طرز تهیه شیرینی گردویی ساده، خوشمزه و بی نظیر • رکنا
به گزارش ایلنا، کلوچه ها یا آب نبات های نازک و تخت، رقیب کاپ کیک های دنیای قنادی هستند. طعم کوکی ها هر چه که باشد، می توانید ساعت ها به طرح ها، تنوع ها و الگوهای آن ها نگاه کنید. تاریخچه این شیرینی خوشمزه به ایران برمی گردد.
زمانی که ایرانیان باستان نیشکر را کشف کردند، شروع به پختن کیک و کلوچه کردند. کوکی ها نه تنها طعم متنوعی دارند، بلکه در کشورهای مختلف با نام های مختلفی شناخته می شوند. به عنوان مثال در استرالیا و آلمان به بیسکویت معروف هستند. در مطالب قبلی طرز تهیه شیرینی قندی ساده را به شما گفتیم، حالا دستور پخت با آجیل را به شما می گوییم. سپس طرز تهیه کلوچه گردویی را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کلوچه گردویی:
– یک فنجان آرد همه منظوره
– یک و نیم پیمانه گردوی خرد شده
– یک فنجان پودر قند
– دو قاشق غذاخوری شکر
– یک قاشق چایخوری وانیل
کره 113 گرم
طرز تهیه کلوچه گردو
1. خمیر کوکی را آماده کنید
آرد، شکر، نمک و مغزها را با هم مخلوط کنید تا شیرینی گردو درست کنید
– کره را به مخلوط کوکی آجیلی اضافه کنید
– برای تهیه خمیر کوکی آجیلی همه مواد را با هم مخلوط کنید
در مرحله اول تهیه کلوچه گردویی باید کاسه ای مناسب برای مخلوط کردن آرد، شکر، نمک و مغزهای خرد شده انتخاب کنید. آرد و نمک را جداگانه دو تا سه بار الک کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. سپس وانیل را اضافه کرده و کم کم مواد را با هم مخلوط کنید. در مرحله بعد کره ای که به دمای محیط رسیده است را به قطعات کوچک تقسیم کرده و داخل کاسه بریزید. حالا مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا کرم رنگ شود. باید به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملا مخلوط شوند و فقط تکه های آجیل نمایان شود. اندازه آجیل به ذائقه شما بستگی دارد. پس از آماده شدن خمیر آن را یک شب در یخچال بگذارید. اگر طعم نوتلا را دوست دارید، حتماً در برنامه های خود شیرینی های نوتلا را بپزید.
2. فر را آماده کنید
در مرحله دوم تهیه شیرینی گردویی، فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. ورقه پخت خود را با کاغذ روغنی بپوشانید. اگر کاغذ روغنی ندارید می توانید از کاغذ «A4» استفاده کنید. اگر به دنبال یک کوکی با لبه های ترد و بافتی ثابت هستید، از دستور پخت کوکی شکلاتی دوتایی که بدون آرد تهیه شده است، شک نکنید.
3. به خمیر فرم دهید
در مرحله سوم تهیه کلوچه گردویی، پس از خارج کردن خمیر از یخچال، چند دقیقه بگذارید تا به دمای محیط برسد. اگر خمیر شما شکننده است و خیلی انعطاف پذیر نیست، آن را با دست ورز دهید تا کره ها نرم شوند. خمیر را بین دستان خود به صورت گلوله های کوچک در آورید. مواظب باشید که سایز آن ها زیاد نباشد چون هنگام پخت در فر باز می شوند. اگر در کار با دست مشکل دارید، از قاشق استفاده کنید. بعد از فرم دادن آنها را با فاصله از هم در سینی فر قرار دهید. حالا ورقه شیرینی را به مدت 35 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 150 درجه سانتیگراد بگذارید. اگر می خواهید پخت کوکی خود را تغییر دهید، طرز تهیه کوکی های خانگی Redolut را بخوانید.
4. در پودر قند بغلتانید
در مرحله آخر دستور کوکی گردویی، کلوچه ها را از فر خارج کنید. حالا شکر را در ظرف مناسبی بریزید. وقتی کوکی ها کمی خنک شدند آنها را در پودر قند بغلتانید. اگر این کار سخت به نظر می رسد، می توانید پودر قند را روی آن الک کنید. می توانید کوکی های گردویی خود را به مدت چهار روز در دمای اتاق خنک نگه دارید. برای نرم نگه داشتن آنها کافی است یک تکه نان در ظرف خود قرار دهید. حالا می توانید این کلوچه های خوشمزه را با یک فنجان شربت آلبالو یا شربت زردآلو در روزهای گرم تابستان میل کنید.
