مدرن ترین ترانسفورماتور فوق توزیع 63.20 کیلوولت در استان گلستان راه اندازی شد
ای بی اس نیوز/مازندران مدیرعامل شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان گفت: اولین، بزرگترین و مدرن ترین ترانسفورماتور فوق توزیع 63.20 کیلوولت ایران بر اساس فناوری پیشرفته ایران با ظرفیت 60 مگا ولت در شهر گرگان نصب، آزمایش و به بهره برداری رسید. در گلستان استان
به گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان، دکتر موسوی تاکامی در مراسم بهره برداری از ترانسفورماتور جدید فوق توزیع برق 60 مگا ولتی در کشور و به احتمال زیاد در غرب آسیا در پست 63.20 کیلوولت در گرگان 3 استان گلستان گفت: شارژ سریع با نرخ بالای 10 درصد که امسال در برخی مناطق به 20 درصد رسید، مشکلات تامین زمین برای احداث خطوط فوق توزیع، گرانی زمین برای ساخت دفاتر پست، تراکم بار بالا در مناطق شهری، تخریب مبلمان خیابانی با ساخت و ساز سنگین خطوط هوایی در مناطق شهری، خطوط برق فشار متوسط بالا از تعداد زیادی پست فوق توزیع، راندمان پایین ترانسفورماتورهای معمولی و سطح صدای نامناسب سنتی ترانسفورماتورهای فوق توزیع در سال 1401 شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان را بر آن داشت تا از موقعیت پست های موجود استفاده کنند و افزایش ظرفیت خطوط موجود با استفاده از هادی های با ظرفیت بالا باعث افزایش ظرفیت توزیع و مقدار بار پست های توزیع می شود.
مدیرکل شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان گفت: برای احداث ایستگاه فوق توزیع 63.20 کیلوولت شامل خرید زمین در مناطق شهری، احداث خطوط فوق توزیع، خرید زمین برای احداث دکل های خطوط، … رفع موانع قانونی و هزینه های اجرایی حدود 250 میلیارد تومان هزینه می شود. این در شرایطی است که با افزایش ظرفیت پست مذکور با نصب ترانسفورماتور بزرگتر مذکور، ظرفیت پست دو برابر می شود، اما به جای صرف حدود 250 میلیارد تومان می توان ظرفیت را تقریباً دو برابر کرد. 25 درصد از این رقم. علاوه بر این، ترانسفورماتور قدیمی حذف شده می تواند در جای دیگری استفاده شود و ارزش افزوده ایجاد کند.
این مسئول اضافه کرد: این ترانسفورماتور نه تنها بر اساس آخرین تکنولوژی بلکه بر اساس آخرین تکنولوژی و با استفاده از ماشین آلات پیشرفته و با در نظر گرفتن دو پارامتر مهم افزایش بهره وری و حفظ محیط زیست ساخته شده است، به طوری که ترانسفورماتور توصیف شده دارای صدای کم و یک تلفات هسته 90 وات بر کیلوگرم، ورق هسته لمینیت خنک شده RGO با Domin و Green مناسب و هیسترزیس کم و تلفات فوکوی، چگالی شار هسته تا 2 تسلا، ضخامت ورق کمتر معادل 0.23 میلی متر، فن کمتر برای سیستم خنک کننده ONAN، ضریب ساخت نزدیک به 1، دمای نقطه داغ پایین، امکان کار در محیط دما و رطوبت بالا، بار یکنواخت و چگالی خوب در محل اتصال سرسیلندر و ستون، انتقال هادی مسی با مقطع مستطیل شکل برای کاهش تلفات و افزایش مکانیکی استقامت، گردش خوب و کیفیت بالای روغن در مخزن، عدم تجمع موم در نقاط اتصال هسته و بین لایه های سیم پیچ، دمای HST، TOT و BOT در حد مجاز، طراحی مناسب مخزن با ارتفاع و ابعاد، رادیاتورهای مناسب با ضریب انتقال حرارت بالا. وزن و ابعاد ترانسفورماتور، عایق های PCB مناسب برای ایجاد کانال های خنک کننده با کیفیت، رزین و کاغذ مناسب برای عایق کاری خوب، VPD خوب و امکان نصب روی فونداسیون ترانسفورماتور موجود با آرماتور فونداسیون کم. این امر این ترانسفورماتور را از نظر فناوری استثنایی کرده است.
تاکامی گفت: با توجه به شدت جریان بالای کلیدهای فشار متوسط پست فعلی که اغلب 1250 آمپر هستند، لازم است مقدار بار فیدرهای خروجی که در حال حاضر عموماً تا 300 آمپر است و در طراحی های بعدی افزایش یابد. ، تعداد شروع ها افزایش خواهد یافت. خروجی نیز باید در پست های مورد نیاز اضافه شود.
تاکامی تصریح کرد: این ترانسفورماتور در برابر تغییرات ولتاژ پایدار است، بازده بار پایین خوبی دارد و دارای تپ چنجر باکیفیت است که با همکاری شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان، همگی مطابق با استانداردهای IEC تست شده است. IEEE/ANSI، NEMA. ، ASTM و BS و تمام تست های استاندارد را به درستی گذراند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان این دستاورد قابل توجه را بسیار ارزشمند دانست و گفت: با بهره گیری از دانش متخصصان داخلی و بدون کمک شرکت های پیشرو در ساخت ترانسفورماتورهای جهانی، این ترانسفورماتور با تلاش و کوشش ساخته شده است. از کارشناسان ایرانی شرکت ترانسفو و با درک متقابل. و همکاری شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان طراحی، شبیه سازی، ساخت، آزمایش، نصب و راه اندازی شده است.
این مسئول یادآور شد: به منظور افزایش ظرفیت خطوط هوایی تغذیه این ترانسفورماتورها، با کمک شرکت دانش بانیان داخلی، یک هادی با ظرفیت بزرگ 5 هاوک TW Mesh Metal MA با مقطع رشته هادی ذوزنقه ای با تکنولوژی بالا نیز محقق شد. که امکان انتقال دو برابر نیرو را فراهم می کند و در همان سطح مقطع، پیوندهای رسانای موجود با وزن مساوی ایجاد می کند و همچنین این پروژه برای اولین بار با این سطح از فناوری و با استفاده از بی طرفی داخلی در کشور در استان های مازندران و مازندران است. گلستان در خط دابو – محمود آباد و گرگان – آق. قلعه اجرا شده است.
تاکامی گفت: با توجه به نصب تجهیزات اندازه گیری و مانیتورینگ بر روی این ترانسفورماتور و راه اندازی اولین مرکز دیسپاچینگ مجهز به سیستم بومی اسکادا در ساری، تمامی پارامترهای عملیاتی این ترانسفورماتور به صورت خطی پایش می شود.
موسوی تکامی ادامه داد: شرکت برق منطقه ای مازندران 8 عدد از این ترانسفورماتورها را پیش از اوج زمستان در استان های مازندران و گلستان و در پست های 63.20 کیلوولت گرگان 3، آق قلا، قائم شهر 4 و نوشهر نصب می کند. وی این دستاورد با فناوری دانش بنیان سطح بالا را تأمل، مطالعه، نیازسنجی، دانش و اراده عنوان کرد و گفت: هدف شرکت برق منطقه ای مازندران کسب رتبه اول در بین شرکت های برق غرب آسیا است.
گزارش نویسی