وی افزود: در اینجا باید از مجلس کمک گرفت؛ این قوانین به درستی برنامه ریزی و به موقع وضع شده است، اما در اجرا همه چیز به هم می خورد.
شناسه کالا اگر اجرا و نظارت شود کمک بسیار خوبی در این زمینه است اما در برخی جاها شناسایی کالایی نیز دور زده می شود.
وی ادامه داد: اراده جدی وجود ندارد که نهادهای مسئول در این زمینه ورود کنند، اما وقتی برای یک کار خاص اراده ای شکل می گیرد و عمومی می شود بسیاری از مشکلات حل می شود اما در بحث واردات کالای قاچاق نه فقط در پوشاک.» اما در بسیاری از زمینه های دیگر مشکل داریم.
رئیس کمیسیون صنایع نساجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت صمت باید نظارت اساسی بر کل سیستم انبارها و کنترل موجودی انبارها داشته باشد، گفت: این امر به مبارزه با قاچاق کالا کمک می کند.
علی جدی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه یکشنبه شب شبکه دو سیما افزود: متاسفانه قاچاق پوشاک وارداتی فراز و نشیب های زیادی داشته است، یعنی زمانی که نهادهای مسئول در این زمینه به طور جدی وارد عمل شده اند، میزان قاچاق تا حدودی کاهش یافته است.» پیدا می شود اما چون مستمر نیست و متروک و متناوب است این نوسان وجود دارد و کم نشده چون کالاهای قاچاق در بازار فراوان است.
جدی با بیان اینکه هنوز در بسیاری از مغازه های تهران نشانه هایی از منسوجات خارجی وجود دارد و به چشم می خورد، اضافه کرد: مشخص است اراده ای برای مقابله با این مشکل وجود ندارد.
شهریاری با بیان اینکه در سال 1397 دو و نیم میلیارد دلار کالای قاچاق داشتیم، افزود: به گفته آقایان پس از درگیری های سال 1398 این رقم به حدود 700 تا 800 میلیون دلار کاهش یافت و طبق آمار سازمان مبارزه با مواد مخدر. ستاد قاچاق، پس از آن حدود 70 درصد از مارک های اثبات شده از زمان رها شدن بازار بازگشته اند.
جدی افزود: «یکی از نقاط ضعف اصلی عدم نظارت مستمر و عدم انجام معاملات است.
لزوم نظارت بر سیستم کل انبارها برای مبارزه با قاچاق
وی در ادامه با اشاره به اینکه فروشنده نقشی در قاچاق واردات ندارد، ادامه داد: اما ما همیشه این کار را با فروشنده انجام نمی دهیم که باید اولویت بندی کنیم. در صورت نظارت مستمر، مسیرهای قاچاق شناسایی و از آن جلوگیری می شود.
علی جدی افزود: در بحث واردات قاچاق پوشاک مسیرهای مختلفی داریم و به راحتی می توان این اولویت ها را شناسایی، اولویت بندی کرد و با آن برخورد کرد، اما گاهی آدرس های اشتباه می دهیم و بحث مبارزه با قاچاق را در فروشگاه ها مطرح می کنیم. و در حالی فروشگاه ها را جست و جو می کنیم که این فروشنده این پوشاک را از واردکننده قاچاقچی با چند واسطه خریداری کرده و هیچ نقشی در آن ندارد.
جدی با بیان اینکه قاچاق کالا از مسیرهای مختلفی انجام می شود، ادامه داد: یکی از این مسیرها گمرکات رسمی ما است و به راحتی می توان کالا را با عناوین دیگری وارد کرد که ممنوعیتی ندارد. در مبادی رسمی گاهی مفقود می شوند یا چشم بسته می شوند و تعداد زیادی منسوجات قاچاق وارد کشور می شود.
معاون سندیکای تولید و صادرات پوشاک نیز در این نمایشگاه در پاسخ به این سوال که حجم قاچاق پوشاک افزایش یافته یا کاهش یافته است؟ وی گفت: حدود شش ماه پیش حجم زیادی کالای قاچاق به دلایل خاص از جمله وضعیت ترکیه و حجم زیادی پوشاک که در سطح جهان فروخته نمی شد وارد کشورمان شد و طی دو سال گذشته به دلیل همه گیر شدن بیماری بیماری عروق کرونر قلب، کشورهای دیگر از جمله کشور ما هجوم آورده اند.
absnews
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رئیس کمیسیون صنایع نساجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مبارزه جدی با قاچاق پوشاک وجود ندارد، گفت: در سال های 1397 و 1398 اقداماتی در این زمینه انجام شد اما پس از آن. رها شده بود .
بهرام شهریاری افزود: برای بررسی موضوع قاچاق از مبادی ورودی با توجه به تجربه و اطلاعاتی که داریم، قوانین مشخص و برنامه ریزی شده ای را در جای خود و برای مقصد و هدفی مشخص داریم که به مرور زمان تغییر جهت داده و متاسفانه در آنجا تغییر کرده است. هیچ نظارتی وجود نداشت و این قوانین اکنون به مجرای قاچاق تبدیل شده اند، مانند ته لنجی، پست مرزی، مناطق آزاد، کولبری و مسافر.
وی ادامه داد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا به وزارت صمت منتقل می شود و وزارت صمت می گوید ستاد با ما همکاری نمی کند و ستاد می گوید پلیس با ما همکاری نمی کند.
رئیس کمیسیون صنایع نساجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قاچاق از طریق مرزهای دریایی نیز صورت می گیرد، افزود: اگر واقعاً بخواهیم با قاچاق نساجی مبارزه کنیم، اداره کل مبارزه با قاچاق کالا و وزارت صمت در مورد بازرسی ها و بازرسی ها بحث می کنند. مجری قانون به راحتی برخورد کند.» آنها می توانند وارد شوند و توقف کنند، اما آنقدر آرام هستند و جدی گرفته نمی شوند که زشتی آن شکسته می شود.