سالم خبر: رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که طرح توزیع دارو در اجرای آن ایراد دارد و به همین دلیل سازمان دارو با مشورت شرکت های پخش در صدد اصلاح این طرح است.
مهدی بی صالحی در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال سالم خبر با اشاره به برنامه ریزی جدید برای توزیع برخی داروها و انسولین در داروخانه ها گفت: باید توزیع فشرده داشته باشیم و بخشی از این داروها در دسترس باشد. فقط در داروخانه های منتخب
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر سالم خبر در خصوص بخشنامه ممنوعیت واردات مواد اولیه دارویی مشابه تولید داخلی، بر سیاست های حمایتی سازمان غذا و دارو در زمینه تامین مواد اولیه دارویی تاکید کرد و گفت: بر اساس بخشنامه فعلی، واردات مواد اولیه مشابه که حاوی تولید هستند، ممنوع نیست، بلکه برای حمایت از تولید داخلی، در صورتی که شرکت داخلی نتواند نیاز بازار را تامین کند، مجوز واردات صادر می شود
این کشور از تولید داخلی حمایت میکند و هر محصولی که در داخل تولید میشود، مشمول محدودیتهای وارداتی خواهد بود، نه ممنوعیت کامل.»
بایصلحی درباره رفع مشکل کمبود انسولین در بازارهای دارویی کشور گفت: در حال حاضر بسیاری از این محصولات به کشور وارد و توزیع شده است. در مورد انسولین نیز برندهای ایرانی و خارجی به میزان کافی در داخل کشور توزیع می شود و نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی به موضوع داروهای نوو (مانند انسولین نووربید) و برخی محدودیت ها در واردات آن اشاره کرد و توضیح داد: برخی از محدودیت های اعمال شده برای محصولات نوو از سوی سازمان غذا و دارو نیست و بیشتر آن ها به دلیل اشتباه است. سفارش یا تاخیر در سفارش.» جایگزین آن محصول خارجی بود. »
بایصلحی همچنین گفت: در زمانی که در سازمان بودیم، اولین دغدغه ما بحث کمبود دارو بود یا در شرف کمبود بود و کمتر از سه ماه موجودی آنها کم بود. نبودند. با این حال در بازار کمبود دارد.
سه دلیل اصلی برای کمبود دارو
وی در ادامه علت اصلی کمبود دارو را توضیح داد: شرکت های عرضه کننده دارو با مشکل شدید نقدینگی مواجه هستند. به طوری که در 9 ماهه سال 2 میلیارد
800 میلیون دلار ارز جذب کردند که بانک مرکزی 2.2 میلیارد دلار تخصیص داد و به دلیل مشکلات نقدینگی نتوانستند 600 میلیون دلار جذب کنند.
وی با اشاره به بدهی دولت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در حال حاضر بدهی دولت در حوزه دارو به 36 همات و در حوزه تجهیزات پزشکی به 20 همت می رسد.
معاون وزیر بهداشت دومین دلیل کمبود دارو را قیمت گذاری ظالمانه دانست و گفت: در سال های اخیر با وجود نرخ ارز و تورم بالا، قیمت گذاری دارو متناسب نبود و برخی داروها به دلیل خروج از چرخه تولید خارج شدند. ناکارآمدی اقتصادی بیمارستان ها و ارائه خدمات در بیمارستان ها با مشکلات جدی مواجه بود.
آغاز اصلاح قیمت گذاری دارو
وی گفت: اصلاح قیمت گذاری با داروهای تزریقی و داروهای مصرفی در بیمارستان ها آغاز شد. زیرا در این بخش پوشش بیماران ما کاملتر است.
وی افزود: در ابتدای ورود به سازمان کمبود داروهای بیمارستانی 57 قلم بود اما با اقدامات انجام شده امروز به کمتر از 10 قلم رسیده است که امیدواریم بتوانیم این تعداد را نیز مدیریت کنیم.
رئیس جمهور
سازمان غذا و دارو همچنین درباره کمبود داروهای ژنریک اعلام کرد: به دلیل عدم تامین نیاز بیماران، بسیاری از داروها در برخی داروخانه ها موجود است.
