یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

مبانی و مولفه های سیاسی الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی

با این توضیح که توسعه سیاسی مبتنی بر آموزه های اسلامی که زیرساخت الگوی خود است، با توسعه مبتنی بر اهداف لذت گرایانه و غیراخلاقی غرب که مبتنی بر مبانی اومانیستی و سکولار است، تفاوت و تعارض اساسی دارد; از آنجایی که نقطه اصلی واگرایی اختلاف اساسی است، توسعه سیاسی در شکل خطی و مشترک آن برای جامعه ما مؤثر نیست و به عنوان گفتمان رقیب، رابطه ای بیگانه و خصمانه با گفتمان پیشرفت سیاست اسلامی ایران برقرار کرده است. . انقلاب اسلامی تحولی اساسی برای تغییر و تحول شرایط در راه رساندن انسان به رشد و تکامل مطلوب و هدایت جامعه در مسیر پیشرفت و شکوفایی همه جانبه استعدادها و بهره گیری از پتانسیل و واقعیت است. توانمندی های جامعه

انتهای پیام

– استکبار ستیزی، مرزبندی با دشمن، مقاومت و حمایت از محرومان و مستضعفان

نظام جمهوری اسلامی در دهه اول حیات خود بر تثبیت نظام و برقراری امنیت، تامین استقلال و آرامش جامعه با حل چالش ها، مدیریت بحران ها و رفع ناامنی ها تمرکز داشت.

به طور مشخص، چند اصل مهم در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است که به شرح زیر است:

دکترای علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در یادداشتی مبانی و مولفه های سیاسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را تشریح کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، مجتبی نوروزی در این یادداشت می نویسد: مبانی یکی از اجزای اساسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است که خود از دو بخش مبانی نظری و عملی تشکیل شده است و در سطح نظری و عملی، به مبانی و مولفه های سیاسی الگوی اسلامی ایرانی توجه ویژه ای شد، مثلاً در مبانی جامعه شناختی الگو تأکید شده است که «برای رسیدن به جامعه اسلامی، علاوه بر دینداری مردم آن، نظام ها و روابط اجتماعی و عملکرد کارگزاران باید بر اساس اصول و ارزش‌های اسلامی باشد.» «و همچنین «عدالت مایه حیات جامعه و قوی‌ترین پایه نظام اجتماعی است». و ملاک سیاست و مایه نیکی مردم و افزایش برکت و سعادت کشور و پایداری و حفظ حکومت و پایبندی مردم به آن است.

– دستیابی به عدالت فضایی با ایجاد فرصت های رشد برای تمامی مناطق کشور

به منظور تبیین این موضوع، رساله ای با عنوان «مبانی و مؤلفه های سیاسی الگوی توسعه اسلامی ایران» توسط نگارنده در رشته علوم سیاسی در دانشگاه علامه طباطبایی تدوین شده است.

شرافت، خرد و فرصت در روابط بین الملل

– حاکمیت مردم سالاری دینی در چارچوب قوانین و ارزش های اسلامی، بر اساس ولایت فقیه و بر اساس اراده و آرای مردم.

– شایسته سالاری با تأکید بر خلوص اقتصادی، سادگی و قابلیت اطمینان در اجرای نقش ها و مسئولیت ها

تأثیر اصول نظری و عملی فوق را می‌توان در بخش اقدامات الگوی اسلامی پیشرفت ایران مشاهده کرد. به عنوان مثال، ایشان بر حفظ و تقویت مردم سالاری دینی مبتنی بر ولایت فقیه از طریق گسترش مشارکت مردم و نخبگان در اداره کشور و افزایش کارآمدی نظام تاکید کردند. وی در اقدامی دیگر «گسترش و توانمندسازی تشکل های مردمی با هدف افزایش سرمایه اجتماعی، یکپارچگی و اقتدار ملی و تقویت ساختار درونی نظام» را ضروری دانست و دیگری را قادر به «انتقال و پذیرش مسئولیت ها و مدیریت ها بر اساس شایستگی و پایبندی به موازین اسلامی با تاکید بر روحیه جهادی، سادگی، عدالت خواهی، صداقت، درستکاری، فداکاری، مسئولیت پذیری و رعایت حد و مرز معیشت، بهره گیری از نظام شناسایی و تربیت افراد شایسته به ویژه جوانان و جلوگیری از پیدایش حلقه های بسته مدیریتی مورد تاکید قرار گرفت.

دهه دوم و سوم انقلاب اسلامی نیز با چهار برنامه پنج ساله و چشم انداز بیست ساله پیشرفت همه جانبه دنبال شد. اگرچه سرعت پیشرفت در ایران در مراحل اولیه توسعه سریعتر از سرعت توسعه کشورهای پیشرفته بوده است، اما این تلاش ها و تلاش ها فاقد الگوی پیشرفت جهانی، بومی و اسلامی بوده است. تهی بودن الگوی مذکور، مقام معظم رهبری را بر آن داشت تا به مفهوم سازی، تبیین الزامات و شاخص ها و تشکیل هیئتی از نخبگان کشور برای طراحی الگوی اسلامی پیشرفت ایران در سال 1389 بپردازد. با این توصیف، پژوهش حاضر ضمن بررسی تحولات سیاسی در هدف غرب و مبانی اومانیستی آن شناخت مبانی و مولفه های سیاسی پیشرفت اسلامی ایرانی است. توجه به تعارض گفتمانی و تعارض معنایی (با رعایت روش تحلیل گفتمان بر اساس خوانش لاکلا و موفه) بین مبانی و مولفه های سیاسی پیشرفت اسلامی ایرانی با توسعه غربی ساختار اصلی کتاب است.

این رساله با تکیه بر مبانی هستی شناسی، معرفت شناسی و انسان شناسی اسلامی، مؤلفه های سیاسی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را محاسبه و تبیین می کند. استقلال سیاسی، مشارکت سیاسی و اهمیت و نقش کارگزاران در توسعه جامعه اسلامی متمرکز است».

– تعهد دولت به پاسداری از استقلال ملی و آزادی اجتماعی به عنوان ارزش های اسلامی و مواهب الهی

– وابستگی جامعه اسلامی به شکل‌گیری نظام‌ها و روابط اجتماعی و انطباق عملکرد کارگزاران بر اساس مبانی و ارزش‌های اسلامی و ناکافی بودن دین‌داری فردی افراد جامعه برای تحقق جامعه دینی.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …