دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

مردم ایران چقدر سیگار می کشند؟

اخیرا رئیس دبیرخانه اداره کل مبارزه با دخانیات وزارت بهداشتایران را به دلیل «قیمت بسیار پایین محصولات دخانی» بهشت ​​صنعت دخانیات خوانده و گفته بود این مالیات در سال گذشته تنها 5 درصد از مالیات بر ارزش افزوده افزایش یافته است، اما به دلیل اینکه مبنای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده، قیمت ورودی کارخانه است، عملا این قانون هیچ تاثیری در کاهش مصرف دخانیات ندارد و قانونی است که فقط جنبه درآمدی آن را بررسی می کند و جنبه کاهش مصرف ندارد. تا زمانی که نرخ مالیات به 75 درصد قیمت خرده فروشی نرسد، نمی توان گفت که این سیاست منجر به کاهش تقاضا می شود.

انتهای پیام

تاجدار در پایان ابراز امیدواری کرد: در تعیین ضوابط اختصاصی تبصره 4 بند 18 قانون مبارزه با قاچاق دخانیات کشور که خارج از قانون است و همچنین با ادامه طرح مبارزه با قاچاق وزارت امنیت، اقدام شود. عرضه محصولات دخانی را بهبود می بخشد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان فرآورده‌های دخانی با اشاره به مصرف 75 تا 80 میلیارد نخ سیگار در کشور، گفت: این رقم حدود 2.5 درصد سیگار مصرفی در جهان را نشان می‌دهد و سیگار در ایران با هم مقایسه می‌شود. برای بسیاری از کشورهای دیگر، کشورهای آسیا، اروپا، آمریکا و حتی اقیانوسیه گران تر هستند.

محمدرضا تاجدار در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه 47 درصد از قیمت خرده فروشی سیگار به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می شود، تصریح کرد: اگر مالیات و عوارض مواد اولیه و مالیات عملکرد پایان سال به این مبالغ اضافه شود، می توانیم. می گویند که تولیدکنندگان محصولات تنباکو تولید و فروش بیش از 60 درصد مالیات را پرداخت می کنند. بنابراین این گفته که میزان مالیات دخانیات کم است صحیح نیست.

کالای داخلی کالای قاچاق محسوب می شود!

تاجدار با بیان اینکه مبارزه اقتصادی با قاچاق بسیار مهمتر از مبارزه امنیتی و دستوری است، تصریح کرد: هم اکنون نیز به دلیل اختلاف قیمت، سهم زیادی از بازار ایران به سیگار قاچاق داده شده است و امسال نیز شاهد هستیم. افزایش قاچاق سیگار البته طرح مبارزه با قاچاق سیگار در سطح عرضه به تازگی توسط وزارت امنیت و با مشارکت سایر دستگاه های مسئول راه اندازی شده است و امیدوارم با تداوم و گسترش آن به سراسر کشور شاهد کاهش ورود دخانیات قاچاق به کشور

تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با تردد در خصوص تردد سیگارهای قانونی در کشور، واحدهای تولیدی و توزیع کنندگان و خرده فروشان عمده کشوری و استانی را ملزم به ثبت نام فوری کالاهای مبادله شده در هر مرحله کرده است. اما با توجه به عدم تکمیل زنجیره توزیع، عدم آموزش های لازم و عدم توجه قانونگذار به مشکلات مربوط به لجستیک کالا، در حال حاضر اجرای این قانون توسط نهادهای امانت داری و سازمان های کشفی انجام می شود. به مشکل اصلی واحدهای تولید و توزیع قانونی تبدیل شده است. تا جایی که بسیاری از بازرسان به جای پرداختن به کالاهای قاچاق واقعی، به انبار تولیدکنندگان و توزیع کنندگان قانونی که اطلاعات انبار آنها در سامانه ها ثبت نشده است مراجعه می کنند و برای آنها التماس می کنند.

وی افزود: از آنجایی که رسیدگی به این پرونده ها در شعب کیفری صوری بوده و قضات وارد اصل پرونده نمی شوند، بنابراین تصمیمات صادره عموماً منجر به محکومیت تولیدکنندگان و توزیع کنندگان و علاوه بر مصادره پرونده می شود. کالاها شاهد جرایم سنگین برای واحدهای تولیدی و توزیعی هستند. به عبارت دیگر، کالاهای قانونی به عنوان کالای قاچاق تلقی می شود و ناتوانی متولیان دولتی در سازماندهی توزیع کنندگان کوچک توسط واحدهای تولیدی و توزیع کنندگان بزرگ محصولات دخانی دیده می شود.

وی با اشاره به مصرف 75 تا 80 میلیارد نخ سیگار در کشور، گفت: این رقم حدود 2.5 درصد سیگار مصرفی در جهان است. بنابراین برخی از شعارها مستقل از آمار و ارقام بوده و در بسیاری از موارد مبنای تصمیم گیری قرار می گیرند.

به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان فرآورده‌های دخانی، سرانه سیگار در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای آسیا، اروپا، آمریکا و حتی منطقه اقیانوسیه گران‌تر است. این مشکل از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز تایید شده است.

به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی، در حال حاضر ضوابط اختصاصی تبصره 4 ماده 18 در صنعت دخانیات مشکلات زیادی را برای واحدهای قانونی تولید و توزیع ایجاد کرده و تجارت قانونی را مختل کرده است. ضمن اینکه شرایط برای فعالیت قاچاقچیان فراهم است. در حال حاضر تولیدکنندگان و توزیع کنندگان قانونی جرأت ندارند کالاهای رسمی و قانونی را که عوارض و مالیات آنها به طور کامل پرداخت شده است را در انبار نگهداری کنند. زیرا با توجه به ضوابط سخت گیرانه تعریف شده، بازرسان می توانند به دلایل مختلف یک واحد تولیدی یا توزیعی را مورد تقصیر قرار دهند و با تشکیل پرونده برای افراد دارای شناسنامه، صنعت، تولید و تجارت رسمی کشور را به جریمه معرفی کنند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *