ای بی اس نیوز/ همدان معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و اراضی با بیان اینکه کانال های آبرسانی کشاورزی، راه های بین مزارع و انتقال آب لوله کشی از محل اعتبارات ملی فاقد ردیف اعتباری است، گفت: در این زمینه ضروری است مجلس بازگردد. خط اعتباری این مناطق
صفدر نیازی در سفر نیم روزه خود به بهار در جلسه بررسی مشکلات کشاورزی این شهرستان، میزان آبیاری تحت فشار در بهار را 61 درصد برشمرد و میانگین آبیاری تحت فشار در کشور را 33 درصد عنوان کرد. این آمار در شهرستان است. بهار دو برابر میانگین کشوری است.
وی با بیان اینکه شهرستان بهار تخصیص اعتبارات ملی این وزارتخانه در قنوات را به نحو مطلوبی محقق کرده است، تصریح کرد: تنها 8 درصد از کارها در حوزه آبرسانی کشاورزی در شهرستان بهار و 92 درصد انجام شده است. کانال های آبرسانی خاکی هستند که باید در این زمینه انجام شود. در محل اعتبارات استانی که به حوزه جهادکشاورزی اختصاص می یابد، اقدامات لازم با توجه ویژه به این حوزه انجام شود.
نیازی با بیان اینکه کانال های آبرسانی کشاورزی، راه های بین مزارع و انتقال آب لوله کشی از محل اعتبارات ملی فاقد ردیف اعتباری است، گفت: در این راستا لازم است مجلس ردیف اعتباری این مناطق را بازگرداند تا در صورتی که ما کانال های خاکی روی سطح می خواهیم. اگر کشوری نداریم برای احیای قنوات و تکمیل اجرای آبیاری تحت فشار به 20 میلیارد دلار معادل 1000 اعتبار نیاز داریم.
وی با اشاره به وجود 400 هزار کیلومتر کانال انتقال آب و 41 هزار کیلومتر کانال در کشور، خاطرنشان کرد: 180 کیلومتر کانال انتقال آب به صورت بتنی و لوله کشی شده است.
لزوم توجه به صنایع تبدیلی و صادراتی سیب زمینی در شهرستان بهار
فرماندار شهرستان بهار نیز عمده محصولات کشاورزی شهرستان بهار را سیر و سیب زمینی دانست که نیازمند توجه ویژه به صنایع تبدیلی و تبدیلی و همچنین صادرات این محصولات است.
مجتبی فیض اللهی با بیان اینکه شهرستان بهار یک مرکز کشاورزی است و منابع و اعتبارات استانی به دلیل محدودیت منابع پاسخگوی نیاز این شهرستان نیست، افزود: در این راستا از وزارت جهاد کشاورزی تقاضا داریم اعتبار ویژه ای برای بهار در نظر بگیرد. شهر
وی صنایع تبدیلی شهرستان در کشاورزی را نیازمند تسهیلات دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به کشاورزی بودن شهرستان بهار خوشبختانه توجه ویژه ای به قنوات و آبیاری تحت فشار در این شهرستان شده است.
فیض اللهی در ادامه شهرستان بهار را دارای 32 پروژه کانال آبرسانی نیمه تمام دانست و افزود: این تعداد کانال آبرسانی برای تکمیل بیش از 125 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با اشاره به وجود 61 قنات عمومی در شهرستان بهار گفت: لایروبی و لایروبی این تعداد قنات بیش از 20 میلیارد تومان نیاز دارد.
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب برخی راه های بین مزارع در اراضی کشاورزی شهرستان نیز یادآور شد: در حال حاضر برای 10 راه بین مزرعه 6.5 میلیارد اعتبار نیاز است که اعطای این اعتبار و احیای این راه ها نقش دارد. نقش موثری در تامین خواسته های کشاورزان. منطقه در این زمینه مشارکت خواهد داشت.
به گزارش ای بی اس نیوز به نقل از روابط عمومی فرمانداری بهار، فیض اللهی خاطرنشان کرد: رفع مشکلات کشاورزان بهار تاثیر بسزایی در اشتغال و مهاجرت معکوس به روستاها و همچنین طول عمر جوانان روستا خواهد داشت.
انتهای پیام