مدیریت دولتی عامل زیان خودروسازان است
استاد دانشگاه علم و صنعت گفت: در 6 سال گذشته دولت به جای اداره شرکت های خودروسازی، کنترل شرکت های خودروسازی را به دست گرفته است که باعث ضرر شرکت های خودروسازی شده است.
وی افزود: کارآفرینی در بخش هایی مانند خودروسازی مانند سمی برای اقتصاد است. در سالهای اخیر دولت ظاهراً خودروسازان را خصوصی کرده است، یعنی طبق قانون تجارت، ایران خودرو و سایپا از نظر سهامداری، شرکتهای خصوصی هستند، یعنی سهامی عام هستند و طبق قانون تجارت، مدیریت این دو خودروساز باید بر عهده داشته باشد. در بخش خصوصی، اما اکنون 6 سال است که توسط دولت مدیریت می شوند. متأسفانه به همین دلیل این دو شرکت دائماً ضرر می کنند که نشان می دهد دولت قانون تجارت و اصول اساسی تجارت را زیر پا گذاشته است.
کاکایی گفت: ضرر خودروسازان به معنای کاهش کیفیت و رقابت پذیری، افزایش مصرف سوخت، افزایش آلایندگی و کاهش کیفیت است. تنها راه نجات این صنعت این است که دولت کارکرد کسب و کار را به بخش خصوصی بسپارد و خود به کارکرد و حکمرانی رسیدگی کند، کاری که فعلا انجام نمی دهد این است که خیلی بد می کند. از نظر حکمرانی
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به این سوال که آیا در صورت خصوصی سازی سهام باید واگذار شود یا مدیریت؟ وی گفت: واگذاری سهام یا مدیریت فرقی نمی کند، حالا عنوان عمومی است و کافی است قانون را اجرا کنیم، یعنی قانون تجارت و قانون سازمان بورس باید اجرا شود. .
وی بیان کرد: باید مجمع سالانه تشکیل شود و بر اساس آن هیات مدیره تعیین شود و طرح ها ارزیابی و اجرا شود و در نهایت اگر سودآور نبود، دوره اصلاح شود.
یک استاد دانشگاه علم و صنعت گفت: مشکل اصلی واگذاری مالکیت به نظام تجاری است که به آن خصوصی سازی می گوییم. در کشوری مثل فرانسه، دولت درصدی از سهام را در اختیار دارد و فقط به عنوان ناظر و خزانه سود را تقسیم می کند و وزارت صنعت هم کار خودش را می کند، اما در ایران برعکس است، وزارت صنعت کار را انجام می دهد. . کار مدیریتی که نادرست است.
کاکایی می گوید: اکنون اجرای قانون و سیاست های نظام تنها راه حل برای حل این مشکل است، یعنی دولت باید به فکر حکمرانی باشد و برنامه حکومت داری داشته باشد، در حالی که در حال حاضر برنامه حکومت داری ندارد. اما یک طرح دستوری ارائه می دهد.