پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

ما پول رایگان به کسی نمی دهیم

رئیس کل بانک مرکزی:

ما پول رایگان به کسی نمی دهیم

رئیس کل بانک مرکزی گفت: از نظر ارز وضعیت بسیار خوبی داریم، مشکلی نداریم و کنترل ما روی ارز عالی است. اما ما ارز را رایگان خرج نمی کنیم. ارز در دست هر کسی است، باید برگردانده شود و هیچ استثنایی وجود ندارد. زیرا پول یک کالای عمومی است و بخشی از سیاست تثبیت است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از علم و فناوری، محمدرضا فرزین در دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت گفت: هوش مصنوعی تصمیم گیری بر اساس داده ها و اطلاعات و پشتوانه حاکمیتی است و این دانش است. انتظار می رود در بخش بانکی رشد کند.

وی افزود: استفاده از هوش مصنوعی در بانکداری 7 درصد است و باید به 15 درصد برسیم.

فرزین با تاکید بر اینکه در برخی زمینه ها وضعیت خوبی داریم، ادامه داد: 97 درصد سیستم پرداخت ما الکترونیکی است و اقدامات ما در زمینه چک قابل قبول است و سامانه آیوی و مگ چک راه اندازی شده است و 90 درصد چک ها نقد می شوند اعتماد به نظارت بهبود یافته و تعداد بازداشت شدگان به یک نفر در سه روز کاهش یافته است.

رئیس کل بانک مرکزی درباره دیگر اقدامات بانک مرکزی گفت: احراز هویت حضوری از دیگر اقداماتی است که بانک مرکزی اعلام کرده و توسط بانک ها انجام می شود.

وی افزود: تفکیک حساب های تجاری و شخصی اقدام مناسب بانک مرکزی است و حدود 12 میلیون و 300 هزار حساب تجاری و شخصی تفکیک شده است که از این تعداد 2 میلیون و 300 هزار حساب حقوقی است.

فرزین گفت: سامانه سیاق اقدام خوبی است و زمان اجرای حکم از 200 روز به 4 دقیقه کاهش یافته و زمان رسیدگی به پرونده نیز کاهش یافته است.

ما در زمینه نظارت بانکی مشکلات جدی داریم

وی با اشاره به اینکه مشکلات زیادی در بانک مرکزی وجود دارد و تا رسیدن به سیستم بانکی بهینه راه زیادی در پیش داریم، گفت: یکی از مهمترین مسائل نظارت است و از نظر قوانین و مقررات نظارتی بر غیر بانک ها نداریم. مقررات، مشتریان و غیره و بانک ها نظارت دقیقی بر فعالیت خود ندارند و باید از دانش هوشمندی در توسعه نظارت بانک مرکزی استفاده کنیم.

فرزین تاکید کرد: اگر نظارت دقیقی بر بانک ها و گردش پولی در کشور داشته باشیم از نوسانات اقتصادی جلوگیری می کنیم، باید بر گردش ارز و پول نظارت داشته باشیم.

وی گفت: حاکمیت ریال موضوع اصلی است زیرا ریال پول ملی است و پول و پول در روابط با کشورهای دیگر استفاده می شود و کنترلی بر آن وجود ندارد و باید در این زمینه اقدامات لازم انجام شود. .

آمارهای کلان اقتصادی به روز نیست

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تولید آمار و اطلاعات موضوع مهمی است، گفت: داده های کلان اقتصادی از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار منتشر می شود که بر این اساس لازم است سیاست های لازم برای جلوگیری از بروز این مشکلات اتخاذ شود. بحران اما این داده ها کمکی به حل مشکلات متغیرهای اقتصادی نمی کند، زیرا به روز نیست. به عنوان مثال، اطلاعات مربوط به تورم بر اساس اطلاعات دو سال گذشته است که کمکی به سیاست گذاری نمی کند و در عوض ابزاری برای بحث سیاسی است. در حالی که در تحلیل آمار باید منافع ملی در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد: باید آماری تهیه کنیم که به سیاست گذاران کمک کند. به منظور بهبود اجرای سیاست های پولی و ارزی باید اطلاعاتی در این زمینه تهیه و در اختیار ذی نفعان قرار گیرد.

اقتصاد کشور باید قابل پیش بینی شود

رئیس کل بانک مرکزی افزود: مشکل دیگر پیش بینی پذیری اقتصاد است. از دهه 90 تا به امروز هر ساله با انگیزه های اقتصادی مختلفی مواجه بوده ایم که بیشتر آنها از خارج از کشور می آید و باید ثبات داشته باشیم تا اثرات منفی را کاهش دهیم و سیاست ها، تورم ها و نوسانات لازم را پیش بینی و اتخاذ کنیم. اقتصاد به این دلیل است که ما نمی توانیم به موقع تصمیم گیری کنیم.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مهم در شرایط فعلی انتظارات ارزی است، آنها توقعات روانی دارند و تیمی هستند که ارز را با عملیات روانی نوسان می کنند و با صحبت هایی که انجام می دهند، افزایش قیمت ارز را بالا و پایین می کنند. و انتظارات فعالان اقتصاد را بالا می برد و اقتصاد را با مشکل مواجه می کند.

ذخایر ارزی خوبی داریم اما ارز آزاد نمی دهیم

وی تصریح کرد: از نظر ارزی وضعیت بسیار خوبی داریم و مشکلی نداریم و کنترل زیادی روی ارز داریم. اما ما ارز را مجانی خرج نمی کنیم و ارز متعلق به کسی است، باید برگردانده شود و هیچ استثنایی وجود ندارد. ارز یک کالای عمومی است و بخشی از سیاست تثبیت است. سیاست تثبیت نهایی است و ما شکست نخواهیم خورد و باید انتظارات بر اساس این سیاست تعدیل شود، به چشمه هایی که چنین می گوید توجه نکنید.

فرزین افزود: انتظارات برای ما مهم است. اگر مردم به ما اعتماد نکنند و به تولیدکنندگان داده اعتماد نکنند، موفق نخواهیم شد. »

رئیس کل بانک مرکزی گفت: شوک های پولی ما در سال 2019 در شرایطی رخ داد که تراز تجاری 55 میلیارد دلاری مازاد آن بود. در این شرایط اما ارزش پول ملی یک سوم کاهش یافت و این ناشی از جنگ روایی و فضای روانی بود.

وی گفت: برخی افراد هر شب توییت می کنند که شاهد افزایش نرخ ارز هستیم، اما این اتفاق نمی افتد. » همه باید به بانک مرکزی کمک کنند زیرا هدف این بانک ایجاد آرامش در اقتصاد است.

اجازه نمی دهیم کسری بودجه پولی شود

فرزین تصریح کرد: کسری بودجه دولت رقم قابل توجهی نیست و اجازه نمی دهیم کسری بودجه دولت به ریال تبدیل شود. ما به دنبال این هستیم که اگر کسری داریم، منجر به نقدینگی نشود. زیرا تورم ناشی از نقدینگی است و ما نقدینگی را کنترل می کنیم.

تولید ارزهای دیجیتال در کشور اجرا می شود

رئیس کل بانک مرکزی گفت: یکی دیگر از مشکلات ارزهای دیجیتال است. سیاست بانک مرکزی کمک قانونی به صادرات و واردات بود. تولید ارزهای دیجیتال در کشور اجرا می شود و محدودیت های ما با هدف جلوگیری از پولشویی است و قصد داریم بررسی کنیم که قوانین حاکم بر آن به ثبات اقتصاد کمک می کند. در این راستا، تیمی برای انجام این کار و کمک به اصلاح سیاست ها تشکیل شد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *