با توجه به اهمیت دستیابی به توافق بر سر اصول و مبانی گفت وگو که یکی از مهمترین بخش های مذاکرات است، رایزنی هیات های کشورهای حاضر در مذاکرات با پایتخت ها کاملا ضروری و اجتناب ناپذیر است.
اگرچه هنوز برای قضاوت درباره نتایج ملموس مذاکرات زود است، اما اظهارنظرهای مختلف از سوی مقامات حاضر یا نزدیک به مذاکرات از شب گذشته نشان می دهد که مذاکرات سازنده و آینده نگر است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بر هدف اصلی مذاکرات که رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه است، تاکید میکند، مقامات غربی از فرصتی برای احیای مذاکرات استفاده کردهاند.
ایران علاقه ای به طولانی شدن و فرسایش مذاکرات ندارد و با رویکرد نتیجه محور وارد میدان شده است، اما طرح مسائل جزئی و غیر مهم می تواند روند مذاکرات را کند کرده و نتیجه گیری را دشوار کند.
بعدازظهر دوشنبه نهم آذرماه دور جدید مذاکرات نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 با هدف رفع تحریم ها و تشکیل کمیسیون مشترک شورای ایران آغاز شد.امنیت سازمان ملل در وین، پایتخت اتریش.
تقابل این دو پیشنهاد، یعنی موضوع مذاکرات برای رفع تحریمهای غیرقانونی یا نحوه بازگشت آمریکا به برجام، در واقع بر «زمانبندی مذاکرات» تأثیر میگذارد.
می توان انتظار داشت که هیات جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین در روزهای آینده به کشور بازگردد و پس از انجام رایزنی های لازم در بالاترین سطوح، برای پیگیری مذاکرات به وین بازگردد.
گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که خارج از میز مذاکره رسمی، دیدارهای دوجانبه یا چندجانبه بین هیئتهای سیاسی در وین برگزار شد که حاکی از تشدید رایزنیها برای پیشبرد دور نه چندان آرام مذاکرات است.
به گزارش ای بی اس نیوز، دور اول مذاکرات وین که قرار است برای تعیین “اصول و مبانی مذاکرات” برگزار شود، به دلیل نیاز به رایزنی میان هیات های کشوری و پایتختی، بعید است طولانی شود.
رسانه های غربی در عین محتاط بودن، از روز اول مذاکرات نیز گزارش مثبتی را گزارش کردند.
بر این اساس می توان انتظار داشت که هیات جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین در روزهای آینده به کشور بازگردد و پس از انجام رایزنی های لازم در سطح عالی، برای ادامه مذاکرات به وین بازگردد.
انتهای پیام/
بررسی تحلیلی مذاکرات انجام شده در گذشته و همچنین پیچیدگی های قابل توجهی که در این دور از مذاکرات حاکم است، می تواند اطمینان بالایی در ادعای “مدت زمان دور اول مذاکرات” ارائه دهد که بر اساس آن خواهد بود. تعیین “اصول و مبانی مذاکرات”. .
مقامات ما بارها اعلام کردهاند که اولاً بازگشت آمریکا به برجام را موضوعی مهم و معنادار نمیدانند و ثانیاً به دلیل خروج غیرقانونی واشنگتن از برجام، بازگشت وی به برجام. 1+5 مشروط به شرایطی است که بدون آنها ایالات متحده می تواند به شورای امنیت سازمان ملل بازگردد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز