وزیر صنعت، معدن و تجارت اجرای طرحهای ثروتآفرین و طرحهای اشتغالزا را از برنامههای آتی این وزارتخانه برشمرد و گفت: بر اساس اجرای این طرحها کارگروههایی تشکیل میشود که در نهایت به تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر
عباس علی آبادی – وزیر صنعت معدن و تجارت – در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر اینکه مهمترین دغدغه رئیس جمهور توجه به معیشت مردم است و اقشار ضعیف باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند، گفت: : هر اقدامی در این راستا باید از همین امروز آغاز شود تا با همت مسئولین شما یک سری مشکلات مردم حل شود. تمام حواس و حواس ما معطوف به معیشت مردم است.
وی ادامه داد: کار مهم وزارت امنیت برقراری عدالت و اجرای قوانین و مقررات است و برای تحقق این امر باید از زوایای مختلف به آن برخورد کرد و برای نظارت بر بازارها و مشارکت همه برنامه داشت. مردم در تهیه کالا کاهش دخالت عملی و اجرایی دولت مهمترین کاری است که باید انجام دهیم. باید به سمت حاکمیت حرکت کنیم و از دو ابزار واردات و صادرات برای کنترل بازارها استفاده کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: کار مهم دیگری که برای اولین بار انجام داده ایم و یکی از شایسته ترین اقداماتی است که توسط وزارت صمت اجرا می شود و انقلابی را در حوزه ایجاد می کند. حمایت اجتماعی، به لطف کارت اعتباری به همه افراد اعتبار می دهد. ما مدلی را پیاده سازی کرده ایم که در آن ساییدگی وجود نداشته باشد. همچنین فرصتی برای خیرین ایجاد می شود: با ایجاد بانک اعتباری و از طریق حساب های قرض الحسنه همه افراد اعتبارسنجی شده و از مزایای کارت اعتباری بهره مند می شوند.
وی در ادامه کاهش ریسک های تولید را یکی از اقدامات لازم دانست و گفت: در حال حاضر همه ریسک ها به سمت تولید است و هیچ ریسکی متوجه حوزه واسطه گری و دلالی نیست. اما باید ریسک های حوزه تولید را به سمت دلالی و سفته بازی سوق دهیم و با تسهیل شرایط تولید، تولید را جذاب کنیم.
علی آبادی ادامه داد: برای تکمیل پروژه های نیمه تمام که توجیه اقتصادی دارند و احیای مشاغل راکد و متوقف گام برداشته شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به برنامه های سه گانه وزارت امنیت برای آینده اشاره کرد و گفت: برای آینده سه کارگروه در نظر داریم، در ابتدا زمانی، اجرای پروژه هایی که منجر به حذف … تنگناهای ملی؛ به عنوان مثال، رفع تنگناها در هواپیما و فناوری شناور. مرحله دوم اجرای پروژه های ثروت آفرین است. از جمله صنایع معدنی پایین دستی؛ تولید خودروهای برقی و طراحی سیستمهای محرکه هواپیما، به لطف این اقدام، امکان تولید و عرضه محصولات با ارزش افزوده بالاتر در بازارهای ملی و صادراتی را فراهم میکند. مرحله سوم مربوط به پروژه های اشتغال زایی است. هیچ کس نباید در کشور اسلامی بیکار باشد.
وی در خاتمه گفت: پس از اجرای این طرح ها باید تلاش شود تا فرصت های صادراتی به حداکثر برسد. متاسفانه در بخش صادرات با چالش های زیادی مواجه هستیم. رفع چالش ارزی، تسهیل مقررات گمرکی، بازنگری در تعرفه ها و… از جمله اقداماتی است که می تواند به تسهیل و تسریع صادرات کمک کند.
انتهای پیام