شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

مردانی: انتظارات فعلی مردم از نظام حاکمیتی منصفانه است/ رهبران باید اهداف بلندمدت و کوتاه مدت را دنبال کنند

به گزارش گروه سیاسی ABSNEWS ، محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید در نشست تخصصی کارگروه اقتصادی قرارگاه کمک به بهبود نظام حکمرانی که شب گذشته در محل دانشگاه شهید شهریاری برگزار شد، گفت: تالار سازمان بسیج اساتید که همه نیروهای انقلابی برای تحقق آرمان های انقلاب اسلامی تلاش کنند. اقدامات اساسی انجام شود و یکی از موضوعاتی که امروزه بسیار حائز اهمیت است بحث اثربخشی نظام حکمرانی است.

وی افزود: انتظارات فعلی مردم و آحاد جامعه از نظام حاکمیتی به حق است. همه رهبران در جایگاه خود باید به انجام مسئولیت ها و برنامه ها توجه داشته باشند و مسیر دستیابی به برنامه ها و اجرای اهداف بلند مدت و کوتاه مدت را طی کنند.

مردانی در ادامه بر نقش نخبگان و لزوم حضور آنها در عرصه برای کمک به اثربخشی در ابعاد مختلف به ویژه در بخش هایی که حلقه های مفقوده وجود دارد، تاکید کرد.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: نیهات علم از آن دسته ادارات نخبگان کارآمدی است که می تواند در این زمینه نقش آفرینی کند. در سال های اخیر این مهم در کشور ما به خوبی محقق نشده است. با توجه به ارتباط صنعت و دانشگاه و ارائه مجموعه سیاست ها، تولید تامل و تحلیل مشکلات و سوالاتی که باید پاسخگوی دغدغه های صاحب نظران باشد، اگرچه کارهایی انجام شده و اقدامی صورت گرفته است، اما کافی نبود

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور خاطرنشان کرد: بسیج اساتید می تواند یکی از بازیگران اصلی در این امر باشد و با توجه به دغدغه های خود و با توجه به توان و توان خود می تواند در نهادینه سازی این روند استفاده کند.

وی افزود: بسیج علاوه بر اینکه از ظرفیت علمی برخوردار است، علیرغم دغدغه اساتید اعم از بسیجی و غیر بسیجی، در صورت ایجاد سازوکارهای مناسب و ایفای نقش می توانند دیگران را سرکار بیاورند. همچنین بر اساس اهداف، سیاست ها و آرمان هایی که بسیج به ویژه واحد دانشکده دنبال می کند، در بحث نظارت و الزام در اقشار مختلف جامعه حضور فعال دارد و از مسئولین پاسخ می طلبد و به نوعی در تحقق اصول و مبانی نقش آفرینی می کند. آرمان هایی در چارچوب سیاست های کشور که منجر به حل مشکلات و چاره جویی برای مشکلات و مطالبات مسئولان می شود.

رئیس سازمان بسیج اساتید یکی از اولویت های اصلی این سازمان را کمک به کارآمدی نظام حکومتی در راستای تشکیل کشور اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی دانست و از تشکیل 22 کشور خبر داد. متخصصان کمیته ها و جبهه های علمی تخصصی در مناطق مختلف کشور.

وی سپس به بیان برخی از اقدامات این سازمان در جهت کمک به کارآمدی نظام حکمرانی از جمله محرومیت زدایی و تشکیل کمیته های تخصصی با توجه به نیازهای محیط زیست در استان های سراسر کشور پرداخت. و گفت: تحقق کامل این اقدامات مستلزم حمایت و استقبال دولتمردان برای استفاده از فرصت است. به این معنا، مسئولان به ستون ها سلام می کنند. اگر این گفتمان در بین نخبگان شکل بگیرد به ثمر می رسد.

مردانی همچنین بر لزوم حضور سایر گروه‌ها از جمله بسیج صنعتی، بسیج کشاورزی و بسیج مهندسین نیز تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که این جریان به ائتلافی با یک طرف مشترک پیوند بخورد.

