جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

مخبر: دولت از تمام توان خود برای حل مشکلات اقتصادی جامعه و معیشت مردم استفاده می کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: یکی از راهبردهای اصلی دولت سیزدهم مردمی سازی مردمی است. اقتصاد و آقای رئیس جمهور شخصاً پیگیر این موضوع هستند و جلساتی برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و بنگاه های اقتصادی تشکیل می دهند.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمد مخبر پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در «اجلاس سران و کارگزاران حکومت مردمی» که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه دولت سیزدهم از زمان انباشته شدن مشکلات و مشکلاتی مواجه بوده است، گفت: ایجاد آن در سال 1401 که حوادث غیرقابل پیش بینی در سطح بین المللی رخ داد، مشکلات فراوان دیگری نیز بر انباشت مشکلات کشور افزوده شد.

معاون اول رئیس جمهور با یادآوری مشکلات و مشکلات کشور در سال 1401 و همچنین چالش های بین المللی مانند جنگ اوکراین، تاکید کرد: دولت تلاش کرده است تا با وجود همه اقدامات انجام شده، نرخ تورم در سال 1401 از نرخ تورم 1400 فراتر نرود. مشکلات و مشکلات

وی افزود: با ورود به سال 1402 باید به یاد داشته باشیم که مشکلات و مشکلات گذشته همچنان وجود داشت و چالش هایی مانند رشد اقتصادی پایین، تورم 60 درصدی، درآمد پایین حاصل از فروش 200 میلیون و 300 هزار بشکه نفت و وضعیت نامطلوب. وضعیت پایه پولی و رشد نقدینگی بود و کار بسیار مهمی که انجام شد تنظیم برنامه ها و کارهای سال 1401 در سال 1402 و تمرکز بر تحقق شعار سال بود.

مخبر ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی در اوایل سال 1402 برنامه مدونی برای تحقق شعار سال تدوین کردند و این طرح در شورای اقتصاد تصویب و ابلاغ شد. به کلیه دستگاههای اجرایی ذیربط

معاون اول رئیس جمهور همچنین به تشکیل کمیته نظارت برای بررسی نتایج اقدامات پرداخت و خاطرنشان کرد: کمیته ای در این زمینه تشکیل شد و به طور مرتب شاخص ها را در هر دستگاه اجرایی با توجه به اهداف تعیین شده بررسی می کرد.

وی با اشاره به اقدام دیگر دولت از ابتدای سال 1402 تحت عنوان ایجاد فضایی برای رصد تورم و رشد تولید، افزود: در این راستا جلسات مستمری با دستگاه های اجرایی ذیربط و روندهای تورم و تورم تشکیل شده است. رشد تولید در طول سال به طور مداوم مورد بررسی قرار گرفتند. در عین حال، 29 محور مهم استراتژی ابلاغی از سوی رئیس جمهور نیز به صورت هفتگی رصد، بررسی و گزارش شد.

این مخبر گفت: دولت علاوه بر پیگیری مجدانه برنامه تدوین شده توسط سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای تحقق شعار 1402، توجه اصلی خود را به چندین نهاد از جمله وزارتخانه معطوف کرده است. روغن. ، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و بر تجارت، نیرو و وزارت امور خارجه که بیشترین تاثیر را در رشد تولید داشت تمرکز کردیم و برای هر کدام از این ادارات وظایف و تدابیری تعیین کردیم.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: دولت در سال گذشته تصمیم گرفت با سرمایه گذاری 600 میلیون دلاری تولید نفت را از 3 میلیون و 300 هزار بشکه به 3 میلیون و 600 هزار بشکه افزایش دهد که این امر امکان رسیدن به 3 میلیون و 555 میلیون بشکه را فراهم کرد. دستور کار امسال افزایش تولید در بخش گاز نیز پیش بینی می شود.

وی با اشاره به هجمه به وعده دولت برای تولید 4 میلیون واحد مسکونی و غیرممکن خواندن آن گفت: ابتدا رقم اعلام شده از سوی دولت سیزدهم در شورای اسلامی و امروز با تدابیر و اقدامات انجام شده تصویب شد. تولید 2 میلیون و 430 هزار واحد مسکونی توسط دولت در حالی آغاز شده است که سال هاست حوزه مسکن تعطیل بوده و هیچ اقدام جدی در این بخش انجام نشده است.

مخبر، کریدورهای حمل و نقل و ترانزیتی را یکی از مزیت های مهم کشور دانست و با اشاره به برنامه های دشمنان برای ایجاد کریدورهای موازی و کاهش سود ایران از درآمدهای ترانزیتی، گفت: یکی از موضوعاتی که دولت قاطعانه به آن پایبند است، موضوع است. تکمیل کریدورهای شرقی و به سمت غرب و شمال به جنوب است که بخشی از این کریدورها راه اندازی شده است، حتی اگر پروژه ای زمان بر باشد.
معاون اول رئیس جمهور نارضایتی در بخش های مختلف را یکی از معضلات کشور در سال های اخیر برشمرد و گفت: همه به خاطر داریم که در شهرهای مختلف سهمیه بندی برق داخلی تعیین شد اما خوشبختانه در این دولت تا حد زیادی این مشکل برطرف شده است.

وی سپس بر اهمیت منابع و مدیریت مصرف آب تاکید کرد و گفت: آب یکی از منابعی است که تمام دنیا به آن حساس هستند و ایران که کشوری خشک و نیمه خشک است باید به آن توجه ویژه داشته باشد. مدیریت منابع آب در شمال و جنوب ایران دریا وجود دارد و باید برنامه ریزی دقیقی برای تامین آب مناطق مرکزی با مدیریت خوب داشته باشیم.

