https://www.rokna.net/fa/tiny/news-873590>منبع:
این داستان ها و داستان های مشابه تنها بخشی از مدیریت ناکارآمد و سیستماتیک حفاظت از اکوسیستم ایران است که در سال های بعد با برقراری امنیت و روابط غیرحرفه ای برخی نهادها با کارشناسان باسواد و دستگیری آنها امکان هرگونه اقدام دیگری وجود دارد. اقدام شخصیت های دانشگاهی و انجمن های خصوصی غیردولتی. همچنین عدم شفافیت سازمان در انتشار اطلاعات ژنتیکی نمونه های موجود از یاک های گم شده یا نجات یافته که بر اساس گمانه زنی های چهره های دانشگاهی مبنی بر اینکه زیرجمعیت های این گونه در ایران به شدت درگیر همخونی هستند و عملا وارد گلوگاه شده اند، می باشد. ناپدید شد و در عین حال ممکن است اعتماد عمومی به برنامه های سازمان محیط زیست در مورد یوزپلنگ را خدشه دار کند.
10 گونه گرانبها در کشور با وضعیتی مشابه یوزپلنگ مواجه هستند
این اقدامات باعث شد تا کارشناسان ملی از توصیه های اساتید بین المللی در زمینه حفاظت از گربه سانان بهره مند شوند و حتی در برخی موارد به ایران سفر کنند اما تقریباً هیچ سودی برای این گونه نداشت. یکی از اساتید از نشست کارشناسی با یکی از دانشمندان یوزپلنگ خارجی مدعو در سازمان محیط زیست می گوید که پس از بررسی های میدانی، یکی از تهدیدات اصلی جمعیت یوزپلنگ، سگ های ولگرد و چرای بی فکر در زیستگاه آنهاست.
ما با فعالان محیط زیستی روبرو هستیم که هیچ شناختی از محیط زیست حفاظتی ندارند
کارشناسان و کارشناسان حوزه حفاظت و تنوع زیستی در ایران در سال های گذشته تنها قطعاتی از جمعیت یوزه را در خصوص خطر انقراض در اختیار نهادهای نگهبان قرار داده بودند و همین امر باعث شده بود که حفاظت از این گونه در راس اولویت ها قرار گیرد. فهرست اقدامات سازمان حفاظت از محیط زیست در دو دهه گذشته به عنوان یک نهاد متولی محیط زیست قرار گرفته است. این پیگیری ها ادامه داشت تا اینکه سازمانی غیردولتی به نام یوزپلنگ ایرانی با هدف جلب کمک های بین المللی برای حفاظت از این گونه در ایران تشکیل شد.
سگ های ولگرد تهدیدی جدی برای جمعیت گرگ ها هستند
وی با بیان اینکه پس از طرح این موضوع، چند تن از فعالان ناآگاه و تندرو نسبت به مواضع این دانشمند خارجی در مورد سگ ها اعتراض کردند، گفت: «پس طرح حفاظتی از سگ ها را تدوین کنید و در میدان یوزپلنگ ها از آنها استفاده کنید. محافظت کنید» با شنیدن این داستان. . ، می توان به اعماق ناشناخته بحران های پیچیده ای رفت که با حفاظت از تنوع زیستی او در ایران متوجه این ادعا شد که با آمیزهای از مشکلات مواجه هستیم، زیرا در این ماجرا میتوان دید که با یک سازمان محیطزیست مواجه هستیم که تفاوت بین یک کارشناس دانشگاهی و یک فعال تندرو را نمیداند. آنها را به جلسه فنی و کارشناسی دعوت می کند، با فعالان محیط زیستی مواجه می شویم که کمترین آگاهی و آگاهی از بوم شناسی حفاظتی ندارند و جای خالی شخصیت های دانشگاهی را می بینیم که تا پاسخ این ناآگاه در این جلسه حضور ندارند. فعال و کمک به سازمان متولی در تصمیم گیری درست.
یوزپلنگ ایرانی در همخونی نقش دارد
به گزارش رکنا، این خبر همه ما را ناراحت کرد پیروز این زیباترین و تلخ ترین نماد وحدت ملی این روزها در ایران غمگین شدیم. در 11 ماه گذشته همه دوستداران طبیعت ایران همیشه اخبار پرز را دنبال می کنند و طوری به آن دلبستگی می کنند که انگار دلبسته فرزند خود هستند. پیروز اما بدون توجه به جنبه زیستی و حفاظتی آن به عنوان در معرض خطر انقراض معروف ترین گونه ایرانی در چند ماه گذشته به دلیل زخم های قدیمی نمادی از همه خشم ایرانیان شده است که می توان آن را با درد ناشی از شلیک گلوله مقایسه کرد.
پیروز کاری را که ده ها نهاد فرهنگی با سرمایه های میلیاردی نتوانستند برای ایجاد همبستگی و همدلی در سطح ملی انجام دهند به زیباترین شکل ممکن تبدیل کرد و هر شهروند ایرانی را در گوشه و کنار کشور نگران حال این گربه زیبا کرد. و زخمی که از دست دادن او بر دل میلیون ها ایرانی زده است، تا مدت ها التیام نخواهد یافت.
توالی این اتفاقات حتی حاکی از آن است که سازمان محیط زیست به طور کلی حیات وحش کشور را رها کرده و حفاظت از زیستگاه و گونه را به حفاظت از یک گونه و آن هم در اسارت تقلیل داده است، در شرایطی که بیش از 10 گونه گرانبها در کشور دقیقاً با وضعیت یوزپلنگ مواجه هستند و در رده گونه های در معرض تهدید قرار دارند. در خطر انقراض. این حکایت و مرثیه ای است برای ناکامی ما نه در حفظ پیروزی بلکه در حفظ طبیعتی که خانه تداوم حیات ما محسوب می شود و آینده همه ما در جغرافیایی به نام ایران در گرو حفاظت از این اکوسیستم و تمام حیات و زندگی آن است. قطعات غیر زنده مرتبط است.
داستان پیروز و طبیعت ایران راه ساده و مستقیمی را طی نکرده است و مانند بقیه مشکلات و معضلات کشور، تلفیقی از ناکارآمدی های سیستماتیک نهاد تصمیم گیری و عدم اعتماد به آن است. مرجع علم و کارشناسی و همچنین رفتارهای غیرمسئولانه در نهاد اجتماعی از سوی شهروندان یا جوامع، بومیان و کنشگران ناآگاهی را که آخرین ضربه را بدون جان و بدون حفاظت از اکوسیستم ایران به پیکره ایران وارد کردند، برجسته کرد و نشان داد که همه این بازیگران دهان را بپزید – غذا را به شکل سرآشپز آبیاری کنید که شوری او نه تنها سوزان است بلکه پیروز است. که گرمای نابودی و انقراض ده ها گونه در معرض خطر دیگر ما را تا دهه آینده در قلب ما جا خواهد گذاشت.
خبرگزاری رکنا توسط سردبیران رکنا