وی به بررسی مطالعات و کارهای علمی، ارائه بسته های سیاسی و بیانیه پایانی بسیج اساتید در رابطه با مشکلات کشور پرداخت و ابراز امیدواری کرد که این اقدامات فضایی را ایجاد کند که از بحث تغییر کند. از شعارها و سخنان به مسیر عملیاتی با پذیرش مسئولین.

رئیس سازمان بسیج اساتید در ادامه حسین صمصامی رئیس دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی و سرپرست سابق وزارت اقتصاد را به عنوان سرپرست کارگروه اقتصاد این قرارگاه منصوب کرد. به بهبود نظام حکمرانی کشور کمک کرد و گفت: در این کارگروه باید با حضور صاحب نظران و نخبگان دانشگاهی با موضوعات مختلف در حوزه اقتصاد آشنا شود. طرح ها برای اظهار نظر ارائه شده است و مجموعه ای از سیاست ها ارائه و درخواست خواهد شد.

حمید یزدانی، دبیر قرارگاه کمک به بهبود نظام حکمرانی نیز در جلسه کارگروه اقتصادی قرارگاه به دو حوزه بحرانی کشور یعنی اقتصاد و خانواده که مورد هجمه بدخواهان مردمی هستند، اشاره کرد. و گفت: علاوه بر بیست کارگروه تخصصی که در قالب کارگروه اقتصادی کشور در استان ها وجود دارد، این کارگروه های تخصصی با هدف رفع مشکلات موجود در اکوسیستم و کشور فعال می شوند. یکی از وظایف اصلی این کارگروه هاست.

صمصامی: اکنون در شرایط تورمی شدید قرار داریم و وضعیت اقتصاد نگران کننده است

حسین صمصامی، اقتصاددان و رئیس کارگروه اقتصادی قرارگاه ارتقای نظام حاکمیتی کشور نیز با اشاره به اینکه هر یک از نهادهای نظام ابزارهایی برای پیشبرد اهداف خود در بحث تربیت کادر کارگروه های تخصصی بسیج دارند، گفت: و به ویژه اهداف اردو برای ارتقای نظام حکومتی کشور.

وی افزود: اکنون در شرایط تورمی شدید قرار داریم و وضعیت اقتصاد نگران کننده است. مقام معظم رهبری شعار سال را مهار تورم و رشد تولید نامگذاری کردند و با توجه به این مهم باید هدف گذاری شود.

این استاد اقتصاد در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه دستگاه اجرایی کشور یا قوه مجریه به ریاست رئیس جمهور و اعضای کابینه وی برنامه هایی در این زمینه دارند، خاطرنشان کرد: وضعیت فعلی اقتصاد کشور قابل قبول است. به رئیس جمهور خیر، گفت: در شرایط فعلی اگر بخواهیم راه حلی ارائه کنیم روی دو قسمت متمرکز می شود. از یک سو راهکارهای کوتاه مدت اصلاح سیاست های اقتصادی، مهار تورم، برقراری آرامش نسبی در اقتصاد و پاسخگویی به انتظارات مردم و از سوی دیگر پیشنهاد راه حل های میان مدت و بلندمدت.

صمصامی خاطرنشان کرد: اعضای کارگروه اقتصادی ستاد ارتقای نظام حاکمیتی باید سریعاً راهکارهای کوتاه مدت را از بسیج معلمان به عنوان نهادی مؤثر تهیه و راهکارهای عملیاتی را فهرست کرده و برای کمک به دستگاه های اجرایی ارائه کنند.

رئیس دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: برخی از مباحث مطرح شده در این کارگروه مباحث نظری، برخی مربوط به اجرا و برخی نیز مربوط به اقتصاد سیاسی کشور است. بنابراین باید با بررسی دقیق مسائل و توجه به همه این نکات نقش خود را پیدا کنیم زیرا اگر به این نکات توجه نکنیم به نتیجه مطلوب نمی رسیم.

وی بیان کرد: با روابط و نخبگانی که با دانشگاه های سراسر کشور داریم با همکاری اساتید بسیجی استان ها از طریق تقسیم کار و با هسته مرکزی این ستاد در سازمان بسیج اساتید کشور. کشور و بازوهای اجرایی آن در استان ها باید برنامه های کوتاه مدت تدوین و ارائه شود.

absnews




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *