یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

مجوز نمایش 211 اثر تاریخی از ایران در چین یک ساله است!

با مصوبه جدید هیات وزیران، ۲۱۱ اثر تاریخی ایرانی به مدت یک سال در چین به نمایش گذاشته می شود. این آثار حدود 6 ماه پیش به پکن منتقل شدند و اکنون 6 ماه دیگر در چین خواهند ماند.

به گزارش ای بی اس نیوز، هیات وزیران در جلسه 31 دی 1402 به پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بر اساس اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، موقتاً حذف شد. 211 شی. آثار تاریخی و 5 اثر بازسازی شده برای برپایی نمایشگاهی در چین. به مدت 6 ماه با مسئولیت این وزارتخانه و با رعایت قوانین و مقررات جاری به تصویب این وزارتخانه رسید و تصویب آن در تاریخ 4 آذرماه با امضای محمد مخبر معاون اول فقید رئیس جمهور ابلاغ شد.

در 21 ژانویه 1402 این آثار تاریخی با عنوان «شکوه ایران باستان» در موزه ملی پکن در شهر ممنوعه به نمایش گذاشته شد. بر اساس اسناد موجود، دولت چین 211 اثر تاریخی را به مبلغ 114 میلیون و 205 هزار یورو بیمه کرده و متعهد به حفاظت و نمایشگاه آنها “با اطمینان کامل” است.

بر اساس اظهارات اولیه مسئولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، این نمایشگاه قرار بود تا 11 آوریل 2024 برابر با 21 آوریل 1403 در موزه قصر پکن (شهر ممنوعه) برگزار شود. این آثار به مدت سه ماه در شانگهای به نمایش گذاشته می شوند، اما ردیابی ای بی اس نیوز نشان می دهد که نمایشگاه این آثار در موزه ملی پکن بیش از سه ماه ادامه داشته است.

عزت الله ضرغامی – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – امروز در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از صدور مصوبه دیگری از سوی هیات وزیران دولت سیزدهم برای نمایش این آثار به مدت 6 ماه دیگر در چین خبر داد. و پیش بینی می شود از 23 ژوئن 211 شی و همچنین 5 شی بازآفرینی شده در شانگهای به نمایش گذاشته شود.

روز چهارشنبه 25 خرداد 1403 ضرغامی در صحن دولت به خبرنگاران گفت: «شش ماه پیش مصوبه ای داشتیم که نمایشگاه «شکوه ایران باستان» را در موزه ملی پکن برگزار کنیم، این نمایشگاه با استقبال خوبی روبرو شد و چین از ما خواست. برای شرکت در نمایشگاه بزرگ شانگهای که امروز به تصویب هیئت وزیران رسید، آن را به مدت شش ماه دیگر تمدید کرد. این نمایشگاه در 23 ژوئن در شانگهای افتتاح می شود و از من برای حضور در آن دعوت شده است.

مجوز نمایش 211 اثر تاریخی از ایران در چین یک ساله است!

در نمایشگاه «شکوه ایران باستان» آثاری از موزه ملی ایران در چین به نمایش گذاشته شد که دوره تاریخی از عصر آهن تا صفویه را در بر می گیرد و بیش از 3000 سال فرهنگ و هنر ایرانی را به نمایش می گذارد.

تکوک طلایی هخامنشی به شکل شیر نشسته از همدان، کاسه طلای مارلیک با نقش تکشاخ، آجر میناکاری شده قلاییچی با نقش حیوان، پارچ با دسته نقره همدان، سر شیر پرسئوس در لاجورد، مجسمه تخت جمشید در خمیر آبی، تکوک طلایی هخامنشی. نیم تنه انسان گچی از حاجی آباد فارس، کاسه شیشه ای ساسانی از دیلمان گیلان، بشقاب نقره ساسانی و بشقاب نقره ساسانی با تصویر سوارکار از برجسته ترین نکات این نمایشگاه است که با مجموعه ای از قطعات و … زیورآلات طلا و نقره، شیشه، برنج و مس، پلاک‌ها و مهرهای مفرغی، تکک‌ها، مجسمه‌ها و مجسمه‌های سنگی و گلی، کاشی‌های لعاب‌دار و همچنین کتیبه‌های تخت جمشید، «موقت» و «امانی» به چین منتقل شد.

سر گاو از کاخ آپادانا در تخت جمشید، نسخه اویغوری از مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی، ورق خمسه نظامی و یک برگه نقاشی قرن شانزدهم و هفدهم میلادی و همچنین مجسمه داریوش، پنج شی هستند که بازسازی شدند و مونتاژهای آنها به نمایش گذاشته شد.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکنون جزییات بیشتری به ویژه در مورد نحوه انتقال این آثار از ایران به چین و یا تعهدات و تضمین‌های احتمالی چین برای نمایشگاه، حفاظت و بازگشت امن ارائه کرده است. از این آثار یا به شهرهای دیگری که قرار است این آثار در آنجا به نمایش گذاشته شوند. او در آنجا نیز معرفی نشد. پیش از این اعلام شده بود که نمایشگاه «شکوه ایران باستان» با موافقت دولت در موزه های شانگهای، گوانگجو، شنژن، شیان و ارومچی برگزار می شود.

هادی میرزایی – مدیر اداره کل موزه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – از نخستین روزهای برگزاری این نمایشگاه در پکن اعلام کرد: تمامی هزینه های مربوط به این نمایشگاه از تهیه اشیا تا بسته بندی، حمل و نقل و اعزام مدیران اموال فرهنگی – تاریخ موزه ملی ایران و نمایندگان ایران برای حضور در افتتاحیه نمایشگاه با چین، همچنین دولت چین برای این اثر “ضمانت حفاظت از اموال” به ایران داده است.

مجوز نمایش 211 اثر تاریخی از ایران در چین یک ساله است!

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: نمایشگاه «شکوه ایران باستان» با هدف ارائه مناسب تاریخ و تمدن شکوهمند ایران زمین، تشویق گردشگران چینی به سفر به ایران و بررسی تأثیر برگزاری نمایشگاه‌ها برپا شده است. در جذب گردشگر خارجی

علی دارابی – معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – از نخستین روزهای برپایی این نمایشگاه در پکن گفت: در دومین روز از نمایشگاه «شکوه ایران باستان» تمامی بلیت های این نمایشگاه فروخته شد. . پیشاپیش تا دو هفته آینده و این نشانی از اقبال جهان است، این مقام و عظمت تمدن و فرهنگ و هنر ایران است.

موضوع برپایی نمایشگاهی از آثار تاریخی ایران در چین از سال 1400 در پی بیانیه مشترک «ابتکار اقدام آسیایی برای حفاظت از میراث فرهنگی» که به مناسبت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک امضا شد، مطرح شد. بین دو کشور در این بیانیه، ایران و چین متعهد شدند که نمایشگاه های متقابل آثار موزه ای را در خاک دو کشور برگزار کنند. بر این اساس، در خرداد 1401 جبرئیل نوکنده – مدیرکل موزه ملی ایران – که تا سال 1397 و قبل از همه‌گیری کرونا نمایشگاه‌های مشترک و متقابلی با بسیاری از کشورها برپا کرده بود، از مذاکرات ایران و چین برای برپایی آن به ای بی اس نیوز خبر داد. چنین نمایشگاهی

مجوز نمایش 211 اثر تاریخی از ایران در چین یک ساله است!

موزه ملی ایران پیش از این نمایشگاه هایی را در چین برگزار کرده بود. در سال 1392 حدود 10 اثر برگزیده از موزه ملی ایران به مناسبت شصتمین سالگرد تأسیس این موزه در کنار 90 سفال تاریخی از آمریکا، ترکیه، انگلیس و ایتالیا به موزه چین در شانگهای امانت داده شد. .

در سال 2018، به عنوان بخشی از نمایشگاهی تحت عنوان “شکوه تمدن های آسیایی” به طور مشترک با 21 کشور از جمله افغانستان، پاکستان، ارمنستان، هند، اردن، تاجیکستان، مغولستان، ترکمنستان، میانمار، سریلانکا، آذربایجان، لبنان، امارات متحده عربی، کامبوج، ژاپن، عربستان سعودی، مالزی، سنگاپور و لائوس آسیا و همچنین یونان و مصر از اروپا و آفریقا 15 شی تاریخی را برای نمایش در پکن ارسال کردند. در همین سال 14 شی دیگر از موزه ملی ایران در شهر ممنوعه چین در نمایشگاهی با عنوان «دنیای لانگ چوان: سلادون لانگ چوان و جهانی شدن» به نمایش درآمد که این آثار طبق دستورالعمل های دقیق به ایران بازگردانده شد. دوران کرونا در سال 2019 مصادف شد.

برگزاری نمایشگاه های مشترک و انتقال تعدادی از آثار تاریخی، اغلب از موزه ملی ایران به موزه های کشورهای دیگر، به بیش از دو دهه پیش برمی گردد که عمدتاً ناشی از تفاهم نامه های وقت سازمان یا وزارت فعلی است. میراث فرهنگی. ، گردشگری و صنایع دستی و همچنین موزه ملی ایران با چند موزه و سایر کشورها این نمایشگاه ها به صورت مشترک یا متقابل در کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا، هلند، اسپانیا و چین برگزار می شد. اما این رویه از اواخر سال ۱۳۹۷ به دلیل تشدید برخی تحریم ها و عدم تعامل شرکت های بیمه متوقف شده است.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *