یک فعال حوزه کشاورزی گفت: مجلس آینده باید هوشیار و عاقل باشد و از کارشناسان غیردولتی متکی به مرکز تحقیقات بخواهد تا از تصمیمات نادرست در حوزه کشاورزی که به مردم و تولیدکنندگان آسیب می زند و غذا و اقتصاد را تهدید می کند، جلوگیری کنند. امنیت کشور
افشین صدر دادرس در گفت وگو با ای بی اس نیوز، حضور کمیته ای متشکل از کارشناسان کشاورزی را برای ورود مجلس آینده به حوزه کشاورزی ضروری دانست و گفت: همه اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس باید در حوزه های مختلف متخصص باشند. كشاورزي و يا خودشان فعاليتهاي كشاورزي و دامداري داشته باشند تا بتوانند خود را آگاه سازند و تكميل كننده مسائل و مشكلات بخش كشاورزي براي رفع آنها باشند.
وی افزود: همچنین در مجلس آینده همه اعضای کمیسیون کشاورزی باید از قوانین و مقررات وضع شده در بخش کشاورزی آگاه باشند تا اعضای آن با شجاعت بتوانند با تخطی از قوانین دولتی مقابله کرده و از آن جلوگیری کنند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مجلس آینده باید از همه توان و توان بخش خصوصی استفاده کند، گفت: استفاده از توانمندی های سازمان های تخصصی و اشخاص حقوقی و حقیقی ضروری است. همچنین باید در مورد مسائل جاری و موضوعاتی که موضوع قانون گذاری خواهد بود، مشورت شود.
وی با اشاره به اهمیت مرکز پژوهش های شورای اسلامی در بخش کشاورزی گفت: مرکز پژوهش های شورای اسلامی در این سال ها نشان داده است که ظرفیت بالایی در حوزه کشاورزی دارد، رصد علمی بخش کشاورزی. مجلس آینده باید از پیشنهادات و دیدگاه های این مرکز استفاده کند و این پیشنهادات حتی در فضای عمومی ارائه و اجرا شود.
قاضی همچنین بر اهمیت در دسترس بودن نمایندگان منتخب مردم تاکید کرد و گفت: نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون کشاورزی با کشاورزان و دامداران و به طور کلی فعالان حوزه کشاورزی وقت بگذارند و به صحبت های آنان گوش فرا دهند. این بدان معناست که کشاورزان باید به نمایندگان خود برای طرح مسائل خود دسترسی داشته باشند. البته این مدت صرف شده نه تنها نباید به دلشکستگی ختم شود، بلکه انتظار می رود نماینده آن را در کمیسیون مطرح کند و کمیسیون تا رفع مشکل پیگیری کند.
وی همچنین به قوانین مربوط به بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم متوجه خلأ مجلس در خصوص اصلاح قانون مالیات های مستقیم یعنی اخذ مالیات از بخش کشاورزی شدیم که باعث افزایش قیمت می شود. از محصولات کشاورزی . کشاورزان و دامداران روستایی قادر به پرداخت مالیات نیستند و بخش کشاورزی در سراسر جهان یارانه می گیرد. پس از رواج یارانه ها، نه تنها یارانه های بخش کشاورزی حذف شد، بلکه به جای حمایت از کشاورزان، اکنون از آنها مالیات گرفته می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام کشور افزود: در لایحه برنامه هفتم توسعه بخش کشاورزی ضعیف تلقی شده است. در این لایحه بخشی وجود دارد که اختیارات شورای قیمت گذاری را زیر سوال می برد. در این بند آمده است که مصوبات شورای قیمت نیز باید به تصویب دولت برسد. یعنی شورای قیمت نقش انفعالی خواهد داشت. این بدان معناست که آنچه مردم قرار بود تصمیم بگیرند تماماً حذف شده است.
وی افزود: امسال گرانی گندم برخلاف مصوبه شورای قیمت بود. گندم سال آینده چه می شود؟ برای دام نیز همین رفتار در چند سال گذشته تکرار شده و امروز نتیجه آن را روی سفره مردم می بینیم. سال گذشته در شورای قیمت برای تعیین قیمت دام همه سازمان ها قیمتی را مطرح کردند که وزیر جهاد وقت با آن موافقت نکرد و در نهایت اجازه پیشنهاد قیمتی برای بررسی به شورا را نداد و در نهایت قیمت سفارش هر کیلو برای خرید دام 90 هزار تومان تعیین شد که نه تنها حمایتی از تولیدکننده نکرد بلکه ضرری هم برای مصرف کننده داشت.
این فعال بخش خصوصی گفت: انتظار داریم مجلس آینده دولت ها را مجبور به اجرای قوانینی مانند قانون نظام جامع دامپروری، قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی، قانون بهبود فضای کسب و کار و غیره کند. قوانینی که از فعالیت های بخش خصوصی و تعاونی حمایت می کند و از دخالت های غیرضروری بخش دولتی در محیط کسب و کار و فعالیت های اقتصادی بخش غیردولتی جلوگیری می کند. آنها باید بر اجرای قوانین نظارت داشته باشند و در صورت اجرا نشدن یا نقض قانون، دولت ها را پاسخگو و پیگیری کنند تا به نتیجه برسد. ما معتقدیم در صورت حمایت و تقویت از تولیدکننده ملی سفره مصرف کننده نیز امن خواهد بود.
قاضی صدر افزود: مجلس آینده باید به این نکته توجه داشته باشد که بخش کشاورزی که متضمن تامین امنیت غذایی پایدار برای مردم است، در شرایط خاصی که کشور از هر سو در محاصره دشمنان قرار دارد، باید از سیاستهای افزایش وابستگی به مردم جلوگیری کند. تولید غذا.
می گوید: 4 سال پیش در گوشت در آستانه خودکفایی بودیم. ما بین 800 تا 900 هزار تن تولید ملی داشتیم و 100 هزار تن گوشت صنعتی وارد کردیم. اما امروز از تعداد زیادی از کشورها گوشت وارد می کنیم، یعنی سیاست و برنامه ریزی درستی در این بخش نداشتیم.
وی در پایان گفت: مجلس آینده باید هوشیار و هوشیار باشد و با فراخوان کارشناسان غیردولتی با تکیه بر مرکز تحقیقات از تصمیمات نادرست در بخش کشاورزی که به ضرر مردم و تولیدکنندگان و تهدید مواد غذایی است، پرهیز کنند. و امنیت اقتصادی کشور
انتهای پیام