مخبر با اشاره به برنامه های جاری دولت برای انتقال آب از دریا افزود: بخشی از خط اول انتقال اجرا شده و سایر قسمت ها نیز در حال اجراست و با اجرای سایر خطوط انتقال، اطمینان نسبی وجود دارد. برای آبرسانی به استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی، اصفهان و خراسان رضوی که با بحران مواجه هستند ایجاد می شود.

معاون اول رئیس جمهور احیای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه فعال را از مهمترین وظایف دولت سیزدهم خواند و در ادامه با اشاره به اقدامات دولت در راستای تامین مالی غیرتورمی افزود: یکی از موضوعاتی که مقام معظم رهبری به عنوان یکی از مشکلات عمده این کسری اشاره کردند. بودجه بود و رئیس جمهور نیز به شدت تاکید داشتند که بودجه با کسری بسته نشود و خوشبختانه در روزهای پایانی سال گذشته شاهد تحقق ۹۵ درصدی بودجه بودیم.

مخبر با اشاره به دستاوردها و موفقیت های دولت در بخش های مختلف بهداشت و درمان و اقدامات موثر انجام شده در حوزه بهداشت و درمان در اقصی نقاط کشور و حتی روستاهای دورافتاده افزود: در بخش دیپلماتیک نیز دستاوردهای خوبی حاصل شده است. نتایج خوب، همانطور که توسط 205 موافقت نامه منعقد شده نشان می دهد. با طرف های خارجی تاکنون 121 قرارداد تبدیل به قرارداد شده است و تقریباً هر دو سه هفته یک بار شاهد تبدیل یک معامله به قرارداد یا تبدیل شدن توافق به توافق هستیم.

معاون اول رئیس جمهور همچنین موفقیت دولت در کنترل تورم را برشمرد و گفت: تورم ماهانه مصرف کننده در اسفند 1402 به 2 درصد در مقایسه با 4.7 درصد در اسفند 1402 رسید و باید توجه داشت که کاهش تورم زمان بر است اما ایجاد آن. به سرعت رخ می دهد.

وی افزود: تورم نقطه به نقطه اسفند 1401 که 54 درصد بود، امروز به 32.3 درصد رسیده است و تورم ماهانه تولیدکننده از 4.5 درصد در اسفند 1401 به 1.2 درصد در اسفند 1402 کاهش یافته است. دکتر مخبر افزود: نقطه تورم نقطه‌ای تولیدکنندگان به 28 درصد نسبت به 42 درصد در اسفند 1401 رسید و این تورم در اردیبهشت 1400 بیش از 103 درصد بود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه رشد اقتصادی که سال ها در کشور منفی بود در دولت سیزدهم مثبت شد، گفت: رشد سرمایه گذاری کشور در 9 ماهه سال 1402 به 4،7 درصد رسید.

وی در ادامه سخنان خود شعار سال جدید را تحت عنوان «رشد تولید با مشارکت مردم» برجسته کرد و تصریح کرد: مقام معظم رهبری سال گذشته که شعار سال را کنترل تورم و رشد تولید نامگذاری کردند. “. وی در سخنانی در حرم مطهر رضوی با بیان اینکه تحقق این شعار بدون فعال شدن مردم امکان پذیر نیست، گفت: شعار امسال نیز ادامه شعار سال قبل است.

این مخبر افزود: دولت علاوه بر توسعه و پیگیری طرح تحقق شعار سال 1403، تلاش خواهد کرد تا بر مزیت های کشور و تحقق اهداف تعیین شده که یکی از آنها افزایش تولید روزانه نفت به 4 عدد است، تمرکز کند. میلیون بشکه . خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در بخش برق 20 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و 10 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر در میان مدت در بخش دولتی و خصوصی سرمایه گذاری می شود و علاوه بر آن 20 هزار مگاوات انرژی هسته ای که مقام معظم رهبری در اختیار دارند. اعلام کرد. آنها تاکید کردند که انقلاب نیز در دستور کار است.

وی همچنین مزیت های دیگر کشور از جمله بخش معدن را برشمرد و گفت: یکی از مزیت های کشور وجود معادن مس است به طوری که یکی از سه رگه اصلی استخراج مس در دنیا از آن عبور می کند. ایران و با تولید یک میلیون تن مس کاتد، 10 میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد می‌کند، این در حالی است که تاکنون تنها 7 درصد از معادن مس کشور اکتشاف شده است.

این مخبر توسعه دریامحور و ایجاد شهرهای جدید مولد ساحلی، پتروشیمی و کشاورزی را از دیگر برنامه های دولت برشمرد و گفت: دولت 10 روش برای جلب مشارکت مردم و فعال سازی ظرفیت های آنها تعریف و برنامه ریزی کرده تا تولید را افزایش دهد. با مشارکت مردم انجام شود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: دغدغه اصلی مقام معظم رهبری و رئیس جمهور، رفاه حال مردم است و دولت تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات اقتصادی جامعه و بهبود معیشت مردم به کار خواهد گرفت. با توجه به اینکه در یکی دو ماه گذشته 60 میلیون نفر توانستند 11 مورد نیاز اساسی را از طریق کالابرگ به قیمت سال گذشته خریداری کنند و یارانه آن توسط دولت پرداخت شده و در سال جدید نیز ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *