سالم الخبر: مخالفت نمایندگان شورای اسلامی با اعمال ماده ۲۳۴ در خصوص گزارش کمیته بهداشت و درمان درباره علت کمبود دارو و لوازم مصرفی پزشکی.
در جلسه علنی امروز شورا، سلمان عشاقی، سخنگوی رسمی کمیته بهداشت و درمان، گزارش این کمیته را درباره علت کمبود و گرانی دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی به دلیل نارضایتی از اجرای این مصوبه ارائه کرد. جزء (1) تبصره 1 قانون بودجه 1401 و ردیف 16 جدول هزینه ها تبصره 14 قانون بودجه سال 1402.
اسحقی گفت: بر اساس سیاست های کلی نظام سلامت در ابلاغ رهبر معظم انقلاب و بر اساس وظایف نمایندگان در بند (و) تبصره (1) قانون بودجه سال 1401 با هدف تنظیم صنعت داروسازی. و با تمرکز بر سیاستهای جدید در حوزه حمایت از مواد مخدر، طرح داروور اجرا شده توسط دولت که بر اساس آن حمایت از مواد مخدر از ابتدای زنجیره تامین و توزیع به انتها منتقل میشود و تمرکز بر نظام بیمه است. مدیریت بهینه زنجیره تامین و توزیع باید اجرا شود تا فشار بر مردم از نظر کمبود و قیمت مواد دارویی برداشته شود، اما در دو سال اخیر که از اجرای آن می گذرد، شاهد عقب نشینی محسوس عرضه دارو بوده ایم. زنجیره توزیع از مدار رگولاتوری است و پیامدهای آن گریبانگیر بیماران و فعالان صنعت دارو شده است.
وی افزود: پس از اینکه کمیته بهداشت بارها مشکلات، دغدغه ها، الزامات و وظایف مراجع مسئول را در قالب برگزاری جلسات نظارتی و ارائه 4 گزارش نظارتی به مجلس نمایندگان ارائه کرد، اکنون با استناد به ماده 234 آیین نامه داخلی گزارش داخلی مبنی بر تخلف یا عدم تمکین مسئولان از اجرای قانون، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و نهادهای تابعه و سازمان تامین اجتماعی در دستور کار مجلس قرار دارد. قوه قضائیه و مراجع ذیصلاح
وی تصریح کرد: نزدیک به 150 داروی پرمصرف از کمبود و محدودیت جدی رنج می برند و حل این مشکل نیازمند برنامه ریزی، کارآمدتر کردن سیستم های موجود، مدیریت دقیق سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی است. و پیش بینی به موقع نیازهای کشور و تخصیص ارز به موقع، البته عدم نظارت موثر بانک مرکزی بر عملکرد بانک های فعال در اعطای تسهیلات ریالی برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز صنعت داروسازی. همچنین. اطمینان شرکت ها به انتقال به موقع ارز به ذینفع نهایی نیز یکی از چالش های جدی در حوزه کمبود دارو است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جمع بندی موارد اعتراض به قانون گفت: در این زمینه ایرادات و تخلفات بند پنجم و قسمت دوم سیاست های کلی نظام سلامت را که ابلاغ کردم را ببینید. رهبر معظم انقلاب بر تدوین سیاستها و کنترل مؤثر بر تولید، مصرف و واردات دارو و مدیریت بهینه منابع سلامت از طریق نظام بیمهای توسط همه دستگاههای مسئول در دولت بهویژه وزارت بهداشت تاکید کردند در دوره 4 ساله مجلس یازدهم و به ویژه پس از اجرای طرح داروور، بارها و بارها بر وظایف قانونی دستگاه های اجرایی در حوزه تنظیم مقررات تاکید شده است کشور، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس این درخواست را داشت، اما متاسفانه همچنان شاهد وضعیت بد این منطقه و تحمیل فشار بر مردم هستیم.
این گزارش با استناد به ماده ۲۳۴ یعنی رسیدگی به تخلفات در قوه قضائیه و ارائه گزارش به شورای اسلامی جهت اجرای اصل ۲۳۴ تهیه شده است.
نمایندگان با اکثریت ۶۷ رای موافق، ۱۳۷ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر در شورای اسلامی با اجرای اصل ۲۳۴ مخالفت کردند.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16633/%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81%D8%AA-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3-%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D8%A7%D8%B9-%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D8%AF%D9%84%DB%8C%D9%84-%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%82%D9%88%D9%87-%D9%82%D8%B6%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%87
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز