بیش از یک سال از اعلام الگوی کشت در سراسر کشور می گذرد و هنوز ارزیابی روشنی از روند اجرایی و نتایج این طرح ملی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با نزدیک شدن به روزهای پایانی دی ماه 1402، ارزیابی مشخص و دقیقی از اجرای الگوی کشت به عنوان مهمترین برنامه ملی مرتبط با امنیت غذایی کشور منتشر نشده است.
الگوی کشت، ضرورتی که در 50 سال گذشته مورد تاکید همه صاحب نظران و مدیران حوزه کشاورزی بود، پس از تاخیرهای فراوان و بی برنامگی سرانجام در 27 مهر 1402 و خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی رونمایی شد. و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. وی وعده داد که 3 ماه پس از آغاز طرح جدید کشاورزی یعنی ابتدای دی ماه گزارشی از اولین ارزیابی های مرتبط با اجرای این طرح منتشر خواهد شد.
رئیس سازمان تات در زمان اعلام مدل کشت ابراز امیدواری کرد با اجرای این طرح پیش بینی های مربوط به افزایش تولید محصولات کشاورزی محقق شود و تولید این محصولات تولید شود. به 91 تا 96 میلیون تن در سال خواهد رسید.
با وجود این، پایش میدانی در نقاط مختلف کشور حاکی از آن است که بسیاری از کشاورزان نه تنها ملزم به اجرای الگوی کشت نیستند، بلکه اصولاً اطلاعات کافی از چنین طرحی ندارند.
علیرضا نکویی، دبیر نظارت بر الگوی ملی کشت که پیش از این از اجرای برنامه های گفت و گو و ترویجی در استان های مختلف با حضور نخبگان استانی، مدیران، کشاورزان و دانشگاهیان خبر داده بود، از نتایج و میزان تاثیرگذاری این الگو می گوید. پیاده سازی. این طرح: کاروان های تبلیغاتی و سایر ادارات تمام تلاش خود را در این زمینه انجام داده اند.
با نزدیک شدن به پنجمین ماه کمپین کشاورزی در اواخر دی ماه در حالی که وضعیت روش های کشت هنوز نامشخص به نظر می رسد.