه افسران نیروهای مسلح در امام (ره) ، نقش کشورهای خارجی در بررسی ریشه های تنش در منطقه را برجسته کردند. دانشگاه افسران حسین (ع). این منطقه منبع اختلاف ، آسیب و ویرانی است. در مواجهه با این ویرانی ، رهبر معظم انقلاب راه حلی اساسی و محرک ارائه دادند: «به نفع منطقه است که همه کشورها دارای ارتش مستقل بر اساس ملت خود و هماهنگ با کشورهای همسایه باشند.» ارتشها. “
مبانی امنیت یک کشور در سالهای اخیر تغییر کرده است ، اگر تا 50 سال پیش این امر بر اساس خرید سلاح از کشورهای دیگر بود. نمونه کشوری که چنین اقدامی را انجام داد ، ایران در دوران پهلوی بود ، زمانی که خریدهای افسانه ای محمدرضا پهلوی از انواع سلاح های ساخت آمریکا ، اگرچه روزانه در رهبران رسانه های جهان منتشر می شد و مایه افتخار بود ، نتوانست نجات دهد. دولت او از افول نه نفر مانع از حمله عراق به ایران شدند.
بازی در زمین رژیم جعلی صهیونیستی به نفع آینده این سرزمین نیست و نمی تواند امنیت بلند مدت این کشور را تضمین کند ، فقط می تواند روابط همسایگان و تعادل منطقه ای را بر هم بزند. این واقعیت باید توسط همه بازیگران جنوب غربی آسیا مورد توجه قرار گیرد. منطقه ای که تقریباً در یک جغرافیای متلاطم قرار دارد و فاقد تنش ها و ماجراهای جدید است.
جمهوری اسلامی سالهاست که تحت شدیدترین تحریم های دفاعی و نظامی قرار گرفته است ، اما این مانع پیشرفت نظامی ایران نشده و توانسته به آنچه نیاز دارد ، بدون وابستگی به خارجی ها برسد. این مثال ارزشمند برای کشورهای منطقه ، به ویژه کشورهای کوچک و تازه مستقل ، می تواند الگویی باشد که به موجب آن می توانند کمترین وابستگی و وابستگی را به نیروهای فرامنطقه ای داشته باشند. تنها اصل مهم در این زمینه این اعتقاد است که کشورهای منطقه باید بدانند. در همین راستا ، رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه ارتش های منطقه می توانند امنیت منطقه را تأمین کنند و نباید به ارتش های خارجی اجازه مداخله یا حضور نظامی برای حفظ منافع خود را بدهند ، خاطرنشان کرد: “این مسئله با همان منطق اجتناب از حضور خارجی ها.
همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی در منطقه جنوب غرب آسیا ، در نتیجه تبلیغات رسانه ای ، برخی از کشورهای منطقه در توهم تهدید ایران ، اقدام به خرید سلاح و امنیت برای کشورهای خارجی کردند. این بررسی چهارده رویداد مختلف در این کشورها نشان داد که چنین امنیتی نه تنها پایدار نیست ، بلکه فقط توهم قدرت ایجاد می کند که کار را دشوارتر می کند. رهبر معظم انقلاب در توصیف چنین وضعیتی ، امنیت مبتنی بر دیگران را یک توهم خواندند و گفتند: «کسانی که از این توهم رنج می برند ، به دلیل دخالت مستقیم یا غیرمستقیم بیگانگان در امنیت ، جنگ و صلح همه بزودی سیلی خواهند خورد. “این یک فاجعه غم انگیز است.”
امنیت یا توهم امنیت؟
دفاع از وطن ؛ آزمون افتخار ایرانی
علیرغم تمام تلاش های ایران برای جلوگیری از تنش های منطقه ای ، به ویژه با همسایگان ، جمهوری اسلامی بلافاصله و با سهل انگاری با هرگونه تهدید خارجی علیه تمامیت ارضی و مرزهای خود مخالفت می کند. همسایگانی که هشت سال است مردم ایران را در حال دفاع از مرزهای خود در برابر دیکتاتور عراق می بینند ، باید این را بهتر از خارجی ها به خاطر بسپارند. بر اساس این تجربه ، فرمانده کل قوا گفت: “به لطف خدا ، نیروهای مسلح ایران امروز به معنای واقعی کلمه سپر دفاعی ملت و کشور در برابر تهدیدهای جدی دشمنان خارجی و داخلی هستند.
علاوه بر این رکن ، که همیشه برای دفاع از کشور آماده است ، باید در کار نیروهای دفاعی کشور یک عقلانیت ثابت در نظر گرفته شود که رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند: «وی باید در دسترس سایر کشورها و حل کننده مشکل ، و همه باید بدانند که اگر شخصی برای برادران خود چاه حفر کند ، ابتدا در چاه می افتد. “
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز