«صباح زنگنه» کارشناس مسائل منطقه در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، با اشاره به ابعاد مذاکرات هیئت عربستان و انصارالله با میانجی گری عمان، گفت: باید به فال نیک گرفت، اما باید فهمید که جنگ و درگیری هشت ساله یمن و وارد کردن خسارات هنگفت به زیرساخت ها و شهروندان این کشور با یک سفر و چند جلسه ختم نمی شود. اینکه یکی از کشورهای درگیر در جنگ یمن پای میز مذاکره بیاید و به دنبال حل بحران باشد را باید گام مثبتی دانست اما در نهایت این روند باید به جایی برسد که اماراتی ها هم پای میز مذاکره بیایند. .
وی ادامه داد: زمانی که چارچوب اراده ای در مورد پرونده این جنگ هشت ساله یمن و یمنی وجود نداشته باشد، شکی نیست که صلح در این کشور شکل نخواهد گرفت و هر کشوری ممکن است بتواند با مداخله اوضاع را به هم بزند. در امور یمن بنابراین انصارالله و به طور کلی یمنی ها باید با دید مثبت و البته ملاحظات مختلف وارد مذاکره شوند تا بحران کنونی حل شود. توجه داشته باشید که اماراتی ها از گذشته به جنوب یمن توجه داشتند و به همین دلیل سعی کردند به هر طریق ممکن جزایر جنوبی یمن را تحت کنترل درآورند و سپس به عنوان بخشی از راهبردهای امنیتی و اقتصادی خود بر آن مسلط شوند. در جاهای دیگر شاهد بودیم که امارات متحده عربی پس از اعزام مزدوران تحت حمایت خود به جنوب یمن، به نفع اسرائیلی ها عمل کرد و به همین دلیل معتقدم تل آویو می تواند به عنوان یک بازیگر مخرب در جنوب یمن به برهم زدن اوضاع ادامه دهد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: داده ها نشان می دهد که چشم آمریکا به منابع زیرزمینی یمن است و از این طریق انگلیس که دهه ها در یمن حضور داشته، سعی دارد محافظه کارانه از منافع خود در یمن محافظت کند. . بنابراین با توجه به تعدد منافع در یمن باید منتظر ماند و دید روند صلح در آن کشور چگونه پیش می رود. به عنوان مثال تبادل اسرا در یمن یکی از تعهدات ریاض و صنعا محسوب می شود و در این زمینه توافقی صورت گرفته و این روند در چند مرحله اجرایی شده است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه اختلاف نظر دو طرف می تواند منجر به توقف مذاکرات شود، خاطرنشان کرد: در خصوص پرداخت حقوق کارکنان و سربازان یمنی مذاکراتی بین دو طرف صورت گرفته است، اما اختلافات همچنان پابرجاست. پایدار. به عنوان مثال در مورد بازسازی این کشور اختلاف نظر وجود دارد و حتی عربستان نیز می تواند در این زمینه عقب نشینی کند. بنابراین، به نظر من، اگر ریاض به دنبال پایان دادن به جنگ یمن و تامین حقوق ملی خود باشد، بدون شک شرایط تغییر خواهد کرد و منافع دو طرف تامین خواهد شد، اما اگر روند به گونه ای دیگر پیش برود، همه چیز به حالت اولیه باز خواهد گشت. وضعیت. درگیری ادامه دارد.
خبر از رکنا
اخبار خبرگزاری رکنا