تامین وارفاربین بیش از 6 برابر نیاز کشور
وی با تاکید بر اینکه وقتی کمبود دارو وجود دارد، تثبیت بازار بسیار سخت می شود، گفت: سال گذشته کمبود وارفارین وجود داشت و از آن زمان تاکنون 6 برابر نیاز کشور وارد شده است، اما این کار را نکرده است.» “من هنوز آرام هستم.”
بایصلحی با اشاره به اینکه هدف سازمان غذا و دارو مدیریت کمبود دارو و جلوگیری از کمبود در آینده است، بیان کرد: رفع کمبود و تثبیت وضعیت داروهایی که از کمبود رنج می برند بسیار پرهزینه است و باعث نگرانی بیماران می شود. بیماران و اکثر داروها در خانه نگهداری می شوند. بنابراین سعی می کنیم از کمبود دارو جلوگیری کنیم.
وی همچنین به ارتقای کیفیت دارو و تجهیزات پزشکی و تامین کافی و به موقع برنامه های مهم سازمان غذا و دارو اشاره کرد.
آخرین وضعیت ارز تجهیزات پزشکی
رئیس سازمان غذا و دارو
وی همچنین با اشاره به وضعیت ارزی تجهیزات پزشکی گفت: با توجه به ثبات ارز ترجیحی حوزه تجهیزات، این بخش با اختلال مواجه نشده است. اما با کاهش ارز تخصیصی از یک میلیارد و دویست میلیون دلار به یک میلیارد دلار و لغو ارز ترجیحی لوازم آزمایشگاهی و نوار آزمایش خون به 28500 تومان، شاهد افزایش قیمت این مواد بوده ایم. که معتقدیم باید در این زمینه با افزایش بودجه بیمه و تمهیدات لازم توسط سازمان برنامه و بودجه افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر معتقدیم ادامه روند تخصیص ارز 4200 تومانی باعث کاهش اقتصاد شرکت ها می شود. بنابراین با تغییر ارز در حوزه تجهیزات پزشکی نگران قیمت ها و تامین نقدینگی در این حوزه نیز هستیم که باید مورد توجه مجلس، سازمان برنامه و بودجه و سازمان های بیمه گر باشد.
تولید داروی ایرانی برای بیماران آتروفی عضلانی نخاعی در مرحله صدور مجوز است
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر ارائه دارو به بیماران مبتلا به آتروفی عضلانی نخاعی گفت: داروی این بیماران در دنیا گران است و در مورد اثربخشی آن اختلاف نظر وجود دارد.
برسالی اضافه کرد: 1100 بیمار شناسایی شده داریم و پیش بینی می کنیم این تعداد به 5000 نفر برسد و می دانیم که خانواده
بیماران در مضیقه هستند و باید بدانیم که داروهای این بیماران گران است.
وی ادامه داد: موضوع نیاز و اثربخشی بیمار به معاونت درمان منتقل شد و متوجه شدیم که دارو 10 تا 15 درصد در بهبود عملکرد موثر است.
وی با بیان اینکه دو داروی این بیماران به صورت تزریقی و خوراکی که به صورت محدود وارد می شود بسیار گران است، افزود: هر داروی خوراکی این بیماران که به صورت شربت عرضه می شود 380 قیمت دارد. میلیون تومان برای هر بیمار: 2.5 فنجان در ماه.
برسالی گفت: دو شرکت توانستند مجوز تولید فرم خوراکی این دارو را دریافت کنند که یکی از آنها وارد بازار شد. قیمت یک نوشیدنی ایرانی 24 میلیون تومان یا به ازای تعداد بیماران مورد نیاز هر بیمار 60 میلیون تومان است. این هزینه را نمی توان به بیماران پرداخت کرد و در بسیاری از کشورهای دنیا موسسات خیریه از بیماران حمایت می کنند. بنابراین درخواست پوشش بیمه ای به شورای عالی بیمه رفت، اما باید از فضای رسانه ای بهره برداری شود تا نیکوکاران به کار خود بیایند.
وی ادامه داد: شرکت داخلی دیگری نیز وارد عرصه تولید داروهای تزریقی برای بیماران آتروفی عضلانی نخاعی شده و در مرحله اخذ مجوز است.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17946/%D9%85%D8%AD%D8%AF%D9%88%D8%AF%DB%8C%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84-%D9%85%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز