مدلسازی ارتعاشی گیربکس تجهیزات جانبی در دانشگاه تهران

دکتر شیرازی تصریح کرد: برای آنالیز روتور دینامیکی مجموعه گیربکس باید ضرایب سختی یاتاقان ها (تکیه گاه ها) سیستم تابعی از سرعت کار تعیین شود، زیرا رفتار سیستم تابعی از سرعت دورانی است. و با چرخش سریعتر اثرات دینامیکی ناشی از اینرسی و جرم نیز افزایش می یابد. برای این منظور کد متلب (نرم افزار شبیه سازی) بر اساس مطالعات قبلی نوشته شد.
وی خطای انتقال، ناهماهنگی، ناهماهنگی با تجهیزات متصل و رزونانس را از جمله عوامل لرزش گیربکس جانبی عنوان کرد و گفت: برای طراحی گیربکس باید رزونانس ها (تقویت فرکانس) بررسی شود تا آنالیز صحیح برای فاز طراحی به دست آید.
دکتر شیرازی با بیان اینکه شبیه سازی و اعتبارسنجی نتایج در دو نرم افزار معتبر انجام شده است، گفت: همچنین برای اعتبارسنجی نتایج، تحلیل مودال با تست چکشی انجام شد تا فرکانس های طبیعی درخت شماره یک با سیستم یکپارچه آن مشخص شود. . دیسک، که به خوبی با نتایج کد مطابقت داشت. دارای شبیه سازی MATLAB و ANSYS.
وی مدل های شبیه سازی المان محدود قسمت های مختلف سیستم و مجموعه گیربکس را از دستاوردهای این تحقیق دانست و افزود: مدل شبیه سازی المان محدود مجموعه روتور گیربکس با بدنه برای بررسی اثر عدم هم راستایی. و ناهماهنگی روی ارتعاشات گیربکس از دیگر دستاوردهای این پروژه تحقیقاتی است.
یکی از اعضای هیأت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه تهران گفت: توانستیم از طریق مدل سازی ابزاری برای تحلیل رفتار گیربکس های موجود و طراحی گیربکس های آینده در اختیار مپنا قرار دهیم.
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز، گیربکس تجهیزات جانبی است که برای انتقال نیرو به تعدادی از زیر سیستم های مونتاژ استفاده می شود. این تجهیزات دارای زنجیره ای از چرخ دنده ها می باشد که از ترکیب شفت چرخ دنده ها در داخل گیربکس تشکیل شده و سرعت چرخش را برای رسیدن به سرعت مورد نیاز هر یک از تجهیزات افزایش یا کاهش می دهد.
دکتر فرزاد آیت الله زاده شیرازی در گفت وگو با ای بی اس نیوزوی با این توضیح که بخشی از فرآیند طراحی گیربکس ها طراحی دینامیکی آنها است، به این معنا که گیربکس می تواند رفتار دینامیکی مناسبی داشته باشد که از نظر عملکرد دچار رزونانس (تقویت فرکانس) و انحراف جدی نشود، گفت: فاز بعدی پس از مدلسازی گیربکس بیشتر پیش میرود و با استفاده از این مدل تأثیر مشکلاتی مانند خطای انتقال، ناهماهنگی، ناهماهنگی با تجهیزات متصل و رزونانس بر رفتار سیستم تحلیل میشود.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران با بیان اینکه در این تحقیق کد اجزاء محدود تدوین شد، ادامه داد: بر اساس داده های هندسی و دینامیکی درختان (محور)، یاتاقان ها و دیسک ها و همچنین توان. و سرعت هر یک از شفت ها، این کد می تواند ارتعاشات کل گیربکس را شبیه سازی کند. این کد برای آنالیز دینامیکی مجموعه گیربکس تهیه و تنظیم شده است و با توجه به سبک بودن کد به طراح این امکان را می دهد که در حداقل زمان نتایج دقیقی از عملکرد دینامیکی سیستم به دست آورد.
یکی از اعضای هیأت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در این پروژه توانستیم ابزاری را به دست آوریم تا تأثیر پارامترهای مختلف طراحی دنده بر رفتار ارتعاشی سرعت جعبه دنده را تحلیل کنیم.
محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران با همکاری مهندسین تحقیق و توسعه یکی از زیرمجموعه های گروه مپنا توانستند ارتعاشات گیربکس (گیربکس) تجهیزات جانبی را مدلسازی کنند، به طوری که آنها می توانند تأثیر فعل و انفعال دنده را بر رفتار دینامیکی کل گیربکس تجزیه و تحلیل کنند.