نکات اضافی برای پخت کلوچه گردو
طرز تهیه کلوچه یکی از ساده ترین خوراکی هایی است که می توانید آن را در منزل تهیه کنید و از طعم لذیذ و بی نظیر آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. اما در هنگام آشپزی باید نکاتی را بدانید که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
شکر برای تهیه کلوچه
شکر گرانول برای طعم دادن به کیک ها و شیرینی ها استفاده می شود، اما می توانید از شکر قهوه ای برای تهیه کلوچه های مغزدار نیز استفاده کنید. شکر قهوه ای به کوکی های شما طعم کاراملی می دهد که هرگز فراموش نخواهید کرد. اگر تقویت سیستم ایمنی برایتان مهم است، شیرینی زنجبیلی خانگی برای میان وعده هایتان درست کنید.
آجیل و کلوچه آجیلی
هنگام تهیه کلوچه گردویی باید در انتخاب موادی مانند مغزها دقت زیادی داشته باشید. آجیل های مناسب برای این کوکی نباید برشته شده یا مانند آب نبات باشند زیرا باید قبل از پخت له شوند. اگر کوکی ها را با آجیل دوست ندارید، می توانید آنها را با بادام زمینی جایگزین کنید. در کتاب کاله طرز تهیه کوکی کره بادام زمینی به خوبی توضیح داده شده است.
خمیر کوکی
بهترین آردی که می توانید برای تهیه خمیر کوکی آجیلی استفاده کنید، آرد همه منظوره است. آرد همه منظوره تمام استانداردهای مورد نیاز برای تهیه شیرینی و کیک را برآورده می کند و به خوبی عمل می کند. اگر می خواهید شیرینی ها هنگام پخت آب شوند، می توانید از آرد کیک استفاده کنید. حالا اگر میخواهید خمیر شیرینیتان ترد شود، مقداری آب سرد به آن اضافه کنید و به آرامی ورز دهید. اگر خمیرتان خیلی نرم بود آن را در یخچال برگردانید تا کمی سفت شود. اگر کارمند هستید و زمان کافی برای تهیه خمیر ندارید از خمیر آماده کاپو استفاده کنید.
سایر مواد افزودنی در دستور پخت کلوچه گردو
دستور العمل های کوکی های زیادی در دنیای پخت وجود دارد که هر کدام طعم های متفاوتی دارند. بسته به ذائقه خود می توانید به کوکی های خود مواد افزودنی مانند کشمش، پودر کاکائو، قهوه، زنجبیل یا چیپس شکلات اضافه کنید. با افزودن شکلات چیپسی یا پودر کاکائو طعم و رنگ آنها تغییر می کند. مراحل اولیه تهیه خمیر و مخلوط کردن مواد، بهترین زمان برای افزودن کشمش یا پودر کاکائو است. پیشنهاد می کنیم طرز تهیه شیرینی قهوه را مطالعه کنید.
کوکی آجیلی را نگه دارید
این کوکی های مغزدار خوشمزه را می توان تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد به شرطی که در ظرف دربسته نگهداری شوند. برای نگهداری خمیر کافی است روی آن را با پلاستیک و فویل بپوشانید و در فریزر قرار دهید. حتی می توانید گلوله های خمیر خود را در سینی قرار دهید و در فریزر قرار دهید تا پس از سفت شدن در ظرف در بسته قرار دهید. فراموش نکنید که آنها را 15 دقیقه قبل از پخت یخ زدایی کنید. اگر از طرفداران رژیم کتو هستید، دستور تهیه کوکی کتو با طعم بادام زمینی را امتحان کنید که نیازی به فر ندارد.
پخت شیرینی های رژیمی
برای ورزشکاران و افرادی که به رژیم غذایی خود حساس هستند، کوکی ها بهترین گزینه در نظر گرفته می شوند. چربی های اشباع نشده و کالری بالای موجود در آجیل منبع انرژی است که منجر به سیری زودرس می شود. بنابراین استفاده از آن به شما در رژیم کاهش وزن کمک زیادی می کند. با این تفاسیر می توانید کوکی شکلاتی را بدون فر تهیه کنید که با آجیل، جو و شکلات تلخ درست شده است.
سایر طعم های کوکی
کلوچه هایی در بازار با طعم های متنوع برای ذائقه های مختلف وجود دارد که می توانید به راحتی در منزل تهیه کنید. وجود آجیل و شکلات تلخ در این نبات باعث محبوبیت آن در بین همه سلیقه ها به خصوص ورزشکاران شده است. طرز تهیه کوکی پروتئین کدو حلوایی و طرز تهیه کوکی قهوه و شکلاتی نمونه های واضحی هستند.
منبع: کتاب کاله