سایر موضوعات

افزایش 18 درصدی کشفیات لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق

انتهای پیام

وی افزود: گام بعدی که به خوبی جواب داده است تامین کالا و شفافیت در تامین کالا است. در این راستا با استفاده از ابزار شناسایی محصول، شفافیت در بازار ایجاد شده است. اتصال سیستم ها نیز پیگیری شده و از دیروز این ارتباط بین سیستم ها برقرار شده و به زودی روال ثابتی جهت اخذ شناسه رهگیری واحد که در تمامی سیستم ها قابل استعلام و قابل استفاده توسط تولید کننده می باشد، برقرار خواهد شد. و مصرف کننده در زمان خرید. این اقدام هم باعث کاهش هزینه های تولید کننده می شود و هم مصرف کننده با اطمینان بیشتری خرید می کند.

وی ادامه داد: در خوش بینانه ترین حالت 10 درصد از کل کالاها قاچاق و 90 درصد به دست مصرف کننده می رسد. در این حوزه می توان با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی اقدام کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، امیرمحمد پرهام فر – سرپرست معاونت پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مبارزه با قاچاق کالا – در چهارمین دوره بین المللی آرایشی، بهداشتی، شوینده و صنایع وابسته، گفت: موضوع قاچاق و جعل باید از نظر آسیب مورد توجه قرار گیرد. ببینیم و قانون هم به همین چشم به این دو می نگرد. بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تولید کالاهای تقلبی، غیرمجاز و غیر منطبق مشمول مجازات بوده و ضمانت اجرای قانون است.

وی گام بعدی این سازمان را ایجاد صنف تخصصی در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی به منظور افزایش اطمینان در خرید دانست و گفت: بحث ایجاد صنف تخصصی اعلام شده است.

پرهامفر ادامه داد: به طور مشخص در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی با محدودیت های مختلفی که اعمال شده مخالفت کرده ایم و اعلام کرده ایم که این ممنوعیت و محدودیت برای جامعه مصرف کننده قابل قبول نیست. جامعه مصرفی صرفاً به دلیل واردات نشدن یک کالای قانونی خاص دست از مصرف برنمی‌دارد، بلکه رشد جمعیت جوانی که به سن استفاده از لوازم آرایش رسیده‌اند همین تقاضا را به بازار تحمیل می‌کند که با عرضه و عرضه قانونی پاسخ داده شود این اتفاق نیفتاده است و تاثیر آن را در آمار تولید غیرقانونی، قاچاق و کلاهبرداری دیده ایم.

پرهام فر با بیان اینکه بسیار مشتاق هستیم که این مشکل گام به گام برطرف شود، گفت: در ابتدا برای آزادسازی واردات مواد اولیه و تامین مواد اولیه در اختیار تولیدکنندگانمان برای جهش در لوازم آرایشی و بهداشتی گام برداشتیم. industrial.take از سال 2018، ما توانسته‌ایم این محدودیت را گام به گام در تمام مراحل به طور جدی حذف کنیم.

پرهامفر در ادامه به ضمانت اجرایی برخورد با کالاهای غیرمجاز اشاره کرد و گفت: بحث کالاهای سلامت محور به ویژه لوازم آرایشی و بهداشتی در صدر محصولات هدف برای برخورد با کالاهای قاچاق قرار گرفت و روند برخورد با آنها افزایش یافت. سال به سال. در 9 ماهه سال 1401 نسبت به سال 1400 18 درصد افزایش کشفیات داشتیم و از 3629 میلیارد ریال به 4269 میلیارد ریال رسیدیم که این برای متولی امر خوبی نیست. زیرا مقدار زیادی کالای قاچاق در بازار وجود دارد و کشف نمی شود.

رئیس معاونت پیشگیری و کاهش تقاضا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه در 9 ماهه سال 1401 از سال 1400، 18 درصد افزایش کشفیات لوازم آرایشی و بهداشتی داشته ایم، گفت: این افزایش خوب نیست. چیزی برای آژانس مسئول زیرا مقدار زیادی کالای قاچاق در بازار وجود دارد و کشف نمی شود.

وی افزود: قاعده ای داریم که نمی توان برای مصرف کالاها محدودیت قائل شد مگر کالاهای ممنوعه. اگر ما ممنوعیت و محدودیت را انتخاب کنیم، قطعاً جامعه، تولیدکننده و دولت متضرر خواهند شد. با وجود آگاهی از این قاعده، متأسفانه در سال های اخیر سیاست هایی اتخاذ شده است که با این اصل طبیعی مغایرت دارد. بسیاری از محدودیت ها و ممنوعیت هایی که در چند سال گذشته اعمال شده اند، فاقد بینش کافی برای تصمیم گیری هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا