16:34 – 21 مهر 1403
محمد پور معاون مقررات و نظارت بانک مرکزی در برنامه دفتر اقتصاد گفت: امروز 90 درصد تامین مالی و تشکیل سرمایه برای صنایع و غیره از طریق سیستم بانکی کشور انجام می شود که سال ها دغدغه ما بوده است. حوزه نقدینگی عدم تعادل بدهی ها و دارایی ها یکی دیگر از ایرادات بانکی کشور است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 70 درصد بانک های کشور معوق هستند و از کیفیت بالایی برخوردار هستند. همچنین از 29 بانک کشور، 8 بانک در خطر داریم.
محمد پور توضیح داد: مهمترین شاخص امروز بانک ها کفایت سرمایه است. نسبت کفایت سرمایه با شرایط استاندارد همخوانی ندارد و حتی در برخی بانک ها این نسبت منفی است و به همین دلیل تمرکز اصلی بانک مرکزی روی این بانک ها است.
وی افزود: موجودی بانکی کمتر از 700 همات است. البته از آنجایی که برنامه های بانک ها باید به تصویب هیات مدیره ها برسد و به دلیل شرایط خاصی که در ماه های اخیر با تحولاتی مانند روند تشکیل دولت جدید همزمان شده است، امید است بانک ها برنامه های خود را ارائه کنند. همانطور که هستند. در اسرع وقت.
این مسئول ادامه داد: بانک ها باید طی برنامه هفتم خود را با برنامه تطبیق دهند. امروز 17 بانک باید برنامه های خود را به بانک مرکزی ارائه دهند در غیر این صورت بانک مرکزی خودش اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
یکی از اعضای هیات مدیره بانک مرکزی گفت: در واقع امروز مسئولیت بانک های دولتی در این حوزه بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی است چرا که این وزارتخانه به همراه بانک دولتی فوق الذکر وظیفه آماده سازی را بر عهده دارند. افزایش سرمایه برنامه ریزی و تخصیص منابع لازم برای افزایش تامین سرمایه و ارائه طرح به بانک مرکزی.
همچنین بوریا فتحعلی، اقتصاددان گفت: امروز کشور بیش از درآمد خود هزینه می کند و باعث ناهماهنگی در کشور می شود. عدم تعادل در شبکه بانکی به دلیل یک سری عدم تعادل های اقتصادی و مالی است که به نوعی به شبکه بانکی منتقل شده است.
وی افزود: امروز نارضایتی ناشی از نارضایتی مالی شرکت های دولتی انرژی بسیار زیاد است. امروز اگر نظام بانکی بخواهد اصلاح شود باید نظام بانکداری شبکه ای مدرن ایجاد شود.
این کارشناس اقتصادی گفت: این بدان معناست که هزینههای بانکها با درآمد آنها متعادل نمیشود که به نظر بسیاری باعث تداوم بیماری اقتصادی در کشور میشود و خطرات جبرانناپذیری را متوجه آینده کشور میکند.
همچنین در ادامه این برنامه میثم زهریان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: 10 بانک دارای شاخص کمتر از 8 درصد هستند. این بانک ها باید هر چه سریعتر نسبت به افزایش کفایت سرمایه خود اقدام کنند. اگر بانک ها طرحی ارائه نکنند با آنها برخورد می شود.
وی افزود: گاهی برخی از این بانک ها با ما خارج از تعادل هستند و هدف از تدوین طرح دوری از نظام بانکی تنظیم نظام بانکی در کشور و همچنین تعیین استانداردهای فعالیت و عملکرد بانک ها است. ” از جمله اعطای تسهیلات.
ظهوریان گفت: در حال حاضر 18 بانک در کشور وجود دارند که کفایت سرمایه پایینی دارند. فرصت های خوبی برای بانک فراهم کرده ایم اما متاسفانه نارضایتی ها در بانک هر سال بیشتر می شود. ممکن است در قانون بانک مرکزی و برنامه هفتم با این بانک ها برخورد شود.
خبرنگار: ردا زارعی